ŠTÍTEK: taneční soubor

Motus tančí už 40 let.
Třebíč - Taneční skupina Motus v Třebíči působí již neuvěřitelných 40 let. Svými vystoupeními obohacuje a zpestřuje různé společenské akce a zabývá se taneční a pohybovou výchovou dětí a mládeže. Během čtyř desítek let prošlo Motusem více než 960 tanečníků a tanečnic.

Motus tančí už 40 let, uspořádá setkání generací

Třebíčsko
Rytíři na hradě Klenová.
Klenová – Na již jubilejní 10. ročník akce Rytíři na hradě Klenová pořádané skupinou historického šermu Morgana von Maxberg ve spolupráci s Galerií Klatovy/Klenová se můžete vydat v sobotu 20. července od 13 do 20 hodin.

Tip Deníku: Klenovou oblehnou rytíři

Klatovsko
V lázeňském městě je v plném proudu 54. ročník MFF Karlovy Vary.
Karlovy Vary – Poprvé společně se letos představí na mezinárodním filmovém festivalu Karlovarský kraj a město Karlovy Vary. Stane se tak už zítra. Doposud bývalo zvykem, že obě instituce se představovaly na festivalu odděleně. Letošní akce dostala název „V rytmu filmového festivalu – den města a kraje“.  

Den města a kraje podpoří známá jména

Karlovarsko
Bělohradská Strašidelná Bažantnice.
Do Lázní Bělohradu po roce opět míří princezny, čerti, divoženky, drak a další strašidla a pohádkové postavy. Nenechte si s dětmi ujít sobotní procházku lesoparkem, na které čeká nejedno překvapení. Děti v kostýmu se navíc mohou těšit na malý dárek. Vstupné dobrovolné.

Tipy Deníku: Strašidelná Bažantnice

Volný čas
Ilustrační foto
Zbiroh – TJ Město se vrací s dospělými do 1. B třídy. Právě v roce 100. narozenin klubu a oslavy jsou naplánované na dnešek.

Fotbalový Zbiroh dnes slaví

Fotbal
Křečandy pokračují ve spanilé jízdě.
Mochtín – Už třicet let o sobě dávají vědět nejen na fotbalových hřištích reprezentanti PS Křeč Mochtín. Klub z Klatovska patří k nejstarším amatérským spolkům v Pošumaví a nutno podotknout, že je i přes svůj věk stále ve skvělé kondici.

PS Křeč Mochtín oslaví významné jubileum

Ostatní sporty
Soutěž v moderním tanci. Ilustrační foto
Břeclav – Z nedávného světového šampionátu DanceStar v chorvatské Poreči přivezli břeclavští tanečníci osm medailí. Za reprezentaci města představitelé radnice vedoucím taneční skupiny Actiwity DC Veronice Krejčířové a Renatě Gálové poděkovali.

Ocenili tanečníky za medaile

Břeclavsko
Jan Přeučil.
/POZVÁNKY/ Zábavný klubový pořad s Janem Přeučilem s názvem Pět klobouků nabídne závěr divadelní sezony v kosteleckém SK Rabštejn. Hostem pořadu bude Eva Hrušková. Akce se uskuteční ve středu 12. června od 19 hodin. Vstupenky jsou v předprodeji.

Do Kostelce přijede Jan Přeučil

Volný čas