Týden inovací 2020 opět představí světové inovátory

Týden inovací ČR se za účasti světových osobností zaměří na udržitelnost, digitální transformaci a budoucnost umělé inteligence   

Týden inovací ČR
Týden inovací ČR
Zdroj: Redakce

Řada špičkových světových i domácích inovátorů, převratné technologie a desítky zajímavých seminářů a dalších doprovodných událostí v mnoha tuzemských městech. To nabídne jubilejní 5. ročník Týdne inovací ČR, který pořádá pražský institut ELAI.

Koncem září se v ČR jedním z hlavních témat opět stanou inovace v nejširším slova smyslu. Jak je na tom Česká republika z hlediska digitální transformace, držíme krok se světem? Jaké jsou nejnovější inovace v oblasti udržitelného rozvoje? A jaká je budoucnost lidstva ve vztahu k vývoji umělé inteligence? Nejen o těchto, ale o celé řadě dalších zajímavých témat se bude diskutovat v rámci mezinárodní konference, která proběhne jako součást hlavní události Týdne inovací 2020 29. září v pražském Foru Karlín. 

Jak urychlit přechod na oběhovou ekonomiku

I letos se její účastníci mohou těšit na řadu mimořádných hostů. Vystoupí například Emily Shuckburgh, klimatoložka, matematička a ředitelka společnosti Cambridge Zero na Cambridge University. Také Andrea Orság, spoluzakladatelka MissionC, amsterdamské organizace, jejímž cílem je urychlit celosvětový přechod na oběhovou ekonomiku, či Diego Saikin, mj. člen projektu Beresheet, první izraelské mise na měsíc. Z českých osobností se představí mimo jiné Michal Pěchouček, Technický ředitel společnosti Avast, Soňa Jonášová, ředitelka Institutu cirkulární ekonomiky, nebo Petr Rokůsek, vizionář v oblasti udržitelné ekonomiky a moderní energetiky. 

Inovační veletrh, semináře a víc než sto doprovodných událostí

Ve stejný den, tedy 29. září, a také na stejném místě, bude probíhat Inovační veletrh. Jedním z jeho hlavních témat budou inovativní nástroje a postupy pro minimalizaci výrobních nákladů a dopadů na životní prostředí. Pro návštěvníky je rovněž připraveno několik inspirativních seminářů, například na téma úspěšné implementace umělé inteligence do byznysu či financování inovací v oblasti automatizace, digitalizace a dlouhodobé udržitelnosti, které se uskuteční v přilehlých prostorách Fora Karlín. Po celý týden, tedy od 29. září až do 4. října, se pak v mnoha českých městech bude konat více než stovka doprovodných událostí

Více informací včetně možnosti zakoupit vstupenku na www.tydeninovaci.cz a www.facebook.com/tydeninovaci