ŠTÍTEK: automobil

Lukáš Resler vpravo. Řidič kamionu Lukáš Resler má najeto milion kilometrů bez vážnější nehody. Na Ukrajinu dovezl desítky tun humanitární pomoci i dálkově ovládaná vojenská vozítka pro převoz raněných a distribuci materiálu na bojišti.
Řidič kamionu Lukáš Resler má najeto milion kilometrů bez vážnější nehody. Na Ukrajinu dovezl desítky tun humanitární pomoci i dálkově ovládaná vojenská vozítka pro převoz raněných a distribuci materiálu na bojišti. Jak říká, všude je teoretické riziko, že na něj spadne bomba, ale Ukrajina je velká země s dobrou protivzdušnou obranou, takže se nebojí. A přímo do válečných zón nejezdí.  
7 fotografií

Riziko k naší práci patří, říká šofér, který jezdí z Jablonného na Ukrajinu

Orlicko
Tragická srážka osobáku s kamionem 24. srpna 2023 v Kaplici si vyžádala tři lidské životy.
Předposlední srpnový čtvrtek v roce 2023 se stal černým dnem na jihočeských silnicích. Dopoledne 24. srpna zemřel po střetu s kamionem motorkář na Strakonicku a o pár hodin později se stala srážka osobáku s kamionem osudná třem lidem v Kaplici. Už i letos se na jihu Čech staly nehody, kde bylo více obětí. Přinášíme sestřih nejtragičtějších jihočeských nehod.

Podívejte se na nejtragičtější nehody na jihu Čech

Nehody
Tragická dopravní nehoda u Nebovid na Brněnsku skončila smrtí muže.
/FOTO/ Tragická dopravní nehoda u Nebovid na Brněnsku skončila smrtí muže, ve středu po osmé hodině večer se srazil kamion s osobním autem. „Naše operační středisko vyslalo pět posádek včetně vrtulníku. Muže záchranáři resuscitovali, bohužel přes veškerou jejich snahu se nepodařilo obnovit jeho životní funkce, podlehl závažným zraněním,“ informovala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.
4 fotografie

Smrtelná nehoda u Nebovid: v zatáčce vjeli do protisměru, srazili se s kamionem

Zločiny a soudy
Škoda Octavia Scout.
Po předchozích letech poklesu se zdá, že automobilový trh znovu ožívá. Odborníci očekávají, že by počet nově registrovaných osobních aut mohl letos dosáhnout 220 tisíc kusů, což je přibližně o 30 tisíc vozů více než loni. Za první pololetí bylo registrováno už 115,5 tisíce osobních aut. Z meziročním srovnání prvního pololetí roku 2022 a 2023 navíc vyplývá, že došlo také k nárůstu zájmu o ojetá auta.
8 fotografií

V bazarech roste zájem o novější ojetiny značek Škoda, Kia nebo Hyundai

Autobazar
Záchranná služba Praha. Ilustrační foto.
Dvě na sobě nezávislé dopravní nehody, při kterých byli sraženi chodci, se odehrály v úterý 8. srpna ráno v Praze jen pár minut po sobě. K první nehodě došlo v ulici Prokopská, při které osobní auto srazlo chodkyni a k druhé nehodě došlo v ulici Zikova, kde srazilo jiné osobní auto třicetiletého chodce. 

Během pár minut byli v Praze sraženi dva chodci. Oba skončili v nemocnici

Nehody
Při nehodě sanitky a osobního auta v Karli zemřel mladý muž.
Je to přesně týden, co se v Karli na Svitavsku stala vážná nehoda. Po střetu osobního auta a sanity tady zahynul osmadvacetiletý D. H. ze Chmelíku. Zůstala po něm manželka a malá dcerka. Vyšetřování nehody není ještě uzavřené, případem se nadále zabývá kriminální policie ze Svitav. Rodina vydala výzvu, hledá svědky tragické nehody.
6 fotografií

Tragédie v Karli: rodina hledá svědky nehody

Svitavsko