ŠTÍTEK: hovězí maso

Audrey Bushway a Steven Boyles, návštěvníci z Arizony, si stoupli do fronty v restauraci Franklin Barbecue v texaském Austinu už v 8 hodin ráno, aby se v poledne najedli. Hovězí hrudí je každý den brzy vyprodáno. „Bylo to vynikající,“ říká Steven Boyles.
Nezdravé. Výživné. Nechutné. Delikátní. Neudržitelné. Tradičně americké. Názory na hovězí maso se různí. Autory posledního z vrcholící letošní série článků v listopadovém čísle našeho časopisu o jídle jsou Robert Kunzig a fotograf Brian Finke. Zde je malá ochutnávka.

Dilema masožrouta: Škodí naší planetě obliba hovězího?

Články
Obsah časopisu - červen 2014
Bojoví psi a jejich psovodi vynikají na světových bojištích. Polský archeolog přelstil v Peru vykradače hrobů a vykopal andský poklad. Pohled na mořského ptáka s tváří klauna pohladí po duši mnohého milovníka ptactva. Jíme již více ryb z chovů než hovězího masa – a to je teprve začátek. Pokoušeli jste se někdy nastoupit do maličkého auta se sloupcem krajek vysokým 33 centimetrů na hlavě?

Obsah časopisu - červen 2014

Časopis