Známe nejnavštěvovanější město na světě! Paříž ani Londýn to není

Podle posledního průzkumu přiletělo v loňském roce do nejoblíbenější metropole zhruba 22,8 milionu zahraničních turistů.

Počet zahraničních návštěvníků ve sledovaných metropolích za posledních deset let vzrostl o neuvěřitelných 76 %.
Počet zahraničních návštěvníků ve sledovaných metropolích za posledních deset let vzrostl o neuvěřitelných 76 %.
Zdroj: Profimedia.cz

Není potřeba otálet dlouho s prozrazením vítěze – je jím hlavní město Thajska. Bangkok za sebou s přehledem nechal v Evropě oblíbené destinace, jako je Paříž a Londýn, z nichž každá vloni přivítala zhruba 19,1 milionu hostů. Na čtvrtém místě z celkovým dvě stě sledovaných cměst se umístila Dubaj s 15,9 miliony návštěvníky.

Jihovýchodní Asie se zdá turisticky přitažlivá, protože v žebříčku následuje Singapur a Kuala Lumpur. A k první desítce ještě zbývá doplnit New York, Tokio a tureckou Antalyi.
 
Počet zahraničních návštěvníků ve sledovaných metropolích za posledních deset let vzrostl o neuvěřitelných 76 %.

BangkokZdroj: Profimedia.cz
 
Pro Bangkok je prvenství důležitým ukazatelem, protože cestovní ruch tvoří zhruba 12 % thajského HDP. V první polovině loňského roku přitom zaznamenala země spíše pokles turistů, a to z důvodu slabšího ekonomického růstu v Číně. To však Bangkoku během dalších měsíců vykompenzoval vyšší zájem ze strany indických návštěvníků. 

„Thajsko očekává, že během letošního roku přivítá v zemi na dva miliony cestovatelů z Indie,“ řekl guvernér Thajského úřadu pro cestovní ruch Yuthasak Supasorn.

Pro posílení cestovního ruchu se v srpnu thajská vláda rozhodla osvobodit od placení víz v hodnotě 2000 bahtů (zhruba 65 USD) osmnáct zemí, včetně Číny a Indie.

Češi, kteří do Thajska přiletí na méně než 30 dní, vízum od roku 2011 pro vstup do země nepotřebují.