Top místa pro rok 2017: Kanada a Bordeaux

Začínáte přemýšlet, kterou zemi v příštím roce navštívíte? Nebo vás lákají spíš města, a uvítali byste dobrý tip profesionálů? Podle průvodce Lonely Planet jsou nejlepšími destinacemi pro rok 2017 Kanada a francouzské Bordeaux. A pozor, nejde o náhodný tip. Inspirativní jsou ale i města a země, které skončily na druhém až desátém místě. 

Kanada - druhá největší země světa - je velmi rozmanitá, což nadchne nejednoho cestovatele.
Kanada - druhá největší země světa - je velmi rozmanitá, což nadchne nejednoho cestovatele.
Zdroj: Profimedia.cz

K rozhodnutí ocenit Kanadu prvním místem vedlo Lonely Planet hned několik důvodů. Kanaďané jsou velmi přátelští a turistům splní, co jim na očích vidí. Pozitivně je poslední dobou ovlivňuje i všemi milovaný premiér Justin Trudeau. V příštím roce navíc čekají Kanadu velké oslavy k výročí 150 let od založení konfederace. Zajímavým lákadlem by pro cestovatele mohl být i momentálně slabý kanadský dolar.

Top země pro rok 2017:

  1. Kanada
  2. Kolumbie
  3. Finsko
  4. Dominika (ostrovní stát v Karibiku)
  5. Nepál
  6. Bermudy
  7. Mongolsko
  8. Omán
  9. Myanmar (Barma)
  10. Etiopie

Historické město Bordeaux nabízí nejen kvalitní víno, ale i největší dunu v Evropě.Zdroj: Profimedia.czNejlepším městem pro rok 2017 je podle Lonely Planet francouzské Bordeaux. Z praktického hlediska cestovatelé ocení dobré spojení z Paříže díky rychlovlaku TGV. Velkým lákadlem je pak nedávno otevřené muzeum vína o celkové ploše 13 350 m2, které návštěvníky vtáhne do tématu i díky své interaktivnosti a možnosti zapojit v říši vín všechny smysly. Průvodce turistům radí vydat se na procházku podél řeky Garonne a užít si nejen dobré víno, ale i zajímavou architekturu, a čím dál kvalitnější nabídku restaurací.

Top města pro rok 2017:

  1. Bordeaux, Francie
  2. Kapské Město, Jižní Afrika
  3. Los Angeles, USA
  4. Mérida, Mexiko
  5. Ohrid, Makedonie
  6. Pistoia, Itálie
  7. Soul, Jižní Korea
  8. Lisabon, Portugalsko
  9. Moskva, Rusko
  10. Portland, USA

Lonely Planet je největší a nejuznávanější vydavatel cestovních průvodců. Společnost založili v roce 1972 manželé Maureen a Tony Wheelerovi, kteří se po zkušenostech z cest pustili do psaní průvodce. Byl určený milovníkům Asie se zájmem o levné cestování, a ačkoli měl jen 94 stran, okamžitě byl vyprodaný. Úspěšná se stala firma až v roce 1975. Velký úspěch pak zaznamenala v roce 1980 díky průvodci po Indii. Manželé svůj podíl ve společnosti nakonec částečně prodali v roce 2007, a poté definitivně v roce 2011 společnosti BBC Worldlife. Dnes má Lonely Planet 400 zaměstanců a 200 autorů.

Mohlo by vás zajímat: