ŠTÍTEK: automobil

Ilustrační foto.
Zima se sněžením a teplotami pod bodem mrazu se po několikatýdenní pauze vrátilo do České republiky, včetně moravskoslezského regionu. Z celého kraje přicházejí hlášení o dopravních komplikacích, především z horských oblastí Jeseníků a Beskyd. Hlášeny jsou rovněž první nehody na silnicích. A to nás největší mrazy podle předpovědi meteorologů teprve čekají…
7 fotografií

Autobus v příkopě, auta na střechách. Nehod v MS kraji kvůli počasí přibývá

Ostravsko
Kolona aut v zimě. Ilustrační foto
Kvůli nevlídnému počasí i neukázněným řidičům byla několik hodin kritická situace na dálnici D1. Tisíce osobních automobilů, kamionů a autobusů uvízly v kolonách. Silničáři nemohli dlouhou dobu problémovým úsekem projet a ošetřit vozovku, pomáhat jim museli policisté a dokonce i jeřáb. Okolo půlnoci se dlouhá kolona začala rozjíždět, přednost dostaly osobní auta a autobusy. Problémy měl během soboty také Dopravní podnik města Jihlavy. 

Kolaps na D1: Tisíce aut uvízly na Vysočině, v koloně stály i několik hodin

Zprávy
Kolona aut v zimě. Ilustrační snímek
Kvůli nevlídnému počasí i neukázněným řidičům byla několik hodin kritická situace na dálnici D1. Tisíce osobních automobilů, kamionů a autobusů uvízly v kolonách. Silničáři nemohli dlouhou dobu problémovým úsekem projet a ošetřit vozovku, pomáhat jim museli policisté a dokonce i jeřáb. Okolo půlnoci se dlouhá kolona začala rozjíždět, přednost dostaly osobní auta a autobusy.

Kolaps na D1: Tisíce aut uvízly na Vysočině, v koloně stály i několik hodin

Regiony
Ojetiny s možností odpočtu: Octavia Combi
Podnikatelé už mají jen poslední měsíc a půl na nákup automobilu s možností odpočtu DPH za stávajících podmínek. Od roku 2024 bude totiž maximální limit pro odpočet DPH stanoven na 420 tisíc korun, což ovlivní nákupy automobilů v cenové kategorii nad 2 miliony korun. Tato možnost odpočtu DPH platí i pro ojeté vozy. Na inzertním webu TipCars.com tvoří taková auta téměř polovinu nabídky. U dodávek jsou to dokonce až dvě třetiny.
10 fotografií

Podnikatelé, pozor! Odpočet DPH při nákupu auta se mění

Autobazar
Ranní nehoda v Žamberku
Ráno těsně po 8. hodině havarovalo v Žamberku osobní auto. "Při příjezdu hasičů na místo byla již osoba mimo nebezpečí. Na místě jsme zajistili vozidlo proti vzniku požáru, řídíme dopravu na komunikaci a odstraňujeme následky kolize vozidla. Lehce zraněná osoba zůstává na místě události. Příčiny nehody bude zjišťovat Policie České republiky," uvedli profesionální hasiči na Facebooku.
4 fotografie

FOTO: V Žamberku havarovalo osobní auto, jeden lehce zraněný

Nehody