VIDEO: Projděte se Grand Canyonem. Z domova. Pomůže vám Google Street View

Zažijte Grand Canyon na vlastní kůži. Nikdy nebyla lepší možnost jej tak poznat zpoza obrazovky počítače.

VIDEO: Projděte se Grand Canyonem. Z domova. Pomůže vám Google Street View
VIDEO: Projděte se Grand Canyonem. Z domova. Pomůže vám Google Street View
Zdroj: archiv

Grand Canyon je pověstný svou krásou. Vymodelovala jej řeka Colorado v severní Arizoně ve Spojených státech amerických. Trvalo jí to milióny let, ale dnes můžeme obdivovat pozoruhodný téměř 446 kilometrů dlouhý kaňon, který je považován za jeden z nejkrásnějších na světě. Jeho šířka se pohybuje od 500 metrů až do 29 kilometrů. V místech, kde se zařezává do krajiny nejhlouběji, měří na výšku až 1 600 metrů. Evropané jej objevili v 16. století, ale v té době jej už dávno obývali původní obyvatelé Ameriky.

Pěšky, na lodi nebo z obýváku

Skywalk je vyhlídka jako málokterá jiná. FOTO: Wikimedia

Kaňon můžete zažít mnoha způsoby - nejvíc turistů lákají výhledy, ale také třeba rafting nebo "jen" pěší turistika. Třeba na dno kaňonu se pěšky dostanete, ale můžete si to zkusit i na hřbetě mul nebo na lodích. Některé pěší trasy jsou pro zdatnější turisty. Zkrátka - místo je pro každého.

A k těmto nepřeberným možnostem nedávno přibyla ještě další. A bezkonkurenčně nejsnazší možností, jak Grand Canyon vidět…

Zaměstnanci Googlu vyrazili na podzim loňskoho roku s trekkerem na zádech do Grand Canyonu, Meteor Crateru a dalších míst na západě USA. Trekker je speciálně upravená panoramatická kamera Street View, která byla dosud umístěna většinou na na automobilu nebo tříkolce. Tentokrát ji ale nesli šerpové na zádech. To jim umožnilo dostat se na místa, kam se auto ani tříkolka nemohou dostat. A vznikly tak nádherné záběry Grand Canyonu, které si můžete vychutnat přímo z domova.  

Na Google Street View si můžete projít kaňonem po trasách delších než 100 kilometrů. Všechny trasy v nabídce najdete tady. A my vám přinášíme jen malou ochunávku toho, co můžete vidět:

Údolí řeky Colorado

 

Meteor Crater

 

Podívejte se na to, jak natáčení se speciální kamerou na zádech probíhalo:   

Související články