Užijte si památky v Bangkoku a poznejte Thajsko

Thajsko je překrásnou asijskou zemí, která láká turisty prahnoucí po exotice, relaxaci a dobrodružství. Země mnoha tváří nabízí jedinečné pláže, přímořské zátoky, romantická rýžová pole, ale také nezaměnitelnou atmosféru přelidněných měst.

Užijte si památky v Bangkoku a poznejte Thajsko
Užijte si památky v Bangkoku a poznejte Thajsko
Zdroj: Redakce

Typickým příkladem je Bangkok. Toto město vás pohltí a nabídne přemíru cestovatelských cílů. Přesvědčit vás o tom mohou známé památky v Bangkoku.

Jen málokterý turista by si nechal ujít chrám zvaný Wat Phra Kaew, Velký palác nebo třeba nejdelší ulici světa zvanou Sukhumvit Road. Propojení historických památek a zeleně díky Lumphini Parku je velice příjemné. Královský palác Wat Pho, spousta soch Buddhy i mrakodrap Baiyoke Tower II. Tohle všechno je tvář Bangkoku.

Od památek až po gastronomii

Památky v Thajsku pochopitelně neleží jenom v hlavním městě Bangkoku, ale také v jiných lokalitách. Směřovat můžete k hoře Doi Inthanon, na ostrov Phuket nebo se uchýlíte k místům, jakými jsou Koh Phi Phi Viewpoint. Dominantou Thajska jsou nejenom dech beroucí chrámy, ale i jedinečná přírodní místa.

  • Wat Rong Khun
  • Wat Pra That Doi Suthep
  • Wat Arum
  • Ko Samet
  • Pláž Railay
  • Similanské ostrovy

Při putování po této exotické zemi na vás pochopitelně čeká typická thajská kuchyně, kterou tvoří hlavně mořské plody, ryby a rýže. Ochutnat byste rozhodně měli pokrm zvaný Phat Tai nebo okuste pověstnou thajskou zmrzlinu. Spousta místních delikates je tvořena z ingrediencí, jakými jsou sušené krevety, tofu, vajíčka, oříšky a mnohé další. Vyhýbat se pochopitelně nemusíte ani specialitám tvořeným z nejrůznějšího hmyzu.

Není se tedy čemu divit, že zájezdy do Thajska v poslední době získávají na své popularitě. Lidé jednoduše chtějí poznat krásy naší planety, jichž je v této zemi více než dost. Navíc, Thajsko patří mezi cenově dostupné destinace, kde můžete s klidem strávit hodně dlouhou dovolenou.

Víte, čím platit v Thajsku?

Rozhodnete-li se splnit si sen o nezapomenutelné cestě do Thajska, pak bychom v závěru tohoto článku neměli opomíjet ani na zmínku o důležitých a praktických informacích. Například to, čím platit v Thajsku. Ideální měnou se vám stanou americké dolary a eura, kterých byste si měli dovézt dostatek. Ty si pak můžete vyměnit za místní Bath. Jak už bylo zmíněno, náklady v zemi jsou velice přijatelné, takže si tu můžete užívat dovolenou plnými doušky.

Vyberte si vhodné zájezdy do Thajska, pro něž je ideální doba a pusťte se střemhlav do objevování thajských krás.