Video: Nejnebezpečnější pláž světa. Chtěli byste mít letadlo 30 m nad hlavou?

Pod pojmem nebezpečná pláž si člověk představí hejno žraloků pár metrů od břehu. V takovém případě by tu nebyla ani noha, lidé by se tomu místu vyhýbali obloukem. Když se ale řekne, že riziko na pláži představují přistávající letadla, jejichž podvozky vidíte doslova pár metrů nad hlavou, každý popadne kameru a běží tam.

Letadlo přistává nad pláží Maho
Letadlo přistává nad pláží Maho
Zdroj: Youtube

Právě takovou adrenalinovou atrakcí je pláž Maho na ostrově Svatý Martin v Karibském moři, kterou od přistávací ranveje dělí jen plot s ostnatým drátem. Přistávající letadla nad pláží prolétávají ve výšce pouhých 30 metrů nad zemí, což láká turisty z celého světa, aby si takový zážitek vychutnali na vlastní kůži.

Zdroj: Youtube

Zdálo by se, že nejde o nic nebezpečného a kromě zalehlých uší se vám nemůže nic stát. Zatím se přeci ještě nestalo, aby letadlo přistávací manévr nezvládlo a podvozkem sejmulo plot i s filmujícími turisty. Ovšem, takový scénář je hrozbou jen potenciální. Reálné nebezpečí však představují vzlétající letadla a jejich silné motory, jejichž horké výfukové plyny vás doslova odfouknou několik metrů vzad. Lidé, kteří se přitom přidržují drátěného plotu, končí často v nemocnici s popáleninami a zlomeninami.

UNIKÁTNÍ VIDEO: DRSNÝ ÚTOK HLADOVÉHO LEDNÍHO MEDVĚDA NA FILMAŘE V PŘÍMÉM PŘENOSU

Kdo přitom spadne hlavou na betonovou zábranu dělící silnici od pláže, může za adrenalinovou podívanou zaplatit životem. Přesně to se stalo minulý rok 57leté turistce z Nového Zélandu, která nedbala výstažných cedulí a doufala, že se na plotě udrží.

Pro otrlé nabízíme ještě jedno video, které zachycuje podobnou situaci z roku 2012. Turistka, kterou uvidíte v závěru videa padat na beton, naštěstí svůj strašlivý pád přežila.

Zdroj: Youtube

Související články