ŠTÍTEK: buňka

Vodáci. Ilustrační foto.
Karlovarský kraj – Vodáctví zažívá v posledních letech naprostý boom. Nejinak je tomu i na Karlovarsku na Ohři, která ale stále na rozdíl například od Vltavy není tak frekventovaná, aby zde, jak říká ředitelka Povodí Ohře Petra Fošumpaurová, museli vodáci čekat i půlhodinu na splavení jezu.

Pro vodáky chybí zázemí, kraj plánuje hygienické buňky u Ohře

Karlovarsko
Ilustrační foto
Pomozte policistům dopadnout neznámého pachatele, který se vloupal do stavební buňky v obci Kounov. Majiteli způsobil škodu na odcizených věcech ve výši více než 80 tisíc korun.

Ukradl laser za desítky tisíc

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Jižní Morava – Na post ministra kultury navrhují sociální demokraté Michala Šmardu, prezident Miloš Zeman však jeho jmenování stále neschválil. Trvají na něm i po pondělním jednání předsednictva strany. Členové předsednictva sociální demokracie v Jihomoravském kraji i některé okresní buňky volají kvůli tomu k odchodu z vlády.  

Odchod ČSSD z vlády? Jihomoravští členové jsou pro

Brněnsko
Předseda ODS Petr Fiala. Ilustrační foto.
Střední Čechy - Celorepublikovou pozornost ke středočeské organizaci Občanské demokratické strany přilákalo počínání členů stranické buňky v Šestajovicích na Praze-východ. Vlastně - bývalých členů bývalé buňky. Tu místní straníci rozpustili jako výraz nesouhlasu s tím, že z řad členů ODS byl v březnu vyloučen poslanec Václav Klaus mladší.

Občanská demokratická strana v Šestajovicích je zrušena

Z okolí
Václav Klaus mladší
Občanští demokraté v Šestajovicích u Prahy rozpustili svou stranickou buňku, důvodem je nesouhlas s vyloučením poslance Václava Klause mladšího z ODS. Členové místního sdružení chtějí pokračovat v novém politickém subjektu Trikolora hnutí občanů, který Klaus mladší zakládá. Uvedli to dnes v tiskové zprávě. Předseda středočeské ODS Jan Skopeček ČTK řekl, že ho mrzí odchod jakéhokoliv člena ODS. O tom, že by stejný krok zvažovala další sdružení, neměl zprávy. Věří, že v případě Šestajovic půjde o výjimku.
5 fotografií

Buňka ODS v Šestajovicích končí. Členové míří ke Klausovi

Česko
Ilustrační foto
/POZVÁNKY/ Královéhradecké kostely budou několik dní patřit prestižnímu festivalu Sborové slavnosti - Czech Choir Festival. Letos se ponese ve znamení dětských sborů - představí se osm českých a dva zahraniční kolektivy. Hradecký festival se koná nejen v domovském městě, ale i v Semilech, Náchodě či Praze.

Město rozezpívají dětské sbory

Volný čas
Profesor Martin Hilský.
/POZVÁNKY/ Hostem Ilony Dvořákové bude tentokrát profesor anglické literatury, překladatel, čestný člen Řádu britského impéria a držitel hlavní ceny Česká hlava za překlad kompletního díla Williama Shakespera do češtiny, Martin Hilský. Beseda se uskuteční v hradecké kavárně Artičok v úterý od 19 hodin.

Na co kam: Pod Bílou věží s Martinem Hilským

Volný čas
Nezapomínejte v létě na opalovací krémy.
Opálená pokožka už dávno není synonymem zdraví a krásy. Nadměrné slunění způsobuje většinu vrásek i pigmentových skvrn, navíc dlouhým a častým pobytem na slunci riskujeme řadu chorob, z nichž nejzávažnější je rakovina kůže.  

Léto se blíží. Jak je to vlastně s opalováním?

Zdraví
Ilustrační foto.
V Praze byli ve středu zadrženi dva údajní teroristé – muž a žena, kteří mají tvořit společnou buňku s Iráčanem podezřelým z útoků na vlaky v Německu. Informoval o tom rakouský ministr vnitra Herbert Kickl. Iráčana podezřelého ze dvou teroristických útoků na vysokorychlostní vlaky v Německu zadržela rakouská policie v pondělí ve Vídni.

V Praze zadrželi dva údajné teroristy. Měli se podílet na útocích v Německu

Česko
Autobusové nádraží v Liberci.
Liberec – Cestující, kteří míří z Liberce do okolních i vzdálenějších obcí autobusem, na něj i nadále čekají v nevyhovujících podmínkách provizorních stavebních buněk. A ještě nějaký čas budou. Nový terminál s parkovacím domem je totiž stále hudbou budoucnosti. Město teď navíc od projektu nového „autobusáku“ dává částečně ruce pryč a uvažuje o tom, že by jej přenechalo kraji.

Liberec dává od nového autobusáku ruce pryč, chce aby projekt převzal kraj

Liberecko
Ilustrační foto
Sedlice – Město Sedlice pro letošní rok schválilo vyrovnaný rozpočet 26 708 000 korun. A protože místním chybí místo, kam by mohli svážet odpad, počítají ve výdajích i s vybudováním vlastního sběrného dvora.

Rozpočet Sedlice myslí i na ukládání odpadu

Strakonicko
Rokycanská radnice
Rokycany – Témata vzešlá z analýzy komunitního plánu sociálních služeb na Rokycansku svedla v k jednacímu stolu zástupce jednotlivých služeb a některých obcí. Rokování se uskutečnilo v prostorách radnice.

Komunitní plán pojmenoval cíle

Rokycansko
Policie. Ilustrační snímek
Dobev - Škodu dosahující k osmnácti tisícům korun způsobil zatím nezjištěný pachatel, který se někdy během noci z neděle 6. na pondělí 7. ledna vloupal do stavební buňky v obci Dobev.

V Dobevi ukradl Simsona a kabely

Zločiny a soudy