OBRAZEM: Vítejte! Ledový hotel pro fanoušky seriálu Hra o trůny

Jestli jste také propadli kultovnímu fantasy seriálu, naplánujte si pár dní volna. Na zmrzlém severu, hodinu a půl letu z Helsinek, se otevřelo ledové království, ve kterém nechybí smrtonosní draci, vlci ani obávaní Bílí chodci.

Zdroj: Profimedia.cz

Každý rok se použije zhruba 20 milionů kilogramů sněhu a 350 000 kilogramů přírodního ledu pro vybudování hotelového komplexu Lapland Hotels SnowVillage. Najdete jej zhruba 200 km nad polárním kruhem v oblíbeném letovisku Kitiilä v Laponsku.

Sněhová vesnice, která se skládá z ledového hotelu, restaurace, baru a ledové kaple, zabírá plochu 20 000 metrů čtverečních. Každý rok mění tvar, velikost i design. Tentokrát se stal hlavní inspirací seriál Hra o trůny.

Sochaři z Ruska, Polska, Lotyšska a Ukrajiny se dohodli na spolupráci se společností HBO, která stojí za vznikem celosvětového televizního fenoménu (jde o její nejsledovanější seriál).  

Ve 14 pokojích a 10 apartmánech je absolutně všechno z ledu a sněhu. Najdete detailně propracované ledové sochy zobrazující motivy a postavy ze seriálu. Jednu z místností například doslova ovládá obrovský démonický Bílý chodec.

Nechybí ani replika Železného trůnu, kterou hlídá děsivý zabiják Gregor „Hora“ Clegane. A součástí jsou i meče z křišťálového ledu.

Mohlo by vás zajímat:

V baru jsou nápoje podávány raději ve ledových sklenicích než ve zlatých pohárech a v ledové restauraci se dozvíte, že koňské srdce bylo z menu vyřazeno ve prospěch sobího steaku.

Pro páry, kteří by tu chtěli uzavřít manželství, je připravena i ledová kaple.

Vzhledem k teplotám, které se tu stabilně pohybují mezi -2 a -5 °C, se doporučuje zůstat v hotelu jen jednu noc. Každý host pak místo peřin dostane teplý spací pytel, hned po probuzení horký džus a následuje snídaně ve vyhřívané restauraci.

Součástí komplexu jsou i sruby, které umožňují delší dobu pobytu.

Hotel je skvělým místem pro pozorování Polární záře. Ve volném čase zde lze sáňkovat, projet se saněmi, jenž táhnou sobi nebo využít sněžných skútrů či běžeckých tratí.