Soutěž: Zdolávejte rekordy a vyhrajte supertenkou bundu Salomon

Víte, že na velehory se dnes už nestoupá, ale vybíhá? Současná mánie překonávání rychlostních rekordů ve výbězích (doslova) na nejvyšší hory kontinentů začala v létě 2013. Tehdy katalánský skialipnista horský běžec Kilian Jornet vyběhl na Mont Blanc (4 809m), nejvyšší horu Evropy, za 4 hodiny 57 minut a 40 vteřin. Za tuto dobu vystoupal z městečka Chamonix v nadmořské výšce 1040 metrů o 3650 výškových metrů výše a urazil 28,5 km.

Na druhý pokus o zdolání nejvyšší hory světa se chystá letos. Padne opět rychlostní rekord?
Na druhý pokus o zdolání nejvyšší hory světa se chystá letos. Padne opět rychlostní rekord?
Zdroj: Archiv

V prosinci 2014 pak tento fenomenální běžec dosáhl nejvyššího vrcholu Jižní Ameriky, Aconcaguy (6961 m) v čase 12 hodin a 49 minut. V témže roce zvládl náročný výstup na nejvyšší horu severní Ameriky, Denali (6 190m), za pouhých 11 hodin a 48 minut. A na nejvyšší horu Afriky Kilimandžáro (5 895 m) vyběhl už v roce 2010 za 7 hodin a 14 minut. Ostatní běžci světa se nenechali dlouho pobízet a v posledních letech jsme byli svědky mnoha dalších pokusů, přičemž přinejmenším rekordní čas ve výstupu na Aconcaguu a Kilimandžáro překonal ekvádorský borec Karl Egloff.

V loňském roce se Kilian Jornet vydal na Mount Everest (8848 m), ale pokus o bleskový výstup zarazilo zemětřesení, které otřáslo Nepálem. Jornet pak v Nepálu zůstal a pomáhal následky katastrofy zmírňovat. Na druhý pokus o zdolání nejvyšší hory světa se chystá letos. Padne opět rychlostní rekord?
Kilian Jornet při pohybu v horách zároveň pomáhá testovat a vyvíjet vybavení pro horský běh značky Salomon určené do nejnáročnějších podmínek. Důležitou vlastností je mimo jiné utralehká váha při zachování funkčnosti.

Supertenkou bundu, Salomon S-LAB Light Jacket, ve které některé z výše zmíněných rekordů padly, můžete právě teď vyhrát. Pak už vám bude stačit jen trochu trénovat a vyrazit do hor zdolávat rekordy. Když už ne ty světové, tak alespoň vlastní.

Bunda váží jen neuvěřitelných 90 gramů a přitom ochrání proti dešti i větru v horách. (Běžná cena je 4090 Kč, více na www.Salomon.cz).

Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku, mít trochu štěstí a supertenká bunda Salomon S-LAB Light Jacket může být vaše! Výherce obdrží bundu dle objednané velikosti.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde