National Geographic

3/7

Top galerie

A. W. Cutler, National Geographic Creative

Tuto fotografii z válečné doby uveřejnil National Geographic v roce 1916 s popiskem odkazujícím na Adama, Evu a jablko. Podstatnější však je, jak obrázek evokuje idylickou britskou krajinu a dětské potěšení ze zákusku následujícím po hře.

A. W. Cutler, National Geographic Creative

Afghánské ženy společně pojídají chlebové placky, kozí a jehněčí maso a ovoce v Zahradě žen, klidném místě pro důvěrné rozmluvy. Zahrada a park, který ji obklopuje nedaleko města Bámján, byly zřízeny, aby ženy a rodiny měly kde trávit chvíle volna.

Afghánské ženy společně pojídají chlebové placky, kozí a jehněčí maso a ovoce v Zahradě žen, klidném místě pro důvěrné rozmluvy. Zahrada a park, který ji obklopuje nedaleko města Bámján, byly zřízeny, aby ženy a rodiny měly kde trávit chvíle volna.

Lynsey Addariová, Reportage by Getty Images

Na této fotografii z lesní procházky ve státě Maine, pořízené v roce 1894, se melounové řezy podobají hodně širokým úšklebkům. Středověké lovecké hostiny a renesanční bankety pod širým nebem přecházely piknikům, které si po průmyslové revoluci získaly obl

Bettmann/CORBIS

Sestry z řádu Navštívení Panny Marie nedaleko Bejrútu používají těsto z mandlí a cukru k přípravě marcipánových pamlsků, jež se obvykle v Libanonu pojídají kolem Velikonoc. Pro křesťanské řády jsou potraviny často zdrojem příjmů.

Ivor Prickett, Panos pictures

Čtyřletý Seraphin Eskildsen se doma v Dánsku noří do misky s ovesnou kaší. Oblíbené jídlo z dětství vyvolává v mnoha lidech milé vzpomínky. Pro šéfkuchaře Jacquese Pépina to byla bageta se čtverečkem hořké čokolády.

Joakim Eskildsen

Typické, americké barbecue.

Carolyn Drakeová

Zvětšit
Předchozí
Následující