A. W. Cutler, National Geographic Creative

Tuto fotografii z válečné doby uveřejnil National Geographic v roce 1916 s popiskem odkazujícím na Adama, Evu a jablko. Podstatnější však je, jak obrázek evokuje idylickou britskou krajinu a dětské potěšení ze zákusku následujícím po hře.
A. W. Cutler, National Geographic Creative
Afghánské ženy společně pojídají chlebové placky, kozí a jehněčí maso a ovoce v Zahradě žen, klidném místě pro důvěrné rozmluvy. Zahrada a park, který ji obklopuje nedaleko města Bámján, byly zřízeny, aby ženy a rodiny měly kde trávit chvíle volna.
Lynsey Addariová, Reportage by Getty Images
Na této fotografii z lesní procházky ve státě Maine, pořízené v roce 1894, se melounové řezy podobají hodně širokým úšklebkům. Středověké lovecké hostiny a renesanční bankety pod širým nebem přecházely piknikům, které si po průmyslové revoluci získaly obl
Bettmann/CORBIS
Sestry z řádu Navštívení Panny Marie nedaleko Bejrútu používají těsto z mandlí a cukru k přípravě marcipánových pamlsků, jež se obvykle v Libanonu pojídají kolem Velikonoc. Pro křesťanské řády jsou potraviny často zdrojem příjmů.
Ivor Prickett, Panos pictures
Čtyřletý Seraphin Eskildsen se doma v Dánsku noří do misky s ovesnou kaší. Oblíbené jídlo z dětství vyvolává v mnoha lidech milé vzpomínky. Pro šéfkuchaře Jacquese Pépina to byla bageta se čtverečkem hořké čokolády.
Joakim Eskildsen
Typické, americké barbecue.
Carolyn Drakeová