Pomoc Ukrajině

Pomoc civilistům, kteří se ocitli uprostřed války

Nataliia se svou šestiletou dcerou Liubou – Čermalyk, Ukrajina.
Nataliia se svou šestiletou dcerou Liubou – Čermalyk, Ukrajina.
Zdroj: Yevhen Maloteka/Ocha Ukraine

Aktuální situace na Ukrajině zasáhla životy milionů lidí. Organizace CARE Česká republika spolu s globální sítí CARE a partnerskými organizacemi intenzivně pracuje na řešení situace. V souladu se svým humanitárním posláním zajišťuje CARE pomoc civilistům, kteří se ocitli uprostřed války.

Ukrajinská žena s dítětem utíkající před válkou – Přemyšl, Polsko.Ukrajinská žena s dítětem utíkající před válkou – Přemyšl, Polsko.Zdroj: Francesco Pistilli

Cílem CARE je pomoci lidem v nouzi na území Ukrajiny i v příhraničních pásmech a cílových exilových státech. Organizace společně se svými partnery na místě zajišťuje potraviny, vodu, materiální a finanční pomoc. Přednostně pomáhá těm, kteří jsou nejvíce zranitelní – ženám, dětem a seniorům.

Ukrajinská rodina utíkající před válkou – Přemyšl, Polsko.Ukrajinská rodina utíkající před válkou – Přemyšl, Polsko.Zdroj: Valerio Muscella

Dopady na psychické zdraví všech, které konflikt na Ukrajině zasáhl, nesmí být podceňovány. Proto CARE klade velký důraz také na zajištění odborných specialistů, kteří poskytnou obětem profesionální psychosociální podporu. 

Ve válce nejvíce trpí ti, kteří jsou nevinní.

Pomoci nyní můžete i Vy: www.care.cz/pomocukrajine