Neznámé fotografie z druhé světové války, které posunou váš pohled na historii

Příběhy z druhé světové války, ať ty s dobrým, nebo se špatným koncem, jsou vždy velice zajímavé. Příběh se skrývá i za každou fotografií, která v té době byla pořízena. Podívejte se s námi na několik příběhů, které vás svou autentičností přenesou zpět do minulosti a dýchne na vás historie. 

Zdroj: Youtube

Z válečných fotografií mrazí vždycky. Ale z obrázků v naší galerii vás zamrazí dvakrát tolik, když si uvědomíte, co se za nimi skrývá, ačkoli na první pohled vypadají zcela nevinně.

Kdo by třeba řekl, že partička německých vojaček, co se na snímku tak pěkně usmívají, má na svědomí celkem 775 lidských životů? Prolitou krev nevidíme z obličejů ani z fotky. Prozradí ji jenom historická fakta.

HŘÍČKY MATKY PŘÍRODY: ŽIVOTASCHOPNÉ ZVÍŘECÍ MUTACE. TITO TVOROVÉ EXISTUJÍ A ŽIJÍ

Neméně pozoruhodným jevem je fotografie Adolfa Hitlera s malou Helgou Goebbelsovou. Že byste tomu netvorovi nesvěřili dítě ani na minutu? Možná vás překvapí, že Hitler měl děti rád. Dokonce měl rád i české děti, jak o tom za svého života vypověděla herečka Květa Fialová. Ta jako dítě na počátku války napsala Hitlerovi dopis s dotazem, zda má rád i české děti. Německý vůdce jí kupodivu poslal odpověď, v níž stálo, že české děti má také rád. Nad milionem dětí zabitých a vyhladověných v koncentračních táborech však nakonec přimhouřil oko.

Místo slávy a mocné říše Hitler přinesl své zemi jen haldu mrtvol a trosky. Jedním z měst, na kterých se válka podepsala nejhůře, byly Drážďany. Podívejte se do naší unikátní fotogalerie, co z nich zbylo na konci války po mohutném bombardování. Smutný pohled je i na Berlín, který potkal obdobný osud. Kolik lidských životů asi zhaslo v jeho sutinách? Válka si nevybírá. 

VĚDCI VYTVOŘILI MRAVENČÍ SUPERVOJÁKY, KTEŘÍ OBÝVALI PLANETU PŘED MILIÓNY LET

Související články