Stařenka z Bosny léčí oči velmi neobvyklou metodou

Teprve po odchodu do důchodu začala Hava Celebic (80) uzdravovat lidi, kterým nedokázala pomoci moderní medicína. Do vesničky, která leží poblíž města Zavidovičii, za ní dnes jezdí pacienti z Ruska a Ameriky.

Pomocí jazyka dokáže Hava Celebic vyčistit vše, co oči dráždí.
Pomocí jazyka dokáže Hava Celebic vyčistit vše, co oči dráždí.
Zdroj: Profimedia.cz

Hava Celebic neboli Nana Hava tvrdí, že už je jedinou osobou na světě, která má schopnost léčit oči pomocí jazyka. Na první pohled velmi neobvyklá technika. Ale Hava říká, že díky ní dokáže z oční bulvy odstranit kousky olova, železa, uhlí, pilin i skla. Před „zákrokem" jí stačí sterilizovat si ústa alkoholem.
Zdroj: Profimedia.cz„Metodu jsem se naučila od staré ženy, která se jmenovala Hava jako já. Bohužel svoje znalosti nemůžu předat svým dětem, protože jim přijde to, co dělám, nechutné. Přitom už jsem pomohla mnoha lidem různých národností. Přijeli za mnou s oteklýma a červenýma očima a říkali mi, že lékaři si s jejich problémy už neví rady," říká Hava. Počet jejích pacientů je dnes kolem pěti tisíc. „Po těch, kteří jsou bez práce a bez peněz, nic nechci. Ale jinak si říkám o deset euro," prozrazuje stařenka, která žije ve velmi skromně.

Mohlo by vás zajímat: