Nevšední domácí mazlíčci: Koza na Manhattanu a husa na lyžích

Je členem vaší rodiny pes, kočka, případně křeček či andulka? A co byste řekli třeba prasátku, medvědovi nebo koze? Nevěříte? Dokážeme vám, že člověk v dnešním světě sdílí svůj život s různými zvířátky…

Obrázek není k dispozici
Zdroj: VLP

V Taipei se koná na den Lásky ke zvířatům karneval, na kterém jsou hlavní atrakcí domácí mazlíčci. Například všemi barvami zářící leguán.

Medvěd byl spolu se svými páníčky nucen uprchnout ze zatopené obce v pákistánské provincii Sindh. Povodeň zde letos zaplavila skoro 2 miliony hektarů a více než 300 000 lidí ztratilo střechu nad hlavou.

V Číně zvířata milují a organizují pro ně nejrůznější události, například závod v lyžování s domácím mazlíčkem. Na snímku je loňský účastník se svou kachnou.

Al-Jamal si splnil svůj sen a vychovává dvě lvíčata v uprchlickém táboře v Rafáhu v jižním pásmu Gazy. Mona a Alex jsou zatím roztomilá mláďata, ale co se stane až vyrostou?

V ukrajinském městě Slovjansk můžete potkat ledacos, například muže, který si čte v parku knihu a jeho poník klidně čeká opodál…

Cyrus Fakroddin cestuje po New Yorku taxíkem a s sebou má svou milovanou kozu jménem Cocoa (Kakao). Bydlí spolu v New Jersey a často vyrážejí na výlet na Manhattan. Cocoa prý nemá rada jiné kozy ani farmy, zato miluje lidi a městský život.