Dinosaurium představí pravé kostry dinosaurů v hodnotě desítek milionů korun

Výstava bude otevřena již tento pátek 14.3.

Dinosaurium představí pravé kostry dinosaurů v hodnotě desítek milionů korun
Dinosaurium představí pravé kostry dinosaurů v hodnotě desítek milionů korun
Zdroj: archiv

Přípravy velkolepé výstavy Dinosaurium, která vůbec poprvé v České republice představí jednu z největších světových sbírek pravých koster a zkamenělin dinosaurů, jsou v plném proudu.

"Kostry se transportovaly rozložené na jednotlivé kosti a jelikož menší skelety se skládají ze zhruba sta kostí a největší až ze čtyř set, jen jejich sestavení si vyžádalo deset dní. Exponáty kompletoval pětičlenný tým paleontologů přímo z moskevského Borisiakova paleontologického institutu ruské akademie věd, odkud je celá sbírka zapůjčena." říká za pořadatele Beyond Entertainment Štěpán Janeček.

Dinosaurium nabídne více než padesát exponátů, kterým vévodí 6,5 metrů dlouhý skelet tarbosaura a jejichž celková hodnota se pohybuje v řádech desítek milionů korun. Aby se zamezilo jakémukoliv poškození koster, které jsou až 300 miliónů let staré, musí pořadatelé po celou dobu trvání výstavy dbát také na dodržení přesných limitů teploty a vlhosti vzduchu v pavilónu.

Expozice bude doplněna o projekce dokumentárních filmů (např. z produkce BBC), které uvedou návštěvníky do historického kontextu.

Pro děti bude k dispozici plně vybavený dětský koutek s projekcí pohádek či improvizovaným písčitým paleontologickým nalezištěm a každou neděli, na kdy pořadatelé vyhlásili Family Day, nový doprovodný program.

Pro děti i školy, které na místě dostanou speciální výukové programy, je v prodeji zvýhodněné vstupné. 

Vstupenky na Dinosaurium, které bude otevřeno 14.března a potrvá do 29.června, jsou k zakoupení v síti Ticketpro.

 Více na www.dinosaurium.cz

Související články