ŠTÍTEK: koření

Africké trhy
Na Masarykově náměstí v Náchodě se bude nabízet čerstvé i sušené exotické ovoce z Ugandy a Asie, voňavé koření ze Zanzibaru, ta nejlepší káva, čaj nebo marmelády. Nově si budete moci zakoupit nové druhy ovoce z Kolumbie. Co konkrétně zde najdete? Čerstvé ovoce z Afriky, jako je třeba obří jackfruit, to nejmáslovější avokádo na světě, spoustu druhů banánů, mango nebo slaďoučký ananas.

Africké trhy nabídnou exotické ovoce i koření ze Zanzibaru

Cestujeme
Dančí svíčková podle Maxijedlíka
Svíčková, česká klasika, na kterou mnoho z nás nedá dopustit. Zkuste však opustit protentokrát její tradiční recepturu a vyzkoušet něco extra - dančí svíčkovou, jejíž recept nám zaslal pan Jaroslav Němec. Podělíte se o své jedinečné recepty, zlepšováky, tipy na lehká letní jídla i Vy ostatní? Budeme za ně moc rádi a uveřejníme je následně v rubrice Čtenář reportér.
4 fotografie

Kulinářské okénko: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Čtenář reportér
Utopenci - Ilustrační foto
/Uvnitř originální recept od porotce z MasterChef Jana Punčocháče/ Jejich neskrývaně drsný název může u někoho právě v těchto dnech, kdy jsou noviny plné zpráv o utonulých vodácích, vyvolávat určité nepříjemné představy. Přesto jim ani on nemůže upřít, že k té správné atmosféře na letních zahrádkách českých hospod prostě patří. Utopenci. S dobře vychlazeným pivem dají prázdninám tu správnou chuť.
6 fotografií

Zásady chutného utopence: Klíče k úspěchu jsou dva

Za jídlem
Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž. 
4 fotografie

Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž. 
4 fotografie

Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas. Teď se se čtenáři Deníku podělil o svůj recept na dančí svíčkovou, se kterou vyhrál soutěž. 
4 fotografie

Dančí svíčková podle Maxijedlíka chutná na jedničku

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka
Svíčková, česká klasika, na kterou mnoho z nás nedá dopustit. Zkuste však opustit protentokrát její tradiční recepturu a vyzkoušet něco extra - dančí svíčkovou, jejíž recept nám zaslal pan Jaroslav Němec. Podělíte se o své jedinečné recepty, zlepšováky, tipy na lehká letní jídla i Vy ostatní? Budeme za ně moc rádi a uveřejníme je následně v rubrice Čtenář reportér.
4 fotografie

Kulinářské tipy: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
4 fotografie

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
4 fotografie

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
4 fotografie

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
4 fotografie

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
4 fotografie

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
4 fotografie

Čtenáři vaří: Daňčí svíčková podle Maxijedlíka

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
4 fotografie

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
4 fotografie

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
4 fotografie

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Čtenář reportér
Dančí svíčková podle Maxijedlíka.
/FOTOGALERIE/ Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
4 fotografie

Čtenáři vaří: Dančí svíčková podle Maxijedlíka

Čtenář reportér
Uzené. Ilustrační snímek
Domácí uzení, to je česká a moravská výsada. Právě s blížící se zimou je kouř ze zahradních udíren stále častějším průvodcem po našich vesnicích. Ten, kdo poznal, jak voní a chutnají maso, klobáska, ryba nebo sýr čerstvě vytažené z udírny, se na tento až rituální okamžik těší dlouho dopředu. Dnešní receptář tedy věnujeme přípravě pokrmů z toho nejlepšího, co můžete z udírny vytáhnout.
7 fotografií

Uzené maso je nám souzené. Co vše patří do kouře a co pak s tím?

Za jídlem