Přemýšleli jste už nad tím, kam na dovolenou plnou nezapomenutelných zážitků?

Stále nevíte? V tom případě nezoufejte a nechte si poradit. Na výběr je široká škála možností a mezi top destinace můžeme zařadit například slunnou Krétu.

Zdroj: Redakce

Proč vyrazit v létě na Krétu?

Odpověď je prostá, Kréta, největší a bezpochyby nejznámější řecký ostrov se pyšní nepřeberným množstvím cestovatelských možností. Ať už patříte mezi ty ne tolik zdatné návštěvníky, kteří si raději poleží se svojí oblíbenou knihou na pláži, nebo ty aktivnější objevovatele, kteří chvíli neposedí, Kréta zaručeně uspokojí každého z vás.

Jelikož váš čas je drahý a dovolená omezená, je více než vhodné si dovolenou užít naplno. Proto jsme si pro vás dovolili připravit pár tipů pro zaručeně lepší zážitek z dovolené.

Ihned po příletu na Krétu jistě budete mít zájem prozkoumat vše, co Kréta nabízí. Z tohoto důvodu bychom vám určitě doporučili půjčit si auto. Vypůjčení auta je dobrý nápad například proto, že v Řecku platí poměrně dosti odlišná pravidla, než u nás v České republice. Autobusy nebo vlaky nejsou tak spolehlivé, jako u nás, tudíž by váš dlouho očekávaný a vytoužený výlet nemusel dopadnout zrovna nejlépe. Z toho důvodu je půjčení auta rozhodně volba číslo jedna. Výlet autem je také mnohem pohodlnější, není nijak časově omezený a můžete jet kam jen vás napadne. Pokud byste si z nějakého důvodu auto půjčit nemohly, můžeme vás odkázat na využití taxi služby na Krétě.

Na co nezapomenout při půjčce auta? 

V prvé řadě je třeba si uvědomit několik věcí, které jsou pro půjčení auta v zahraničí potřeba. Řeč je samozřejmě o mezinárodním řidičském průkazu, což Může znít hrozivě, ale není těžké si ho pořídit, stačí si před cestou o průkaz zažádat na úřadě a nejpozději do týdne vám bude za malý poplatek zaslán. Autopůjčovny na Krétě dále vyžadují minimálně roční držení řidičského průkazu, což je pochopitelné kvůli bezpečnosti. Jako poslední je zapotřebí vlastnit kreditní kartu, odkud si autopůjčovna bude moci strhnout vratnou zálohu na auto.

Více než nutné je také pročíst si podmínky autopůjčovny a pečlivě prostudovat všechny dokumenty, které při půjčení auta dostanete. Vhodné je také ověřit, zda má autopůjčovna sjednáno pojištění, abyste předešli případným komplikacím.

Pokud se vám nic z nynější problematiky nechce řešit a disponujete nějakou korunou navíc, je zde možnost již zmíněného využití taxi služby, která je sice poněkud nákladnější, ale přidá vám na komfortu a prožitku z dovolené.

Kam vyrazit na Krétě? 

V tomto případě vám můžeme poradit. Jako první na seznamu je pláž Elafonisi, známá také jako „Pink Beach“, která se nachází na jihozápadě Kréty. Ať už navštívíte hlavní pláž nebo vzdálenější zátoku, bude to pro vás jistě nezapomenutelný zážitek.

Další atrakcí je soutěska Samaria. Jedná se o 16 km dlouhou túru s krásnými výhledy na Bílé hory a končící v menším plážovém městečku Agia Roumeli. Nejen, že se krásně projdete, načerpáte trochu optimismu z přívalu endorfinů a pravděpodobně ztratíte nějaké ty kalorie navíc, ale dokonce se vám dostane odměny v podobě místních přímořských taveren s velkým množstvím místních jídel.

Jako poslední typ uvedeme výlet do hlavního města Heraklionu. Prohlídka Heraklionu vám při půjčení auta zabere přes hodinu a půl a na základě vlastních zkušeností vám tento výlet vřele doporučujeme. Heraklion má staré město s krásným přístavem a za návštěvu také stojí jedno z místních muzeí. Při návštěvě Heraklionu si určitě nenechte ujít Knóssos, hlavní místo Minojské říše a jeho úchvatné místo patří k nejstarším v Řecku. Procházka malebným městečkem zabere pár hodin a nebudete litovat.