Soutěž: Objevte dějiny a vynálezy pod vedením Spejbla a Hurvínka

Prostřednictvím Spejbla a Hurvínka, díky jejich humoru a typickému vidění světa, se seznámíme se skvělými vynálezy, které vznikly se záměrem ulehčit lidem život, nakonec však byly proti nim zneužity. Otec Spejbl chce přesvědčit skeptického syna o smyslu a vyšším poslání dějinných událostí. Snaží se poukázat na lepší stránku lidstva – má však mocného „protivníka" – dějiny.

V rámci Zlatého fondu Divadla Spejbla a Hurvínka si můžete vychutnat hru pro dospělé, která byla poprvé uvedena v roce 1932.
V rámci Zlatého fondu Divadla Spejbla a Hurvínka si můžete vychutnat hru pro dospělé, která byla poprvé uvedena v roce 1932.
Zdroj: Archiv

Hra Dějiny kontra Spejbl patří k těm nejlepším představením pro dospělé diváky, které za dobu existence D S+H vznikly. Když se tvůrci nedávno ohlíželi za osmdesátipětiletou profesionální činností divadla, rozhodli se uvádět představení, která díky své nadčasovosti mají stále co sdělit i dnes. Hra Dějiny kontra Spejbl byla poprvé uvedena v roce 1932 pod názvem „Spejbl contra dějiny". Skupovu cenu ze IV. Skupovy Plzně získalo nastudování z roku 1970, uvedené pod titulem „Dějiny kontra Spejbl". Konečné úpravy textu se tehdy ujal Miloš Kirschner. Kvůli zásahu cenzury však byla hra krátce po svém uvedení zakázána. Za 80 let profesionální činnosti divadla vzniklo mnoho pozoruhodných představení pro dospělé, která se rozhodli v rámci řady „Zlatý fond D S+H" postupně představit našim divákům. „Dějiny kontra Spejbl" je tedy prvním z nich.

Více se dozvíte na Facebooku anebo Twitteru

O co hrajeme?

Tři z vás získají dvě vstupenky na představení Dějiny kontra Stejbl, které se hraje 18. 11. 2015 od 19 do 21 hodin. Divadlo Spejbla a Hurvínka najdete na adrese Dejvická 38, 160 00 Praha 6. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápovědu najdete zde.

Soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.