Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní

Během 168 hodin se stane spousta úžasných, děsivých i fascinujících věcí. Podívejte se na to, co se stalo zajímavého minulý týden.

Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Zdroj: archiv

Vždy v neděli vám přinášíme výběr nejlepších fotografií uplynulého týdne. Měla by to být především neobvyklá témata, o kterých se médiích nepsalo – a které se někomu podařilo zajímavým nebo netradičním způsobem vyfotografovat.

Podívejte se na fotografie z předchozích týdnů. Minipříběhy z celého světa

Pondělí: Pandí muži v akci

V pandí ZOO v čínském Wo-lungu v provincii S'-čchuan se narodilo pandí mládě. Aby matka nebyla stresovaná při přesunu na nové místo, tak se ošetřovatelé převlékli také za pandy.

 

Úterý: Kilimandžáro, jak se často nevidí

Fotograf Kyle Mijlof pořídil velmi neobvyklou fotografii sopky Kilimandžáro. Tato nejvyšší hora Afriky (5895 m n. m.) leží téměř na rovníku, přesto je na ní díky její výšce neustále led. Rychle však ubývá – jen roku 2007 ztratilo Kilimandžáro čtvrtinu svého ledu. Úplně bez ledu bude hora nejpozději do roku 2030… 

 

Středa: Jak se stříhá lama

V zoologické zahradě v německém Friedbergu stříhaly lamy. Protože se to některým nelíbilo, vznikaly u stříhání nezapomenutelné fotografie. 

 

Čtvrtek: Blesky ve střední Evropě

Počasí je v těchto dnech nevypočitatelné nejen v Česku. Silné bouře a bleskové povodně zaznamenali také v sousedním Sasku. Při bouři v Dehlitzu se povedlo Bernda Maerzovi vyfotit tento příval blesků. 

 

Pátek: Šplh na májku na čas

Májky jsou tradičním prvkem i české krajiny. Zatímco u nás se na ně šplhá jen proto, aby se uřízla špička májky v sousední vsi, v Německu je šplh na májku soutěžní disciplína. Fotografii pořídil Joseph Hildenbrand v Algau.

 

Sobota: Je jaro!

… a jaro znamená, že láska kvete ve všech podobách a u všech tvorů. Slunéčka sedmitečná nevyjímaje… 

 

Neděle: Gotici mají párty

V anglickém městě Whitby se každoročně koná velký sraz "gotiků" – probíhá už od roku 1994. Gotici si vybrali Whitby proto, že právě zde napsal Bram Stoker svůj nejslavnější román Drákula. Sraz má oslavovat vše temné a záhadné, co jen na Zemi existuje. I neexistuje… 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články