Průvodce levných letenek z Prahy

Dlouhé cesty autobusem či vlakem nejsou pro vás, a tak rádi poznáváte svět letecky? Pojďme se podívat na destinace, do kterých se z Prahy lze dostat opravdu za levno.

Zdroj: eSky.cz

Londýn

Hlavní metropole Velké Británie je označovaná jako kulturní i finanční centrum celé západní Evropy. Takřka desetimilionové kosmopolitní město ležící při ústí řeky Temže nabízí mnoho historických památek, významných budov, monumentů či parků. 

Jen namátkou jmenujme Buckinghamský palác, stadion ve Wembley, Big Ben, Westminster, Abbey Road či Hyde Park. Zkrátka v Londýně si každý najde to svoje a minimálně jednou za život ho stojí navštívit.

Vzhledem k tomu, že je Londýn nejnavštěvovanějším městem Evropy, nachází se v jeho okolí rovnou 6 mezinárodních letišť. Léta se sem často a hodně, proto lze mimo prázdniny a svátky najít opravdu levné letenky z Prahy - eSky.cz.

Nízkonákladové letecké společnosti Ryanair, Wizz Air dokáží jít v méně frekventovaných měsících (leden, únor) s cenou dolů až na 518 CZK za zpáteční let.

Zdroj: eSky.cz

Bari

Hned po Neapoli je čtyř set tisícové Bari druhým největším městem italského jihu. Základy rušného přístavního města u pobřeží Jaderského moře byly položeny už v prvním století před našim letopočtem.

Bari je ideální volbou, pokud chcete spojit dovolenou u moře a zároveň poznat tu pravou Itálii. Vyhlášené plážové resorty žádné kulturní dědictví nenabízí, ale když pojedete do Bari, máte šanci zažít obojí. Historické město je plné architektonicky zajímavých památek jako například bazilika svatého Mikuláše či centrální katedrála San Sabino.

Městské pláže v Bari bývají celkem přeplněné, ovšem stačí vyrazit kousek za město a máte na výběr opravdové skvosty. Ať už ikonická Lama Monachille, oblázková zátoka Cala Paura nebo zůstanete na typické městské písečné Pane e Pomodoro.

Do Bari létá přímá linka z Prahy. Nejlevněji vyjdou letenky opět od nízkonákladových společností Ryanair či Wizz Air. V méně frekventovaných podzimních či jarních termínech lze zpáteční letenku sehnat pod 700 CZK.

Göteborg

Pokud vás láká Skandinavie, rychlou a levnou variantou letu z Prahy je Göteborg. Druhé největší město Švédska leží na západním pobřeží a pro svou přístavní polohu u severního moře mělo dlouhá léta pověst obchodního rázu. 

Dnes je Göteborg díky dvě univerzitám převážně studentským městem. Hodně se zde dbá na ekologii a udržitelné zdroje, proto je také nazýván “zeleným městem”. Až vás omrzí místní městská architektura, můžete se vydat na výlet lodí na některý z přilehlých rybářských ostrovů.

Na leteckou dopravu opět využijeme služeb irských aerolinek Ryanair, kde lze v mimo sezónních termínech najít zpáteční letenky od 518 CZK. Občas lze najít i víkendové akce typu pátek tam neděle zpět.

Zdroj: eSky.cz

Billund

Proč má tohle malé dánské městečko s pouhou sedmi tisícovou populací vlastní letiště? A ještě tam lze sehnat levné letenky - eSky.cz z Prahy od 518 CZK? Odpověď je jednoduchá. Billund je hlavním světovým městem Lega, které má po celé planetě miliony fanoušků. Ti z Česka budou výletem nadšení.

Právě dánská firma The Lego Group, která vyrábí oblíbené kostičky lego, zde má sídlo a vybudovala zde jeden z nejstarších zábavních parků světa Legoland. Ten je unikátní tím, že tu najdete spoustu postaviček a strojů postavených jak jinak než z lega a celý park je designován tématicky do barevných kostiček. K parku patří i hala plná videoher Nintendo nebo podmořský svět s 4D kinem a samozřejmě živými podmořskými tvory.

V Billundu se nachází i Lego House. V něm na ploše 12 000 metrů čtverečních stojí přes 25 milionů jednotlivých dílků Lega ať už ve formě exemplářů, historických produktů či volných kostiček určených na hraní a stavění. Hned kousek vedle pak stojí zábavní resort Lalandia, který v sobě skýtá vodní park, zimní kluziště, lanové dráhy, fitness a vše kolem sportovních aktivit. 

Francouzský jih

Letenka z Prahy na jih Francie za pouhé jedno euro? Nízkonákladová letecká společnost Volotea přichází každoročně s velkými slevovými akcemi. Samozřejmě mimo sezonu, nicméně na jižním pobřeží Francie je co objevovat po celý rok.

V nabídce často nechybí metropole celé Provance Marseille nebo-li francouzská brána na Blízký východ. Zdejší obyvatelstvo tvoří mnoho národností, možná právě proto je Marseille jiná než ostatní francouzská města. Tón atmosféry města stále udává zdejší obchodní přístav, který je největší v celém středomoří. Na kopci nad městem ční jako dominanta bazilika Panny Marie Strážné, zvaná jako Notre-dame de la Garde.

Nedaleko Marseille leží Toulouse, které je jedno z hlavních evropských center leteckého a kosmického průmyslu. Pyšní se jednou z nejstarších univerzit na světě, která zde byla založena už roku 1229.

Na opačném břehu pak můžete s Voloteou letět do města Bordeaux, které je známé jednou z nejproslulejších vinařských oblastí světa. Právě zde se vyrábí ty nejluxusnější a nejdražší vína.

Vystoupit můžete i v příjemném městě Nantes, které leží na řece Loiře. Na své si přijdou zejména milovníci gotické architektury, které uchvátí zdejší baziliky a katedrály, zejména ta sv. Petra a Pavla.