ŠTÍTEK: energie

HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 4:5 (2:4, 2:0, 0:1).
KV Aréna zažila ve 48. kole Tipsport extraligy mezi karlovarskou Energií a Třincem pořádnou gólovou rošádu. Z té nakonec odešel jako vítěz výběr Ocelářů, který však promrhal během duelu tříbrankový náskok. O své výhře pak třetí tým tabulky rozhodl na západě Čech v 58. minutě, kdy vsítil vítěznou branku na 5:4 Jakub Jeřábek.
17 fotografií

OBRAZEM: Gólovou rošádu v lázních opanovali Oceláři

Hokej
Azylový dům Rybka.
Náklady na energie pro svícení ve výši téměř 80 procent a náklady na údržbu v hodnotě desítek tisíc korun uspoří už letos díky daru azylový dům pro rodiny s dětmi v Husinci na Prachaticku, který je největší svého druhu v Jihočeském kraji. Čeká ho výměna části osvětlení za úspornou LED variantu.

Azylový dům díky daru uspoří náklady na energie

Čtenář reportér
HC Energie Karlovy Vary. Ilustrační foto.
V dohrávce 24. kola Tipsport extraligy zamířili hokejisté karlovarské Energie po dvou prohrách v řadě na led lídra extraligové tabulky Pardubic. Západočeši museli po první třetině dohánět v Enteria areně dvoubrankové manko, což se jim povedlo ve druhé periodě docvaknout. V té třetí si, ale domácí vzali dvoubrankový náskok zpět, na což už Západočeši nedokázali odpovědět, když Dynamo v závěru zpečetilo svou výhru střelou do prázdné, čímž si Energie odvezla do Karlových Varů prohru 2:5.

Třetí prohra v řadě. Energii zlomily v Pardubicích tři trefy v závěrečné třetině

Hokej
Společnost Daikin v plzeňském závodě zahájila výrobu nejnovější klimatizace, modelu Zeta S.
Společnost Daikin v plzeňském závodě zahájila výrobu nejnovější klimatizace, modelu Zeta S. Inovativní technologie, která povede k efektivnějšímu využívání energie, a tedy větší udržitelnosti, se zrodila po roce a půl vývoje, do kterého se zapojil tým 20 odborníků napříč různými odděleními. Daikin odhaduje roční produkci okolo 220 tisíc zařízení.

V Daikinu začali vyrábět novou klimatizaci Zeta S. Její vývoj zabral rok a půl

Podnikání
Popíjení alkoholu může snadno zničit jakékoliv snahy o hubnutí.
Jestli něco nejde moc dohromady, tak je to redukční dieta a popíjení alkoholických nápojů. Ty nám totiž zvedají nejen náladu, ale bohužel i tělesnou hmotnost. Pro hubnutí je proto zásadní zamyslet se jak nad jídelníčkem, tak nad tím, co pijeme. Jaký je ten nejlepší alkohol při dietě? Je lepší pít pivo nebo víno? A kolik kalorií ušetříme, když budeme abstinovat? Máme pro vás užitečné tipy na změny ve vašem pitném režimu.
5 fotografií

Hubnutí s alkoholem. Co pít, když chce být někdo štíhlejší

Zdraví
HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 0:3 (0:0, 0:3, 0:0).
Druhé utkání během dvou dnů, druhá prohra. Hokejisté karlovarské Energie nezažili povedený víkend. Nejdříve v Klingenthalu nestačili v západočeském derby na Plzeň, které podlehli 2:6. O den později, pak neuspěli ani v bitvě s Mountfieldem, se kterým v KV Aréně prohráli 0:3. Energetici tak prohráli šesté utkání ze sedmi posledních vystoupení, navíc tentokrát vyšli brankově naprázdno.
22 fotografií

Energie v krizi. Šestá prohra ze sedmi zápasů

Hokej
Sparkasse Vogtland Arena, Klingenthal: HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň.
/FOTOGALERIE/ Speciální utkání, speciální zážitek nejen pro hokejisty, ale také fanoušky. Sparkasse Vogtland Arena v německém Klingenthalu se prohýbala v rámci Hockey Outdor Triple v základech. V západočeském derby, které se premiérově odehrálo pod širým nebem pod skokanským můstkem, ovládli před zraky 13 000 fanoušků hokejisté Plzně, kteří porazili karlovarskou Energii 5:2.
32 fotografií

Gólová show pod skokanským můstkem. Plzeň smetla v derby pěti kousky Energii

Hokej
Aleksi Salonen: „ Na ledě se nikdy nevzdávám. Takový prostě jsem. Rád se srážím s ostatními, nezáleží přitom na tom, jak jsou velcí. Vždy jsem připraven reagovat. Nejsem takový, že bych shazoval rukavice, když to však bude potřeba, tak to udělám.“
ROZHOVOR/ Měsíc chyběl, vrátil se v pravý čas. Do urputného finiše Chance ligy! Aleksi Salonen naskočil už do pondělního a středečního střetnutí, v pátek ho se zlínskými Berany čeká třetí zápas v pěti dnech. A to doma od 17.30 hodin proti Vsetínu. „Vůbec nezáleží na tom, jak jste unavení, je to totiž derby! To nás nabije a znovu budeme plní energie. Možná to na nás dolehne až po zápase,“ usmívá se 31letý bek, který pro Deník mluví o svém angažmá, očekáváních od Finů i své další hokejové budoucnosti.
93 fotografií

Salonen před derby: Musíme ukázat emoce! Setrvání u Beranů nevyloučil

Hokej
HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 4:1 (4:0, 0:0, 0:1).
Hokejisté karlovarské Energie se vítězně naladili na sobotní hokejový svátek v Klingenthalu, kde je čeká západočeské derby s Plzní. Ve 44. kole Tipsport extraligy porazili v KV Aréně předposlední Mladou Boleslav 4:1. Energetici o výhře rozhodli již během úvodních jedenácti minut, když Středočechům nastříleli v rychlém sledu čtyři branky, čímž tak přichystali svému kouči Václavu Eismannovi úspěšnou premiéru v pozici hlavního kouče.
15 fotografií

Trenér Eismann si užil s Energií vítěznou premiéru. Rozhodla kanonáda v úvodu

Hokej
Změna dodavatele energií vám nyní může pomoci ušetřit peníze.
Mezinárodní trhy s energiemi mají po dlouhém období rostoucích cen energií pro spotřebitele konečně i dobré zprávy. Ceny elektřiny a plynu na nich totiž klesají a podle odborníků zřejmě půjdou dolů i nadále. Mnohdy je proto zbytečné platit dodavatelům vysoké ceny podle starých ceníků. Deník přináší odpovědi na některé související otázky.

Ceny energií: Proč se teď vyplatí změna dodavatele, jaká smlouva je výhodná

Energie
Nová zinkovací linka v Ostroji.
Jedna z předních strojírenských firem v Česku s více než sedmdesátiletou historií čelí v posledních letech rapidnímu nárůstu nákladů na energie v desítkách milionů korun. Ostroj Opava se proto zaměřil na úspory ve snižování spotřeby energie například formou investic do fotovoltaické elektrárny nebo projektu na optimalizaci nové zinkovací linky.
6 fotografií

Opavská společnost Ostroj čelí cenám energií investicemi

Podnikání
Ilustrační snímek
Světla nesvítí, pračka ani indukční deska nejedou. Televizi a rádio si nepustí a jídlo z lednice a mrazáku musela poslat k synovi. Taková je od 1. února realita pro Evu Holušovou z Opavy, která v příštích dnech oslaví 72. narozeniny. Jako dárek by si přála jediné – opětovné připojení k síti. Proč z ní byla odpojena?

Kdo udělal chybu? Důchodkyně z Opavy je už týden bez dodávek elektřiny

Regiony
Čím více energie člověk do své práce vložil, tím větší prázdno se v případě vyhoření rozprostře v jeho mysli.
Vyčerpání a syndrom vyhoření představují globální problém, o kterém nedávno diskutovali i experti v rozhovoru pro britskou veřejnoprávní stanici BBC. Trápí také Čechy. Podle odborníků je mnohem jednodušší potížím předcházet, než je pak složitě řešit. Dobré je nepřepínat se, nejet pouze na výkon a dělat něco i jen tak pro radost.

Když je práce centrem emocionálního vesmíru, hrozí vyhoření, varují experti

Zdraví
Hokejisté karlovarské Energie neuspěli v západočeském derby, ve kterém v Plzni prohráli 3:4. Ilustrační foto.
Třetí pokus už nevyšel. Dvě předchozí západočeská derby dokázali hokejisté karlovarské Energie přetavit ve vítězství. Tentokrát však vyšli ve 43. kole Tipsport extraligy bodově naprázdno, když v Plzni prohráli 3:4. Energetici sice dvakrát na plzeňském ledu vedli, ale Škoda povedenou závěrečnou třetinou, ve které vstřelila tři branky, dokázala derby strhnout na svou stranu. Navíc si Energie před reprezentační přestávkou připsala na konto čtvrtou prohru v řadě.
30 fotografií

Derby plné obratů. Hokejisté Škody zlomili Energii třemi zásahy ve třetí třetině

Hokej
Peníze, ilustrační foto.
Historicky nejvyšší pokutu za protispotřebitelské jednání udělil Energetický regulační úřad (ERÚ) děčínské firmě Armex Energy. Ta má zaplatit za nedodržení fixované ceny, požadování úhrady neobjednaných dodávek energie nebo pozdní vyřizování reklamací 4,7 milionu korun. Rozhodnutí ERÚ je pravomocné, Armex Energy s ním ale nesouhlasí.

Armex Energy dostal od ERÚ rekordní pokutu, zaplatit má téměř pět milionů

Děčínsko
V Ústeckém kraji ČEZ provozuje 55 veřejných dobíjecích stanic, na konci loňského roku to bylo 39 stojanů. Na snímku je dobíjecí stanice u teplárny v Trmicích.
Více než 140 nových dobíjecích stojanů, meziroční růst celkově odebrané bezemisní elektřiny o 24 % a k tomu 20% navýšení průměrně načerpané energie při jednom dobíjení. To jsou hlavní příspěvky největší české veřejné dobíjecí sítě, kterou provozuje Skupina ČEZ, k boomu elektromobility v ČR. Vloni byl také navýšen celkový výkon této sítě na téměř 50 MW, a to hlavně akcelerovanou výstavbou vysokorychlostních stanic. 

E-řidiči odebrali vloni v Ústeckém kraji u stanic ČEZ více zelené elektřiny

Čtenář reportér
HC Energie Karlovy Vary. Ilustrační foto.
Hokejisté karlovarské Energie ani počtvrté nedokázali porazit Olomouc. Ve 42. kole Tipsport extraligy neuspěli v KV Aréně, kde Moře podlehli 1:3, čímž tak připsali na účet s Olomoucí čtvrtou prohru v řadě. Olomouc, která urvala teprve čtvrtou tříbodovou výhru na kluzištích soupeřů, navýšila náskok na deváté příčce na desátou Energií již na osm bodů.

Olomoucká Mora urvala v lázních cennou výhru, Energii odskočila na osm bodů

Hokej
Sklárna Květná v roce 2021
Sklárna Květná ve Strání na Uherskohradišťsku navzdory dříve avizovanému uzavření ruční výrobu skla nakonec neukončí. I přes velmi komplikovanou situaci, způsobenou zejména dramatickým růstem cen energií, bude podnik pokračovat ve výrobě také v dalších měsících roku. Sklárnu totiž převzali noví majitelé - holding AF Group. Dosavadní ředitel sklárny Marek Mikláš bude podnik řídit dál.
61 fotografií

Zázraky se dějí. Sklárna Květná nekončí, zachránil ji prodej novému majiteli

Slovácko
Vstát ráno z postele dělá problém většině lidí. Jednou věcí to ještě zhoršují.
Jste ranní ptáče nebo spíš noční sova? To poznáte podle toho, zda vám ranní vstávání nedělá problém, nebo pětkrát vypnete budík, abyste si mohli ještě trochu přispat. Abyste se neprobouzeli unavení a dokázali rychle vyskočit z postele, můžete si pomoci několika jednoduchými triky, které zvládne každý. Nejdůležitější je však vyvarovat se chybě, kterou dělá mnoho lidí.
4 fotografie

Největší chyba, kterou můžete udělat, když zazvoní budík? Dělá ji téměř každý

Zdraví