Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní

Během 168 hodin se stane spousta úžasných, děsivých i fascinujících věcí. Podívejte se na to, co se stalo zajímavého minulý týden.

Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Zdroj: archiv

Vždy v neděli vám přinášíme výběr nejlepších fotografií uplynulého týdne. Měla by to být především neobvyklá témata, o kterých se médiích nepsalo – a které se někomu podařilo zajímavých nebo netradičním způsobem vyfotografovat.

Podívejte se na fotografie z předchozích týdnů. Minipříběhy z celého světa

Pondělí: Cyklistické závody z jiného úhlu

Během druhé etapy cyklistického závodu z Montbeliardu do Mouteir se podařilo fotografovi Jeanu CHristophovi Bottovi ukázat peloton z nezvyklého úhlu. Závod, už 66 ročník Tour de Romandie vede cyklisty jednou z nejkrásnějších částí Evropy…

Úterý: Momentka z Krugerova národního parku

Turista Nick Mathios, který se zúčastnil foto-safari ve slavném africkém Krugerově národním parku, měl obrovské štěstí. Podařilo se mu vyfotit, jak z buše vyrazila gazela a ladným skokem překonala jeden z vozů jejich výpravy. 

Středa: Galaxie plná planet

NASA věnovala veřejnosti vizualizaci, která má pomoci lépe pochopit, jak to vypadá v Mléčné dráze s planetami. Podle expertů NASA jich může být až 100 miliard; z toho většina podobné velikosti jako naše rodná Země. 

Čtvrtek: Obratný orangutan

Fotografie orangutanní samice není zdaleka tak prvoplánová, jak může vypadat. Nechceme vás ohromit "roztomilou opičkou" - spíš ukázat inteligenci a schopnost těchto vzácných primátů. Samice Bonnie si takhle pochutnala na vařeném vejci v zoo v Miami. Fotograf Adrian Tavano byl zaskočen tím, jak snadno a elegantně odstranila skořápku - prý rychleji, než by to dokázal on sám…

 

Pátek: Kvetou tulipány

V německé botanické zahradě v Mnichově vykvetly nádherné tulipány.  Fotografii pořídil Sven Hoppe. 

 

Sobota: Kukaččí mládě

Klasická situace, která se však podaří vyfotit jen výjimečně: kukaččí mládě si užívá péče svých mnohem menších adoptivních rodičů. Podstrčená kukačka nejprve vyháže z hnízda všechna ostatní mláďata a tak má dost potravy pro sebe.

Neděle: Hroch u zubaře

Hroši potřebují zubní péči stejně jako lidé - tedy pokud žijí v zoologických zahradách. V australská Taroonga Zoo musel navštívit zubař hrocha Dunboo. 

Na úvodní fotografii je kajman brýlový, kterého s motýlem na čumáku vyfotili v Brazílii.  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články