ŠTÍTEK: energie

Tipsport extraliga, 30. kolo: HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 4:1 (1:0, 2:1, 1:0).
Pětkrát se střetla v tomto roce karlovarská Energie v západočeském derby s plzeňskou Škodou, podruhé pak v hokejové Tipsport extralize. A pokaždé byla úspěšná. Naposledy ve 30. kole urvali energetici důležité vítězství v domácím prostředí, když před vyprodanou KV Arénou slavili výhru 4:1, pod kterou se podepsal nejen Dávid Gríger, který sestřelil hosty hattrickem, ale také kouzelník v brance Energie Dominik Frodl.
26 fotografií

PODÍVEJTE SE: Plzeň srazil v derby do kolen hattrickem Dávid Gríger

Hokej
HC Energie Karlovy Vary. Ilustrační foto.
Dva body vyválčili v KV Aréně ve 28. kole Tipsport extraligy hokejisté karlovarské Energie. Svěřenci kouče Davida Bruka sice dokázali otočit nepříznivý stav v utkání s brněnskou Kometou, ale nakonec po nerozhodném skóre 2:2, zamířil duel do prodloužení, který předčasně ukončil na konečných 3:2 Vít Jiskra, který Energii trefil druhý bonusový bod.

Energii trefil bonusový bod v bitvě s Kometou v prodloužení Vít Jiskra

Hokej
HC Energie Karlovy Vary. Ilustrační foto.
Reprezentační přestávka je u konce. Energetiky čeká už ve středu, tedy 20. prosince, 28. kolo Tipsport extraligy. Do Karlových Varů přijede Brno i s bývalým Varákem Jakubem Flekem. Nepůjde ale jen o tenhle souboj, hodně se bude i pomáhat. Na co se mohou fanoušci ve středu těšit?

Energie se postaví doma Kometě

Hokej
Venkovní ledová plocha pro veřejnost na pardubickém dostihovém závodišti.
Zimní sportovní park, tedy venkovní kluziště na Pardubickém závodišti, se vrací. Oblíbená zimní atrakce začne 18. prosince a trvat bude až do února. Pokud bude přát počasí. Pardubáci budou moci po roční přestávce opět bruslit na venkovní ledové ploše. Cena vstupného na veřejné bruslení se nezvýšila, pohybuje se od 20 korun za dítě do deseti let věku až po 50 korun za dospělého. Kluziště je letos ale bez půjčovny.
3 fotografie

Bruslení na pardubickém závodišti začíná. Kluziště otevře brány 18. prosince

Pardubicko
HC Energie Karlovy Vary. Ilustrační foto.
Když se řeknou Vánoce, každému se hned vybaví dětská radost po rozbalení dárků pod stromečkem. Pozadu nezůstala ani karlovarská Energie, která připravila pro malé fanoušky malý dárek. Jaký? Na utkání s Kometou budou mít všechny děti do 15 let vstup zdarma!

HC Energie přichystala dárek pro nejmenší fanoušky

Hokej
Energie byly tématem debaty u kulatého stolu ve speciálním vydání pořadu Byznys kafe.
České domácnosti a firmy se i v příštích letech musejí připravit na růst cen energií. Pokud vláda nezmění vzorec, podle kterého Energetický regulační úřad (ERÚ) počítá státem regulovanou část ceny a zároveň po evropských volbách nedojde ke změkčení takzvaného Green Dealu, porostou ceny každý rok o desítky procent. Shodli se na tom hosté podcastu Byznys kafe speciál, který byl věnován právě růstu cen energií.

Ceny energií dál porostou, je třeba změnit Green Deal, upozorňují odborníci

Byznys kafe
Ilustrační snímek
Stát uvolní na pomoc energeticky náročným firmám s cenami energií 3,5 miliardy korun. Peníze použije na snížení plateb firem na hladině vysokého a velmi vysokého napětí za obnovitelné zdroje energie, a to v průměru o dvě třetiny. Pomoc je určena téměř pro 25 tisíc odběrných míst. Na tiskové konferenci to uvedl premiér Petr Fiala (ODS). Zástupci opozičního hnutí ANO se vyslovili pro plošnou pomoc firmám a domácnostem s platbami za energie. Stát by mohl použít peníze z emisních povolenek, řekl v České televizi (ČT) předseda stínové vlády ANO Karel Havlíček.
7 fotografií

Stát pomůže energeticky náročným firmám. Uvolní na to 3,5 miliardy

Energie
Energie představila dresy pro Hockey Outdoor Triple v Klingenthalu.
Velký hokejový svátek pro všechny fanoušky Energie se blíží, už 17. února nás čeká utkání pod širým nebem v německém Klingenthalu. A speciální zápas si zaslouží speciální dresy, ty klub představil veřejnosti. Černé dresy, kterým jasně dominuje nápis Energie a upravené historické logo, to jsou hlavní znaky dresů, ve kterých energetici odehrají v polovině února utkání v Klingenthalu.

Energie představila dresy pro Hockey Outdoor Triple v Klingenthalu

Hokej
Zápas 27. kola hokejové extraligy Vítkovice Ridera - Energie Karlovy Vary, který se hrál 10. 12. 2023.
Hokejisté karlovarské Energie neuspěli ve 27. kole Tipsport extraligy na ledě Ostravar arény, kde prohráli s Vítkovicemi 1:4. Tím tak nenavázali Západočeši na dvě předešlé výhry ze vzájemných zápasů. Lví podíl na výhře Ostravanů měl francouzský zadák Yohann Auvita, který obstaral polovinu branek svého týmu. Energie tak připsala před druhou reprezentační přestávkou na své extraligové konto dvanáctou prohru, za což ji patří desátá příčka.
52 fotografií

OBRAZEM: Energii srazil do kolen v Ostravar aréně dvěma zásahy Auvitu

Hokej
Klingenthal bude žít v únoru hokejem.
Po tři dny bude žít sousední německý Klingenthal hokejem. Výjimečná akce pod širým nebem se uskuteční už v únoru a Karlovy Vary chtějí v tomto případě fanoušky hokeje podpořit. Lázeňské město v Hockey Outdoor Triple bude totiž zastupovat tým HC Energie, který v německém krušnohorském lyžařském středisku 17. února odehraje západočeské derby, kdy se proti němu postaví mužstvo Plzně. Karlovy Vary chtějí v rámci této akce nalákat do lázeňského města více německých turistů.

Velkolepý hokejový svátek v Klingenthalu. Vary tam chystají i autobusy

Karlovarsko
Zásadní zlom v energetice je tady. Poslanci schválili novelu zákona, díky níž mohou domácnosti či obce od července příštího roku sdílet čistou elektřinu
Zásadní zlom v energetice je tady. Poslanci schválili novelu zákona, díky níž mohou domácnosti či obce od července příštího roku sdílet čistou elektřinu. V dalším dílu seriálu Deníku o komunitní energetice přinášíme ohlasy odborníků. Popisují, v čem vidí přínosy, ale i úskalí.

Revoluce v energetice Česka. Experti čekají boom sdílení elektřiny

Energie
Do Síně slávy karlovarského hokeje byli před utkáním se Spartou uvedeni Jan Košťál a Petr Kumstát.
Prolomit neúspěšnou sérii dvou proher v řadě. To měli za cíl po návratu do KV Arény hokejisté karlovarské Energie. To se nepovedlo. Ve 25. kole totiž dorazil do lázeňského města druhý tým Tipsport extraligy v podání pražské Sparty. Tým z hlavního města potvrdil své kvality, když Západočechy porazil 3:0, když se dvěma zásahy blýskl Miroslav Forman. Tím tak Sparta složila reparát, když v prvním vzájemném duelu prohrála doma s Vary vysoko 2:5.
46 fotografií

Hokejisté Sparty složili v lázních reparát, Energii oplatili prohru

Hokej
Do Síně slávy karlovarského hokeje byli před utkáním se Spartou uvedeni Jan Košťál a Petr Kumstát.
/FOTOGALERIE/ Prolomit neúspěšnou sérii dvou proher v řadě. To měli za cíl po návratu do KV Arény hokejisté karlovarské Energie. To se nepovedlo. Ve 25. kole totiž dorazil do lázeňského města druhý tým Tipsport extraligy v podání pražské Sparty. Tým z hlavního města potvrdil své kvality, když Západočechy porazil 3:0, když se dvěma zásahy blýskl Miroslav Forman. Tím tak Sparta složila reparát, když v prvním vzájemném duelu prohrála doma s Vary vysoko 2:5.

Hokejisté Sparty složili v lázních reparát, Energii oplatili prohru

Hokej
Ceny elektřiny v příštím roce vzrostou.
Energetický regulační úřad (ERÚ) prozradil, o kolik procent vzroste v příštím roce regulovaná složka ceny energií. Oproti původnímu plánu, že to bude o 71 procent, přišel s kosmetickou změnou. Lidé si budou za elektřinu muset připlatit o 68,5 procenta více a celkem zaplatí o tisíce korun víc. Deník přináší odpovědi na nejdůležitější otázky týkající se nadcházejícího zdražování.

Úřad rozhodl o cenách energií: Proč v roce 2024 vzrostou, kolik lidé zaplatí

Energie
Energetický regulační úřad (ERÚ) plánuje od příštího roku zvýšit regulovanou složku ceny
Jen pár dní zbývá do okamžiku, kdy si spotřebitelé výrazně připlatí za energie. Energetický regulační úřad (ERÚ) plánuje od příštího roku zvýšit regulovanou složku ceny. O kolik procent to bude, zveřejní tento čtvrtek. Premiér Petr Fiala (ODS) sice tvrdí, že energie zdraží jen o pár procent, odborníci ale očekávají zdražení velmi výrazné.

Topení čerpadlem podraží až o čtvrtinu. Růst cen úřad zmírní jen symbolicky

Energie
Martin Kočka, libero VK ČEZ Karlovarsko.
Volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko si užívají v nabitém programu vítězné tažení. Na svém kontě mají již šest výher v řadě, když tři poslední uzmuly Vary v české extralize na palubovkách soupeřů. Naposledy pokořil výběr z lázeňského města Benátky 3:0 na sety. „Každá výhra nám dodává patřičné sebevědomí a pohodu,“ řekl po úspěšném trojzápase na hřištích soupeřů Martin Kočka libero Karlovarska.
23 fotografií

Rozhodně to nebude nic jednoduchého, je si vědom před odvetou s Valepou Kočka

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Výpadek dodávek elektrické energie zasáhl v úterý dopoledne část Pardubického a Královéhradeckého kraje. Problémy hlásili obyvatelé Pardubic, Holic i okolních obcí. Problém vznikl na rozvodně Neznášov. Krátkodobě nešla elektřina ani na některých místech na Hradecku a bez proudu se ocitli i obyvatelé Náchodska.

Tisíce domácností na východě Čech se v úterý ráno ocitly bez proudu

Hradecko