ŠTÍTEK: Maroko

Nejvíce turisté vnímají místní laxní přístup. Často například rezervují po internetu auto, Kubánci rezervaci sice potvrdí, ale nedokončí ji a neuzavřou. Je potřeba si uvědomit, že všechny tyhle základní služby vlastní stát.
Kuba! Název, který ukrývá v každém z nás ty nejrozmanitější cestovatelské představy. Mnohým se okamžitě vybaví rum, doutníky, stará auta, hudba a také samozřejmě Fidel Castro a socialismus. Jaký vlastně je největší a nejznámější ostrov Karibiku? Je to ostrov, který můžete vnímat doslova všemi smysly a možná i víc. Poprvé se Lívia Kocnárová na Kubu podívala před patnácti lety při studiu španělštiny, od té doby se země stala její srdeční záležitostí a opakovaně se sem vrací. Povídali jsme si s ní o tom, jak je nejlepší v zemi cestovat i o změnách za poslední roky.

Hra s turisty: Kubánec je vtipálek, výborný vypravěč a skvělý marketér

Články
Kuchařské umění K Hadiji je v tomto přístavním městě vyhlášené. A to natolik, že začala učit místní kuchařky i zvědavé cestovatele. Ani já jsem neodolala.
Uvidíte v Objektivu: V Maroku se s ním nemůžete minout. U Berberů v horách Vysokého Atlasu jsme ho měli den co den k večeři. Ve městech je vystavený v každé druhé restauraci. Oválná keramická nádoba, často zdobená tradičními ornamenty. V ní bublající šťáva ze zeleniny a dlouho vařené maso. V severní Africe mu říkají tažín. Každý ho dělá trochu jinak a ty nejlepší se připravují u místních doma. Nejchutnější jsme dostali u Maročanky K Hadije.

Marocký tažín – Jídlo, co dělá přátele

Články