Sbohem těžkým taškám! Inteligentní vozík si poradí až s 18 kilogramy

Ženy, které obstarávají rodinné nákupy, můžou začít slavit. Ve vývoji nových technologií se myslí i na ně a také na všechny, kteří touží odlehčit životnímu prostředí a vyrazit si po městě i se zavazadly pěšky.

Piaggio plánuje zahájit testování robota během příštích šesti měsíců.
Piaggio plánuje zahájit testování robota během příštích šesti měsíců.
Zdroj: Profimedia.cz

Italská firma Piaggio právě vyvíjí nákupní vozík, který dokáže následovat svého majitele a dovézt mu nákup až domů. Stačí k tomu jen speciální pásek, kterým se pomocí wi-fi propojíte se svým inteligentním zavazadlem. Speciální kufr dostal název Gita, což v překladu z italštiny znamená „krátká cesta" nebo "výlet". Jde o 66 centimetrů vysoké vozítko, které si hravě poradí až s 18 kilogramy. Maximální rychlostí 35 km/hod dokáže jet až osm hodin v kuse.
Zdroj: Profimedia.czInteligentní zavazadlo je koncipováno tak, aby s ním lidé mohli chodit, běhat i bruslit a ono je bez problémů následovalo. Zareaguje okamžitě, jakmile se k němu jeho majitel přiblíží. Je plně uzavíratelný a obsah před krádeží jistí víko, které odemknete pouze na základě otisku vašeho prstu.
Zdroj: Profimedia.czProtože jde o robota, vozík si dokáže sám zmapovat prostor a pomocí kamery, která se propojí se speciálním páskem majitele, jej následuje. „Zatímco ostatní vyvíjejí auta, která si sama poradí se řízením, my se snažíme lidi motivovat k procházkám," říká mluvčí firmy Piaggio.

Mohlo by vás zajímat: