ŠTÍTEK: koření

Hokejový obránce Jiří Hendrich, HC VCES Hradec Králové
Pardubice -Jen si to zkuste představit. V poklidu si plujete prvoligovou kariérou a najednou střih… stojíte uprostřed vyprodaného kotle, před kterým vás čeká premiéra v extralize. Koření prvnímu startu dodává fakt, že se jedná o sedmý zápas čtvrtfinále. V tuhle chvíli se chyby neodpouštějí. Kdo se jich dopustí, maže na dovolenou.

Hendrich: Koukali jsme do blba

Hokej
Druhý ročník Elecom cupu už má za sebou pět kol.
Děčín - Umělá tráva děčínského městského stadionu fotbalistům rozhodně svědčí. Stejně jako v předchozích kolech zimního turnaje Elecom cup, i v tom pátém, které se hrálo poslední únorovou neděli, střelci fotbalovým kořením nešetřili.

Střelci se opět velmi činili

Fotbal
Petr Dochtor a David Podskuba.
Kladno - Čistokrevné divizní béčko Kladna si hned po návratu z kondičního soustředění pozvalo na svoji umělku třetligový Králův Dvůr, jenž měl v nohách dvanáct tréninků za čtyři dny a ještě k tomu sobotní duel s pražským Tempem, který vyhrál 5:0. Na Kladně se však přes mírnou herní převahu střelecky neprosadil, když zejména Novák několikrát ukázal, že i střelci jsou teprve v přípravném období.
5 fotografií

Nejvíc scházelo fotbalové koření

Fotbal
Polévky: Vánoční  rybí
Uherský Brod - Recept je léty prověřený, pochází z rodiny Miloše P. z Uherského Brodu, který už tradičně tuto slavnostní vánoční rybí polévku každý rok připravuje pro své přátele.

Polévka: Slavnostní rybí

Slovácko
Ilustrační foto
Svitavy - Okresní derby s pořadovým číslem dvě nabídl víkendový program krajského přeboru mužů v kopané. Svitavští fotbalisté v něm byli podle tabulkových pozic favority. Slovan si odvezl bodík z Dobříkova, kde však přišel o vedení v poslední minutě.

FOTBAL: Solidnímu derby scházelo koření

Fotbal
Česnek - ilustrační foto
Máte dispozice k srdečně cévnímu onemocnění? Máte vysoký tlak? Trpíte často žaludečními či střevními potížemi? Pak by ve vašem jídelníčku neměl chybět česnek. Kromě toho, že dodává jídlu pikantní chuť a aromatickou vůni a lze jej tedy zařadit do skupiny koření, má i řadu léčivých účinků.

Česnek zpomaluje stárnutí

Zdraví
Ilustrační foto
Dobrá zpráva pro velké jedlíky i pro ty, kteří trpí nechutenstvím. Látky obsažené v bylinkách podporují stejně jako některé druhy alkoholu chuť k jídlu, napomáhají správnému trávení a zmírňují zdravotní obtíže. Některé druhy koření, zejména zelené bylinné natě (pažitka, celer a podobně), mohou zlepšit i výživovou hodnotu jídla, neboť obsahují vitaminy a minerální látky.

Bylinky probouzejí chuť k jídlu

Zdraví
Ilustrační foto
Znáte koření hojně využívané v italské, španělské i mexické kuchyni, které najde své uplatnění také v jižní Francii a Provenci? Určitě ano, protože ho máte ve své kuchyni, je to oregano neboli dobromysl.

Bylinka, která zmírňuje kašel i průjem

Zdraví
Nakládané olivy.
Biot, Francie - (FOTOGALERIE) Mezi velké fenomény a nezapomenutelné zážitky z jihu Francie patří návštěva tamních trhů. Začnu těmi nejznámějšími a turisty nejnavštěvovanějšími, tedy trhy provensálskými, v jazyce tamních obyvatel zvanými „marché provençal“. Konají se ve městech i na vesnicích.

OBRAZEM: Provensálský trh voní dálkami

Slovácko
Derby utkání fotbalové I. A třídy Junior Děčín - Plaston Šluknov.
Děčín - Diváci, kteří se přišli v neděli odpoledne podívat na derby fotbalové I. A třídy Ústeckého kraje dvou celků z děčínského regionu, ve kterém hostil děčínský Junior na umělé trávě děčínského městského stadionu Plaston Šluknov, se fotbalového koření, kterým jsou branky, nedočkali.
8 fotografií

AUDIO: Derby chybělo fotbalové koření

Fotbal
KlasA - grilování
Blíží se léto a řada z nás se nepochybně těší, až bude moci poprvé vyrazit k vodě. Pak jsou ale tací, kteří se už nemohou dočkat, až roztopí pod kotlem – tedy vlastně pod grilem. Tak aby se vám v letní kuchyni dařilo, nabízíme vám pár rad a receptů.

Stolování pod modrou oblohou aneb grilujeme na zahradě

Klasa
Ilustrační foto
Praha - Konzervační soli v masných výrobcích označují odborníci na výživu již řadu let za velmi nebezpečné pro lidské zdraví. Vědci nyní objevili neškodné náhražky – směsi různých koření.

Párky nemusí obsahovat škodliviny

Ekonomika
Pstruh duhák.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

Podnikání
Ilustrační foto
VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Máte chuť na rybu? Zde máte recepty

Podnikání
Pstruh duhák.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

Podnikání
Rybí polévka.
HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

Ekonomika
Ilustrační foto
TRUTNOV - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

Podnikání
Rybí polévka.
HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

Podnikání
Pstruh duhák.
VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

Podnikání
Pavlíně Burešové se záliba stala povoláním.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.

Učarovala mi úžasná vůně kávy a čaje

Podnikání
Pavlíně Burešové se záliba stala povoláním.
ZLÍNSKÝ KRAJ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.

Učarovala mi úžasná vůně kávy a čaje

Podnikání
Pavlíně Burešové se záliba stala povoláním.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Prodejnu Zelený dvorek na Sloupského ulici v Uherském Hradišti znají především milovníci kvalitních čajů, kávy, koření a porcelánu. Obchůdek funguje sedmým rokem a jeho majitelkou je sympatická osmatřicetiletá Pavlína Burešová z Buchlovic.

Učarovala mi úžasná vůně kávy a čaje

Podnikání