Vyhynutí, nebo naděje? Ami Vitale přiváží do Prahy „pandí příběh“

KOMERČNÍ SPOLUPRÁCE: Jedinečná možnost setkat se americkou fotografkou Ami Vitale, která pravidelně publikuje na stránkách National Geographic, se nabízí na konci února čtenářům našeho časopisu.

Zdroj: Ami Vitale

V rámci její výstavy v prostorách pražského Czech Photo Centra se s ní mohou setkat na speciálně zorganizované besedě.

Ami Vitale je legendou nejen reportážní fotografie. Poté, co dvě dekády fotografovala válečné konflikty v téměř stovce zemí, se pomalu začala přiklánět k dokumentování vzájemného působení člověka a přírody. Nyní tvoří své vlastní projekty a do Prahy přiváží svou výstavu NADĚJE x VYHYNUTÍ – HOPE x EXTINCTION.

Výstava fotografií Ami Vitale potrvá do 7. dubna.Zdroj: Czech Photo CentrumNa ní představí příběhy ze Sloního sirotčince v Keni, dále projekt z čínské pandí porodnice a rezervace. Nejznámějším příběhem spjatým s Českou Republikou, je transport čtyř bílých nosorožců ze zoo Dvůr Králové do přírodní rezervace Ol Pejeta v Keni. Ami Vitale dokumentovala převoz a adaptaci tohoto ohroženého druhu na pokraji vymření v novém prostředí. Minulý rok zachytila poslední momenty života bílého nosorožce Sudána, který byl poslední samec svého druhu.

Výstava bude zahájena ve čtvrtek 28. února besedou s touto prestižní fotografkou a členkou týmu National Geographic. Předplatitelé a čtenáři National Geographic mají vstup zdarma. Při vstupu stačí ukázat letošní výtisk časopisu National Geographic.

Kapacita akce je omezená pro 50 osob - pokud si chcete zajistit místo, zaregistrujte se zde.