Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní

Během 168 hodin se stane spousta úžasných, děsivých i fascinujících věcí. Podívejte se na to, co se stalo zajímavého minulý týden.

Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Zdroj: archiv

Vždy v neděli vám přinášíme výběr nejlepších fotografií uplynulého týdne. Měla by to být především neobvyklá témata, o kterých se médiích nepsalo – a které se někomu podařilo zajímavých nebo netradičním způsobem vyfotografovat.

Podívejte se na fotografie z minulého týdne!

Pondělí: Medvědi a turisté

Dvouleté mládě ledního medvěda se snaží dostat z jednoho kusu ledovce na druhý, a přiblížit se tak k turistické lodi (na Špicberkách v Severním ledovém oceánu). Špicberky letos očekávají rekordní počet turistů, a to až        39 000.  

 

Úterý: Hurá na sardinky

Fotografie zachycuje okamžik z vrcholné lovecké sezóny sardinek v Jižní Koreji v Namhae. Sardinky jsou významným zdrojem potravy nejen pro lidi, ale i pro celé zástupy ryb (žraloky, lososa, platýze a další) a jiná zvířata (pelikány, mořské racky…). Obrovské množství živočichů je na populaci sardinek doslova závislých.

 

Středa: Šestinohé telátko

Ve Španělsku se narodilo tele se šesti nohama. Dvě přebývající končetiny se mu houpají na hřbetě. Většina zvířat s podobnou vadou nemají šanci na přežití, nebo je čeká výrazně kratší život. Přečtěte si také náš článek Dvouhlavá zvířata jsou děsivý omyl přírody. Podívejte se na největší sbírku světa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čtvrtek: Zdi mezi lidmi

Výstavba izraelské zdi na Západním břehu začala před deseti lety – 16. června roku 2002. Fotografie z roku 2003 zachycuje palestinského chlapce, jak si hraje poblíž této betonové bariéry u vesnice Mahfa. Palestinci ji nazývají "zdí apartheidu" a Izraelci "protiteroristickou zdí". Stavba této hradby (kterou vzápětí následovala vlna sebevražedných útoků) neměla a nemá v regionu, ani ve světě obdoby. Většina zdi je vlastně ostnatý drát, betonovou podobu má v městských zástavbách. Je vysoká až 6 metrů. 

 

Pátek: Street art à la Italia

Pouliční umělec Clet Abraham se svým dílem v italském Livornu ukazuje, jak umí být umění hravé. Street art se pomalu, ale jistě zabydluje v galeriích po celém světě. 


 

Sobota: Voodoo v Beninu

V Beninu probíhaly každoroční náboženské oslavy ve městě Quidah. Duchové voodoo procházeli ulicemi - každý z nich představoval reinkarnaci jednotlivách představitelů místního klanu Nagu. Město Quidah je srdcem tohoto náboženství. V Beninu je od roku 1989 oficiálním náboženstvím a uznává jej 17 procent obyvatel země.

 

Neděle: Akrobati ve vzduchu

Symetrie na fotografii až bere dech. Snímek vznikl na Floridě v Americe. Racci jako kdyby fotografovi Adamsu Serrovi pózovali záměrně, aby ukázali, že ve vzduchu jsou páni. 

 

FOTO: Isifa 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články