ŠTÍTEK: Tipsport

V Kamenném Újezdu se proběhly skoro dvě stovky závodníků.
Když se nějaký závod běhá od roku 1982 a navíc za rok hned několikrát, řada účastníků se stane dobře známými tvářemi. Jubilejní sto padesátá Grand Prix Kamenný Újezd však dokázala v sobotu kromě štamgastů nalákat i řadu nováčků, a tak se ke všeobecné spokojenosti běžecká rodina zase o něco rozrostla. Akce byla součástí projektu České unie sportu Tipsport Sportuj s námi a Jihočeského vytrvaleckého poháru.

Běžecká Grand Prix Kamenný Újezd jubilovala, dorazily téměř dvě stovky závodníků

Ostatní sporty
Fanoušci HC Dynamo Pardubice při hokejovém utkání druhého čtvrtfinále play off Tipsport extraligy mezi HC Dynamo Pardubice (v bíločerveném) a Moutfield HK v pardudubické enteria areně.
O rivalitě mezi hokejovými kluby z Pardubic a Hradce Králové už bylo napsané snad všechno. Východočeské derby přilákalo i sázkaře, jen na první dva zápasy, které se odehrály na domácí půdě pardubického Dynama, fanoušci prosázeli více než 15 milionů korun. V srdci východních Čech se tak odehrává drama nejen na ledě, ale i v sázkových kancelářích. Podle bookmakerů se favorité před play-off nezměnili, i když je nečeká nic jednoduchého. Favoritem číslo jedna jsou stejně jako vloni Pardubice.
71 fotografií

Pardubice vs. Hradec: Derby fanoušky láká k rekordním sázkám, vsadili už miliony

Pardubicko
Fotbal: Teplice B - Chomutov
/ROZHOVOR/ Teplické béčko bude z pozice hlavního kouče vést na jaře k záchraně teprve 32letý David Šourek, který měl doposud zkušenosti pouze s trénováním mládeže. Nové výzvy se ale muž, jemuž bude asistovat Vlastimil Stožický, vůbec nebojí. „Vůbec se nebavíme o tom, že bychom snad sestoupili. Jednoznačně jdeme za udržením třetí ligy, ale pořád je pro nás nesmírně důležité hráče rozvíjet a připravovat pro vrcholový fotbal. Honíme tedy dva zajíce."
55 fotografií

Šourek: Kdyby nás na hřišti zařízli? Musíme být silní a uhrát si to sami

Fortuna ČFL + MSFL
Český MMA zápasník Patrik Kincl.
Hlavní otázka blížícího se turnaje žlutočerné organizace v Ostravě je naprosto jasná. Kdo se už v sobotu večer stane držitelem titulu střední váhy? Do další náročné obhajoby pásu šampiona vstoupí nejlepší bojovník Oktagonu Patrik Kincl, který si to rozdá s více než čtyři roky neporaženým Polákem Piotrem Wawrzyniakem. Na severu Moravy však dojde také na úvodní zápasy druhého ročníku milionového projektu Tipsport Gamechanger, kde to hned zkraje bude pořádně jiskřit. Co všechno nabídne v pořadí již 54. galavečer?

Návrat krále i peprné bitvy o miliony. Oktagon míří (možná) naposledy do Ostravy

Ostatní sporty
Fanoušci Litvínova na duelu se Spartou
Pořádný rámus vytvořili při nedělním extraligovém utkání návštěvníci bitvy mezi Litvnovem a Spartou. Šest tisíc hokejových fanoušků se přiblížilo hladině zvuku, jakou vydává startující letadlo. Odborníci naměřili na Hlinkově stadionu rachot, který společně s dalšími složkami bodování dostal fanoušky Vervy do čela soutěže Decibely extraligy. Vítěz vyhraje půl milionu korun. 
207 fotografií

To byl randál! Litvínov má nejhlasitější fanoušky, předstihl Spartu i Pardubice

Hokej
Litvínovští fanoušci při zápase s pražskou Spartou.
Když litvínovský útočník Nicolas Hlava ve 12. minutě srovnal v zápase se Spartou na 1:1, tak domácí kotel vybouchl radostí, že měl člověk pocit, že je v obrovském včelím úlu. Narvaný kotel chemiků totiž v neděli absolvoval dvojzápas. Hnal hokejisty za třemi body v boji o TOP 4 a také soupeřil na dálku s dalšími fanoušky v projektu společnosti Tipsport Decibely extraligy.
11 fotografií

FOTO, VIDEO: Atmosféra jako ve včelím úlu! Jen hokejisté nepotěšili

Hokej
Sára Kousková
Dobrý start do golfové Ladies European Tour se povedl Sáře Kouskové. Na turnaji Magical Kenya Ladies Open (price money fond 300.000 EUR) se stala vítězkou 3. dne a celkově dělenou 16. hráčkou turnaje. Odváží si tak body do světového a olympijského žebříčku. Další Češky Kristýna Napoleaová ani Jana Melichová na úvod sezony cutem neprošly. Všechna děvčata by měla v létě startovat na berounském vrcholném turnaji série - Tipsport LET.

Češké golfisky začaly špatně, ale Kousková málem vyletěla až do elitní desítky

Ostatní sporty
Hradec se s Olomoucí utkal v zimní přípravě na maltském národním stadionu Ta ´Qali.
Vstup do jarní části sezony měli fotbalisté Hradce Králové fantasticky rozjetý. Dvoubrankové vedení nad pražským Bohemians však neudrželi a do tabulky zapsali „pouze“ bod. I proto potřebují svěřenci trenéra Václava Kotala uspět hned v dalším kole. Nic jednoduchého je ale nečeká. V sobotu od 15 hodin se představí na Andrově stadionu proti Olomouci.
24 fotografií

Souboj známých: Víme toho o sobě hodně, přiznává před duelem v Olomouci Hejkal

FORTUNA:LIGA
Český zápasník Miroslav Brož (vpravo) předvedl s Angličanem Crosbym nádherný zápas, který ozdobil 53. turnaj Oktagonu v Oberhausenu
Hodně divoký večer přinesl 53. turnaj Oktagonu v německém Oberhausenu. Z českých zápasníků se nakonec radovali pouze dva, když Miroslav Brož ovládl po sporném bodovém výsledku již sedmý duel v řadě a jeho krajan Jan Malach zase kraloval ve druhém kole. Velké ovace si však užili především němečtí fighteři. Fantastickým výkonem se prezentoval nadějný mladík Islam Dulatov a těžkou titulovou prověrku poté zvládla i šampionka Katharina Dalisdaová.

Tvrdý večírek českých bijců. Brož s Malachem si v Oberhausenu připsali výhru

Ostatní sporty
Předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda
V sázce jsou stovky milionů. Boj o marketingová práva na nejvyšší fotbalové soutěže v Česku rozsoudí blížící se tendr. Ligová fotbalová asociace oznámila, že na přelomu února a března vypíše výběrové řízení na generálního partnera pro první i druhou ligu. Půjde o další velký tendr, který v českém profesionálním fotbale v posledních měsících proběhne.
17 fotografií

Boj o český fotbal: Tendr na titulárního partnera, miliony pro kluby od UEFA

Zajímavosti z fotbalu
David Vácha patří mezi opory divizního B týmu Chrudimi. Teď dostal šanci v kádru ligové Chrudimi v přípravě.
Dalo by se říct konečně! Dostat se z B týmu do toho hlavního je ve fotbale někdy opravdu náročné a mnohdy až nemožné. Když už ta šance ale přijde, tak je třeba ji chytit za ten správný konec. To se podařilo i dvojici z Chrudimi Michalu Zvolánkovi a Davidu Váchovi. Právě třiadvacetiletý David Vácha se v rozhovoru pro Deník rozpovídal o zimní přípravě, vítězství v Tipsport lize, působení v divizi či své fotbalové kariéře.
5 fotografií

Vácha sahá po šanci hrát za ligovou Chrudim: Snažím se tomu dávat sto procent

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Fandové hokejového Litvínova.
Litvínovští fanoušci patří k nejhlasitějším v extralize a možná za to vyhrají stovky tisíc korun. Projekt s názvem Decibely extraligy, který má za cíl zlepšit, a hlavně podpořit fandění na stadionech napříč celou hokejovou extraligou, je už za svou polovinou. Mezi vítězné kluby rozdělí sázková kancelář Tipsport celkem 1 milion korun a zálusk si dělají i fandové chemiků.
10 fotografií

Fandové Litvínova řvou jako paviáni. A možná za to vyhrají stovky tisíc korun

Hokej
Házenkáři TJ Cement Hranice (v modrém) proti HBC Karviná. Ilustrační foto
Ve fotbalové Tipsport lize přivítá Prostějov Opavu, přípravu hrají už ale i týmy z divize či krajského přeboru. Tahákem hokejového menu je tradiční bitva o Hanou v Prostějově, kam zavítají přerovští Zubři. Házenkáři Cementu Hranice se po delší době představí v extraligovém zápase, hrají i olomoucké hráčky Zory. Basketbalisté Olomoucka hostí Slavii.
33 fotografií

Kam za sportem? Na hokejové derby, nejvyšší házenou i fotbalové přáteláky

Ostatní sporty
Fotbalisté Zbrojovky.
Šlo jen o přípravný duel, přesto je úterní představení fotbalové Zbrojovky pro brněnský klub zdviženým prstem. Jihomoravané zakončili své účinkování v zimní Tipsport lize prohrou 2:6 na hřišti devátého týmu tabulky slovenské nejvyšší soutěže Skalice. Přitom v sedmdesáté minutě snižoval brněnský útočník Roman Potočný na 2:3. Brnu ovšem nevyšla závěrečná desetiminutovka, v níž obdrželo tři góly. S bilancí jedné výhry a dvou proher zakončuje Zbrojovka účinkování ve skupině C.

Je třeba z toho vyvodit závěry, zní po přídělu ve Skalici ze Zbrojovky

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Matouš Kohout na turnaji Oktagon 47.
V minulém roce vyměnil lehkou váhu za velterovou, už po prvním zápase ve vyšší váhové kategorii ale přišla nabídka, která se neodmítá. MMA zápasník Matouš Kohout bude jedním ze dvou českých účastníků našlapaného Tipsport Gamechangeru, v němž si bojovníci mezi sebe rozdělí jeden milion euro. „První myšlenka byla ne kvůli váze. Je to ale o prestiži, ještě chci něco dokázat a vybudovat si nějaké jméno. Bude to rozlučka s lehkou váhou,“ říká jednatřicetiletý fighter před prvním kolem pyramidy.
48 fotografií

Kohout zpátky do lehké váhy nechtěl. Je to ale o prestiži, říká o Gamechangeru

Ostatní sporty
Hlavní lákadlo sobotního galavečera v Ostravě Losene Keita (vpravo).
Po návratu na královský trůn pérové váhy Oktagonu se s lukrativními nabídkami na adresu belgického šampiona Loseneho Keity doslova roztrhl pytel. A není se čemu divit. Vždyť tento věčný bavič s instinktem zabijáka momentálně patří mezi nejlepší zahraniční bojovníky žlutočerné organizace. Vydatný zájem opět projevila dokonce i věhlasná UFC, velký oblíbenec fanoušků MMA se však rozhodl zůstat na stávající adrese. Hlavní lákadlo? Vystoupat na vrchol druhého ročníku ostře sledovaného projektu Tipsport Gamechanger.

Laso z UFC? Kdepak. Šampion Keita zůstal věrný Oktagonu a míří do hry o miliony

Ostatní sporty
Tipsport liga: Vlašim - Bohemians 0:7.
/FOTO, VIDEO/ Fotbalisté Bohemians se tradičně zúčastňují zimního turnaje Tipsport liga a nalosováni byli do skupiny, která se hraje na Xaverově. Ve skupině má za soupeře i Vlašim a ta má v domácím areálu k dispozici nový kvalitní umělý povrch a zápasy právě proti Bohemce a poté i Žižkovu odehraje vlašimský tým doma. No a vršovičtí klokani se jim za to pěkně odvděčili… nasázeli jim sedm gólů a po bezbrankové remíze s Pardubicemi Bohemians druhé utkání v rámci Tipsport ligy opanovali 7:0!
48 fotografií

Kanonáda ve Vlašimi! Bohemka nasázela domácím sedm gólů

Fotbal
Tipsport liga: Vlašim - Bohemians 0:7.
Fotbalisté Vlašimi mají za sebou úvodní test na nadcházející jarní část sezony. V rámci Tipsport ligy schytali zkraje přípravy debakl 0:7 od pražských Bohemians. Svěřenci Martina Hyského drželi s prvoligovým favoritem krok v první půli. Po změně stran ale dostali možnost hlavně nováčci v týmu, kteří na přivítanou dostali výprask. „Pro ně hodně velký level,“ řekl domácí kouč.
48 fotografií

Vlašim zahájila přípravu debaklem. Hyský: Dostat takovou nálož je nepříjemné

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA