Video:Agresivní ohniví mravenci. Co dokáží udělat s mrtvým gekonem za pár hodin?

K videu se vyjádřil americký biolog a fotograf Dr. Mark W. Moffett, podle něhož jde o ohnivé mravence druhu Solenopsis invicta. Původně se tito obzvláště agresivní mravenci vyskytovali jen v Argentině, ale dneska se nacházejí také na jihu Spojených států, v Austrálii a v některých oblastech Asie. V našich končinách se jich nemusíme obávat, protože by nepřežili středoevropskou zimu.

Zdroj: koláž: Šíp
Zdroj: Youtube

"Ohniví mravenci mají žihadla a na kořist se vrhají v organizovaném šiku. Určitě mohli zabít něco tak velkého, jako je gekon, i když  tento konkrétní exemplář vypadá, že byl mrtvý už před jejich útokem," vypověděl Moffett pro list Huffington Post.

10 NEJPODIVNĚJŠÍCH ZVÍŘAT, KTERÁ NA NAŠÍ PLANETĚ MŮŽETE POTKAT

Ohniví mravenci podle Moffetta dokážou člověku způsobit bolestivé bodnutí, ale nejsou ještě tím nejkrvelačnějším druhem. Pokud byste chtěli s mravenci natočit ten pravý hororový film, do hlavních rolí byste obsadili mravence africké z rodu Dorylus. Jejich kolonie je schopna během čtyř hodin zkonzumovat celé lidské tělo.

Kolonie afrických mravenců může čítat až přes sto tisíc jedinců a díky svému vojenskému způsobu organizace je schopna zabít a zkonzumovat krávu. Na člověka tito mravenci jen tak nezaútočí, ale zkuste si ustlat vedle jejich mraveniště a pokojně usnout… dalšího rána se nedočkáte. Stejně tak není radno si na útěku před jejich šikem zlomit nohu a zůstat ležet s otevřenou ránou. Udusí vás velmi rychle a záchranáři najdou už jen kostru.

VIDEO JEN PRO OTRLÉ: CO SE STANE, KDYŽ NA ČLOVĚKA ZAÚTOČÍ KRÁVA?

Související články