ŠTÍTEK: Dědice

Zásah v hasiči v bývalém kulturním středisku ve Vyškově v Dědické ulici.
/FOTOGALERIE/ Šest výjezdů za posledních sedm měsíců absolvovali hasiči kvůli požárům v bývalém Posádkovém domě armády ve vyškovských Dědicích. Někdejší významné kulturní středisko hostilo například plesy. Dnes již dlouhodobě chátrá a trojice mladých lidí, kterou v sobotu našli hasiči v budově při posledním požáru, tam vnikla neoprávněně podobně jako mnozí další před nimi.
24 fotografií

Šest požárů za půl roku. Do chátrající budovy v Dědicích vnikají nezvaní hosté

Vyškovsko
Potraviny i drogerie ze sbírky míří nejprve do Potravinové banky Karlovarského kraje. Na snímku ředitel Milan Hloušek.
Déle než dva měsíce se nacházela naše země v nouzovém stavu kvůli šíření koronaviru. V souvislosti s tím bylo vyhlášeno mnoho omezení a nařízení ve snaze zamezit krizovému scénáři průběhu pandemie, třeba jako v Itálii. To se, zdá se, podařilo. Ale tato opatření mají i vedlejší účinky. Mnoho rodin a jednotlivých lidí se ocitlo bez dostatečných příjmů, někteří přišli o práci. Ze dne na den se ocitli v nouzi a obracejí se na nás o pomoc.

Darujte potřebným lidem potraviny, vyzývají dobrodince pracovníci charity

Čtenář reportér
Ilustrační foto
Vyškov - Vleklý spor mezi soukromým zemědělcem a zastupitelem Jiřím Krutílkem a vyškovskou radnicí o využití pozemků se přesune ze soudní síně k mediačnímu řízení do Brna. „Okresní soud ve Vyškově nařídil stranám sporu první setkání se zapsaným mediátorem,“ potvrdil mluvčí Vyškova Michal Kočí.

Dokáží se dohodnout? Místo soudu mediace

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Vyškov – Po požáru rodinného domu ve vyškovské místní části Dědicích v noci ze středy na čtvrtek strážníci zadrželi mladíka. Na místě přitom zasahovalo několik hasičských vozidel i záchranka. Hasiči hledali s dýchacími přístroji, zda v domě někdo není. „Našli vyražené vchodové dveře, na chodbě stopy krve a uvnitř velké množství rozbitých věcí,“ uvedl velitel vyškovských strážníků Petr Sedláček.

Po požáru domu v Dědicích mají strážníci podezřelého

Požáry
Ruční granát. Ilustrační foto.
Vyškov – Jako přečiny těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a obecné ohrožení z nedbalosti vyšetřuje vojenská policie případ pondělní exploze granátu při vojenském cvičení ve vojenském prostoru Březina u Vyškova. Deníku to v úterý potvrdil Jan Šmíd z vojenské policie. „K objasnění a prověření skutečností důvodně nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin, zahájil policejní orgán Vojenské policie úkony trestního řízení,“ sdělil Šmíd.  

Hod granátem a tři zranění. Vojenská policie vyšetřuje výbuch v Březině

Nehody
Klement Gottwald se narodil v Herolticích u Vyškova jako nemanželský syn chudé dělnice Marie Gottwaldové. Jako jeho místo narození ale matrika uvádí dům číslo 102 v Dědicích. Přesné místo narození není známé. Památník na náměstí Svobody zde připomínal kom
Vyškovsko - Socha čtvrtého československého prezidenta Klementa Gottwalda kdysi shlížela na obyvatele i v jeho rodné vsi vyškovské místní části Dědicích. Po revoluci město sochu vyřadilo ze svého majetku a socha skončila uskladněná ve zbrojnici dobrovolných hasičů.
4 fotografie

Zmizelé pomníky obrazem: Gottwalda okradli

Vyškovsko
Ilustrační foto.
Dědice - Na náměstí Svobody v Dědicích postaví v úterý 30. dubna chasa máj a vystoupí folklorní soubor Klebetníček. Program začne v půl šesté a příchozí vystoupeními provede Marie Pachtová. Dětský folklorní hanácký soubor Klebetníček funguje bezmála půl století.

Tip Deníku: V Dědicích vystoupí Klebetníček. Pod májí

Vyškovsko
Radary, ilustrační foto.
Vyškov – Na piráty silnic si posvítí ve Vyškově. Neukázněné řidiče chtějí vyškovští radní umravnit rozmístěním dalších dvou nových radarů. „Momentálně máme tři orientační radary na měření rychlosti. Podle potřeby je přemísťujeme na různá místa,“ sdělil mluvčí vyškovské radnice Michal Kočí.

Rychlé řidiče pohlídají ve Vyškově dva nové radary

Vyškovsko