ŠTÍTEK: Štýrský Hradec

400 pracovních termínů má královnu vína...
V pátek odpoledne byla v městské hale v Aschaffenburgu zvolena nová německá královna frankovky, už 66. Je jí 24letá Lisa Lehritterová z Frickenhausenu, absolventka vinařské školy. Hlasovala porota 150 lidí z politiky, hospodářství a kultury. Volbu sledovalo na 550 hostů, mezi nimi ministr hospodářství Hubert Aiwanger.

Od sousedů: Královna frankovky - 400 termínů za rok

Z okolí
Brankář Liverpoolu Vítězslav Jaroš.
Ačkoliv za podzimní část mu svítí v kolonce odchytaných minut nula, tak by nyní měl dostat pořádnou porci minut mezi třemi tyčemi. Brankář Vítězslav Jaroš vymění slavný Liverpool za rakouský Sturm Graz, se kterým chce bojovat o titul i evropské poháry. Rodák z Příbrami by měl u jižních sousedů vydržet do konce sezony, na Anfield Road s ním ale počítají do budoucna a prodloužili mu smlouvu.
5 fotografií

Příbramský talent prodloužil v Liverpoolu, hostovat bude v Rakousku

Fotbal
Dělají si reklamu, ale v sobotu vyrazí!
V sobotu 9. prosince proběhne vnitřním městem Ingolstadtu v plavkách a se sbírkovými schránkami skupina otužilých a sociálně angažovaných občanů a bude při tomto Underpants Runu sbírat příspěvky na dobrý účel, píše DK.

Od sousedů: Polonazí poběží Ingolstadtem

Z okolí
Ilustrační foto
Za přepadení 55leté ženy v prosinci 2022 v jejím domě u Štýrského Hradce zbyl z osmi pachatelů k potrestání poslední - 23letý. Po činu utekl do Brazílie, ale dobrovolně se vrátil. Soud ve Štýrském Hradci mu uložil čtyři roky.

Od sousedů: Vrátil se z Brazílie čtyři roky sedět

Z okolí
Když se kasa automaticky zablokuje...
Lupič, který přišel pro peníze do trafiky ve Štýrském Hradci, ztroskotal na registrační pokladně, která se automaticky zavírá v 18 hodin. Mladík maskovaný rouškou a slunečními brýlemi přišel pár minut předtím a mumlal, že chce peníze.

Od sousedů: Registrační kasa se lupiči sama zavřela

Z okolí
ilustrační foto.
25. května ohlásila partnerka nezvěstnost 28letého Čecha. 16. července našla chodkyně na písčině u Innu v Reithu im Alpbachtal v Tyrolsku silně zdevastované mrtvé tělo. Jeho totožnost byla zjištěna pomocí DNA - byl to ztracený muž. Při pitvě bylo vyloučeno zavinění smrti třetí osobou.

Od sousedů: Mrtvý ztracený Čech ležel na písčině

Z okolí
Railjet Českých drah. Ilustrační foto
Přímým vlakem z Břeclavi nebo Brna až do do německého hlavního města Berlína mohou jezdit cestující opět od soboty. Po několika měsících, kdy fungovalo tradiční spojení mezi rakouskou Vídní a Berlínem přes Českou republiku pouze v omezeném provozu, pojedou vlaky opět na celé trase ze Štýrského Hradce, přes Vídeň, Brno, Prahu, Drážďany až do Berlína. Oznámil to rakouský dopravce ÖBB.

Vrací se vlakový spoj z Břeclavi a Brna do Berlína. Po několikaměsíční výluce

Břeclavsko
Panoramatický vůz již jezdí na trati mezi Břeclaví a Bohumínem.
Na železniční trati mezi Břeclaví a Bohumínem na Karvinsku dnes začal jezdit panoramatický vůz švýcarských spolkových drah SBB. Je součástí pravidelného vlaku Porta Moravica, který jezdí z rakouského Štýrského Hradce (Grazu) přes Česko do polského Přemyšlu. Vůz díky částečně prosklené střeše umožňuje podstatně větší výhledy než běžné vozy.

Mezi Břeclaví a Bohumínem začal jezdit švýcarský panoramatický vůz

Podnikání
Panoramatický vůz již jezdí na trati mezi Břeclaví a Bohumínem.
Na železniční trati mezi Břeclaví a Bohumínem na Karvinsku v neděli začal jezdit panoramatický vůz švýcarských spolkových drah SBB. Je součástí pravidelného vlaku Porta Moravica, který jezdí z rakouského Štýrského Hradce (Grazu) přes Česko do polského Přemyšlu. Vůz díky částečně prosklené střeše umožňuje podstatně větší výhledy než běžné vozy.

Mezi Břeclaví a Bohumínem začal jezdit švýcarský panoramatický vůz

Regiony
Ilustrační foto
V Hannoveru byl obžalován 33letý muž se státní příslušností německou a polskou za vraždu čtyřletého chlapce v Barsinghausenu v Dolním Sasku. Jeho 28letá polská matka je viněna vraždou z nedbalosti. Oba jsou stíháni také za těžké týrání a zbavení osobní svobody.

Od sousedů: Tentokrát samé smutné zprávy

Z okolí
Kdo ve dvanáctimiliontém bude jezdit?
Padesát let po startu produkce v dolnobavorském Dingolfingu sjel ze zdejšího montážního pásu dvanáctimiliontý BMW! Je jím plně elektrický BMW iX xDrive50 v barvě Aventurinrot Metallic.

Od sousedů: Dvanáctimiliontý BMW...

Z okolí
Ilustrační foto
Na 1850 studijních míst na lékařských univerzitách ve Vídni, Innsbrucku a Štýrském Hradci, a na fakultě Uni Linec se letos přihlásilo 1850 zájemců. Přijímací test byl tentokrát doplněn o otázky k "regulování emocí". Ve Vídni je "přetlak" 10:1, v Innsbrucku 8:1, ve Štýrském Hradci a v Linci 7:1. K osmihodinové písemné zkoušce se dostavuje vždy kolem 80 % přihlášených.

Od sousedů: Přetlak na rakouských medicínách

Českobudějovicko
Radovan Pavlík.
/ROZHOVOR/ Na utkání před třemi lety v rakouském Štýrském Hradci v dobrém vzpomínají. Vlakový výjezd hokejistů společně s fanoušky tenkrát vyvolal velké nadšení z řad samotných hráčů i příznivců. Už zítra si to všichni společně zopakují. Lvi míří k dalšímu zápasu Ligy mistrů, tentokrát do německého hlavního města, společně s nimi ve vlaku pojede i pětistovka fanoušků. Jak se na velký výjezd těší hradecký útočník Radovan Pavlík?

Pavlík před výjezdem sezony do Berlína: Všichni očekáváme, že to bude velké

Hokej
Petr Šenkeřík
V úvodním utkání mezinárodního turnaje Energie Steiermark Trophy ve Štýrském Hradci prohráli hokejisté Motoru se slovenskou Nitrou 2:3 po samostatných nájezdech. Dnes je čeká duel o třetí místo s poraženým z večerního střetnutí mezi německým Mannheimem a pořádajícím klubem, které skončilo až hluboko po uzávěrce tohoto vydání.

Motor prohrál na turnaji ve Štýrském Hradci s Nitrou po samostatných nájezdech

Hokej