ŠTÍTEK: Bystřice

Ilustrační foto.
Souboj o černého Petra krajského přeboru zvládli fotbalisté Boršic, kteří dosáhli na druhou výhru v řadě. Přitom Valašská Polanka vedla již 2:0, ale nezvládla druhou půli a klesla tak na samé dno. V čele jsou dál fotbalisté z lázeňského města, již se čtyřbodovým náskokem. Hokejový výsledek byl k vidění v Holešově, kde oslavili 115. výročí založení klubu výhrou 6:3 nad letos nevyzpytatelnými Kvasicemi.

Krajský přebor: Boršice otočily zápas a poslal ke dnu Valašskou Polanku

Kraje
Křest knihy Benešov Sport.
Historii, ale také současnost nebo příběhy osobností benešovských sportovních klubů a oddílů popisuje zbrusu nová publikace s názvem Benešov Sport. Vydalo ji město Benešov ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Posázaví. Vázaná kniha plná historických i současných fotografií odhaluje čtenáři okolnosti vzniku jednotlivých klubů.

SOUHRN ZPRÁV Z REGIONU: Nová kniha popisuje sport i sportovce v Benešově

Benešovsko
V krajském derby v neděli vyzvou fotbalisté Humpolce 
(v modrobílém) hráče Staré Říše (v červeném).
Ani jednomu z nich se zatím příliš nedaří. Tomu také odpovídá postavení obou celků v aktuální tabulce moravskoslezské divize D. Fotbalisté Humpolce a Staré Říše si to v neděli v rámci šestého kola rozdají o zvednutí sebevědomí.

Oba kluby se chtějí v krajském derby chytit

Fortuna divize
Den zdraví. Ilustrační foto
Den zdraví přinese bohatý program, který společně připraví Policie ČR, Městská policie Bystřice, Besip, Helpík - zdravotnický kroužek Základní škola Bystřice a Sbor dobrovolných hasičů Bystřice.

Obeznámí se se zdravým životním stylem

Volný čas
Cyklotulák
I tentokrát si v přehledu víkendových akcí na benešovsku najde každý něco vhodného pro sebe, nebo pro své blízké. Podzimní Cyklotuák na chvíli vytrhne z pohodlí domovů, vycházková hra pro rodiče a děti na čerstvém vzduchu prospěje tělu i duši, u komediálního představení Osm eur na hodinu si diváci procvičí smíchový sval (ano, i takový existuje) a trhy již tradičně nabídnou zajímavé zboží. 

TIPY DENÍKU: Cyklovýlet, divadlo, hra i trhy. To je víkend na Benešovsku

Cestujeme
Ilustrační foto.
/KANONÝR VÍKENDU/ Jestli někde v dosavadním průběhu sezony mají opravdu k dispozici střelecké kopačky, tak je to ve Struhařově. Po hráči A-mužstva Vojtěchu Zmekovi, který v minulém kole okresního přeboru zatížil pěti brankami konto Bystřice (6:1), je o uplynulém víkendu nazul člen rezervního týmu Michal Babický a počin svého kolegy na vlas zopakoval.

Kanonýr víkendu je ze Struhařova. Michal Babický rád dává góly i píská

Okresy
Miroslav Háva se těší z dalšího republikového titulu.
Holý luk nebo reflexní. Je to jedno. Oba skvěle ovládá Miroslav Háva, střelec TJ Jiskra Humpolec. Před třemi týdny se stal veteránským mistrem republiky v holém luku, teď přidal triumf s reflexním. „Jsem nadšený. Povedlo se mi obhájit loňský titul, i když jsem nebyl v optimální pohodě,“ svěřil se.

Lukostřelec Háva vybojoval další titul

Ostatní sporty
Jaroslav Janků - Poříčí nad Sázavou B
/KANONÝR VÍKENDU/ Ve druhém kole benešovské III. třídy se dočkal prvních branek. A bylo jich hned pět. Zcela po zásluze se tak Jaroslav Janků z rezervního týmu Poříčí nad Sázavou stal kanonýrem víkendu. „Asi spolu takto mluvíme naposledy,“ smál se třiadvacetiletý útočník po zápase s Drachkovem, který skončil drtivým vítězstvím Poříčí nad Sázavou B 11:3.

Střelec pěti branek Jaroslav Janků: Tři tutovky jsem ještě spálil

Okresy
Fotbalisté Křižanova (v oranžových dresech) se v letním přípravném období vesměs utkávali s mančafty z nižších krajských soutěží.
Největší aspirant postupu zatím potvrzuje ambice. Po odehraných čtyřech kolech vládnou tabulce okresního přeboru Žďárska beze ztráty bodu fotbalisté Křižanova. Navíc s impozantním skóre 25:5. „Až zářijové zápasy ukážou, jak na tom jsme,“ upozornil na nabitý program trenér Křižanova Aleš Burian.

Bory nás pořádně prověří, tuší Burian

Kraje
Redaktor Benešovského deníku Zdeněk Kellner.
Když řidiči projíždějí autem přes Bystřici od Nesvačil směrem na Líšno a zejména opačným směrem, zpravidla mohou být v klidu. Jedou po hlavní silnici druhé třídy číslo 111, takže by je nic nemělo překvapit. Většinou to tak je. Ale někdy se jim na křižovatce na Ješutově náměstí do cesty připlete jiné osobní auto, náklaďák, traktor nebo dokonce cyklista.

KOMENTÁŘ: Bezpečnost na silnici versus zachování odkazu předků

Názory z regionu
Náměstí II. odboje v Bystřici a tamní stará škola.
Jahody mražený, Šípková Růženka, Nám se líbí, Lucrezia Borgia, Metro, dobrý den, Báječní muži, Jsem prý blázen jen, Sim-sala-bim, Holubí dům nebo Což takhle dát si špenát. To jsou jen některé z velkých hitů Jiří Schelingera. Rockový bard předčasně zemřel ve svých třiceti letech, když 13. dubna 1981 skočil v Bratislavě z mostu do Dunaje.

Uslyší písničky Jiřího Schelingera

Volný čas