Rozšiřte si Obzory: Objevte celý svět na jediném místě

Pečlivě vybrané přednášky, čerstvé expedice, důkladné know-how pro oblíbené outdoorové sporty, dobré jídlo, pivo, večer koncert, skvělá atmosféra, místo, kde se potkávají fajn lidi, předvánoční market užitečných dárků… Na pražském cestovatelském festivalu Obzory vás čeká 9 sálů, 30 osobností, 25 přednášek, 10 filmů a 25 workshopů!

Dan Polman při svém výstupu na Grossglockner
Dan Polman při svém výstupu na Grossglockner
Zdroj: festival Obzory

Ivan Brezina vás přes Turecko, Írán a Pákistán vezme do Indie. Dlouhou cestu vlaky a autobusy absolvoval s figurkou Pepka Námořníka, na které vám ukáže, jak cestovatelova duše vnímá neznámé krajiny, detaily a nové podněty. Do chudé, ale překrásné Bolívie, kde stále žije většina původních obyvatel, vás vezme Pavel Svoboda. Tajemnou a zatím neobjevenou Barmou se projedete s Davidem Švejnohou. Jistě velkým zážitkem bude promítání stereografií Matěje Boháče. 3D pohled na  Arménii a premiérově i na Kašmír si stoprocentně užijete.
Podíváte se také do Ugandy, Antarktidy, Švýcarska, Bosny, Havaje a dalších desítek nejžádanějších destinací světa. A protože je festival plný osobností, můžete se při autogramiádě seznámit s Márou Holečkem, Miloslavem Stinglem, Petrem Slavíkem nebo Martinem Mykiskou.

Ivan Brezina dlouhou cestu do Indie absolvoval s figurkou Pepka Námořníka, na které vám ukáže, jak cestovatelova duše vnímá neznámé krajiny, detaily a nové podněty.

Pokud se chcete nejen pobavit, ale i poučit, jsou vám zdarma ke vstupence k dispozici praktické workshopy na téma fotografování, exotické vaření, africké i bollywoodské tance, bubnování nebo tvorba mandal. Navíc jsou tu pro vás připravené moderované diskuze se zkušenými cestovateli, kde získáte praktické informace o cestování po Jižní Americe, Blízkém východu a jižní a jihovýchodní Asii.

Lidé, kteří se nebojí přijímat výzvy!

Nejmladší účastnice Tour Divide, nejtěžšího MTB závodu světa, Markéta Marvanová, zvládla 4.418 km na kole napříč Amerikou. Zeptejte se jí, jak si sama poradila s nástrahami kanadských pouští a vysokých mrazivých hor. Přítomen bude i náš nejlepší ultracyklista, Dan Polman, aby povyprávěl o svých šílených výkonech.
Mára Holeček se spolu s Tomášem Petrečkem znovu pokusil o Gashebrum 1. Poví vám, proč to ani tentokrát nevyšlo a co je to za tajemnou sílu, která mu ani potřetí nedovolila na horu vylézt. Do horoucí jižní Afriky za boulderingem vás zavede skvělá česká lezkyně Karina Bílková. Jaké lezecké možnosti a přírodní zajímavosti pískovcové oblasti Rocklands se v JAR skrývají? Vše o lanech, která jsou napnutá proklatě vysoko – o highline, se máte šanci dozvědět od přední české slacklinerky Anče Kuchařové. A kde se chystá napnout lano začátkem listopadu? Přímo na festivalu OBZORY! Michal Petřík navštívil hornaté a horoucí srdce Havaje – největší vulkán světa Manua Kea, nejdeštivější místo na světě i jeden z nejkrásnějších treků Kalalau Trail. Michal vás také seznámí s unikátním projektem DiscoverNow, který sdružuje lidi milující pobyt v přírodě. Smočíte se na kajaku s Petrem Snížákem v Indii, Tomo Andrassym v Kazachstánu anebo s Petrem Novotným v nejkrásnějších vodách světa.

Celý svět na dlani, to je festival Obzory

Na OBZORECH také uvidíte nejlepší snímky z Expediční kamery a dokumentární filmy z kanadské přírody. K dispozici vám budou zkušení cestovatelé, kterých se můžete ptát při moderovaných diskusích o cestování s dětmi nebo putování po Jižní Americe, Blízkém východu či jižní a jihovýchodní Asii. Na workshopech se naučíte fotit, vařit hmyzí i indické speciality, připravovat čaj, tancovat po „indicku" či „africku", bubnovat a vyrobíte si vlastní kaligrafii a mandalu.

Začátkem listopadu na chvíli opusťte zachmuřenou realitu českého podzimu a vydejte se s námi na víkend do širého světa na OBZORY, nebo až za ně!

7.–8. 11. 2015

www.festivalobzory.cz