Speciální vydání NAŠE HORY od Týdeníku Květy právě v prodeji

Průvodce českými středisky pro všechny milovníky tuzemského lyžování a hlavně pro rodiny s dětmi.

Speciální vydání NAŠE HORY od Týdeníku Květy právě v prodeji
Speciální vydání NAŠE HORY od Týdeníku Květy právě v prodeji
Zdroj: archiv

I když alpská konkurence je mimořádná, přibývá lidí, kteří dávají přednost našim horám. Zimní dovolená, prodloužené víkendy či jen “ výjezdy na otočku“ do českých středisek mají mnoho předností. Nejde jen o nižší ceny za dopravu a ubytování, ale domácí areály jsou rok od roku modernější a služby na stále vyšší úrovni. Jejich provozovatelé správně sázejí na potřeby rodin s dětmi, ke skipasům dodávají i doprovodné služby jako lázeňské pobyty, možnost navštívit bobovou dráhu, bazény a podobně. Běžkaři se mohou spolehnout na bezchybná značení a pravidelnou úpravu tratí, jež jsou vedeny nejhezčími oblastmi. Na své si přijdou i ti, kteří se chtějí jen tak pěšky brouzdat malebnou přírodou.

Speciál byl připraven ve spolupráci s agenturou CzechTourism a proto se můžete těšit na skutečně zajímavé informace. Přinášíme malou ukázku toho, co se ve speciálu dočtete.

Žádné jiné krušnohorské městečko nemá tak pohnutou historii jako Jáchymov. Na jedné straně sláva během stříbrné horečky a při objevu léčivé radonové vody, na straně druhé smutná 50. léta 20. století. Město se ale dokázalo zbavit temné historie a nalézt ztracenou identitu. Jeho poloha v údolí hustých lesů a dobře fungující infrastruktura přitahují nejen lázeňské hosty, ale také mnoho turistů. Dávnou historii připomínají kostely, radnice, Muzeum Královská mincovna a řada portálů patricijských domů. Oblíbenou procházku představuje výlet na Popovský kříž a k sedačkové lanovce, která vozí lyžaře na Klínovec. Oblíbený cíl je lyžařský areál Nové Město nad Jáchymovem.

Související články