National Geographic

3/7

Top galerie

A. W. Cutler, National Geographic Creative

Tuto fotografii z válečné doby uveřejnil National Geographic v roce 1916 s popiskem odkazujícím na Adama, Evu a jablko. Podstatnější však je, jak obrázek evokuje idylickou britskou krajinu a dětské potěšení ze zákusku následujícím po hře.

A. W. Cutler, National Geographic Creative

Afghánské ženy společně pojídají chlebové placky, kozí a jehněčí maso a ovoce v Zahradě žen, klidném místě pro důvěrné rozmluvy. Zahrada a park, který ji obklopuje nedaleko města Bámján, byly zřízeny, aby ženy a rodiny měly kde trávit chvíle volna.

Afghánské ženy společně pojídají chlebové placky, kozí a jehněčí maso a ovoce v Zahradě žen, klidném místě pro důvěrné rozmluvy. Zahrada a park, který ji obklopuje nedaleko města Bámján, byly zřízeny, aby ženy a rodiny měly kde trávit chvíle volna.

Lynsey Addariová, Reportage by Getty Images

Na této fotografii z lesní procházky ve státě Maine, pořízené v roce 1894, se melounové řezy podobají hodně širokým úšklebkům. Středověké lovecké hostiny a renesanční bankety pod širým nebem přecházely piknikům, které si po průmyslové revoluci získaly obl

Bettmann/CORBIS

Sestry z řádu Navštívení Panny Marie nedaleko Bejrútu používají těsto z mandlí a cukru k přípravě marcipánových pamlsků, jež se obvykle v Libanonu pojídají kolem Velikonoc. Pro křesťanské řády jsou potraviny často zdrojem příjmů.

Ivor Prickett, Panos pictures

Čtyřletý Seraphin Eskildsen se doma v Dánsku noří do misky s ovesnou kaší. Oblíbené jídlo z dětství vyvolává v mnoha lidech milé vzpomínky. Pro šéfkuchaře Jacquese Pépina to byla bageta se čtverečkem hořké čokolády.

Joakim Eskildsen

Typické, americké barbecue.

Carolyn Drakeová

Zvětšit
Předchozí
Následující
Zavřít galerii Všechna média
Facebook Twitter