ŠTÍTEK: Podřipsko

Prezidentský kandidát Petr Pavel svůj hlas odevzdal v Černoučku na Podřipsku. Zájem médií byl veliký.
/FOTO, VIDEO/ Takovou smršť mediálního zájmu malá vesnice Černouček na Podřipsku ještě nezažila. Volební místnost v bývalé škole, ze které je dnes obecní úřad, praskala v pátek 13. ledna ve švech už po otevření ve dvě hodiny. Bylo tu ale víc novinářů než komisařů a voličů. Čekalo se na příjezd generála Petra Pavla, jednoho z favoritů prezidentské volby, který má v této obci trvalé bydliště. 
17 fotografií

Pavel odvolil v Černoučku. Má tu příznivce, strpěli ochranku, když byl v NATO

Litoměřicko
Letecký pohled na Říp
Klub Českých turistů a nakladatelství CBS připravují aktualizovanou mapu Podřipska. K dispozici bude na jaře 2023. Milovníci tohoto kraje plného památek si pomocí ní mohou naplánovat výstup nejen na samotný Říp, ale i výlet na čtvrtý největší zámecký objekt v republice, zámek Lobkowiczů v Roudnici nad Labem, či na obnovený vodní hrad v Budyni nad Ohří.
16 fotografií

Podřipsko dostane novou mapu, k mání bude už na jaře

Litoměřicko
Funkcionalistická vila herečky Zity Kabátové v Dobříni u Roudnice nad Labem si ještě nenašla svého kupce. Vila je již nějakou dobu na prodej.
/FOTO, VIDEO/ Kdysi se tu bavila prvorepubliková smetánka, dům zdědila hvězda prvorepublikového filmu Zita Kabátová. Funkcionalistická vila, kterou v Dobříni na Podřipsku postavil jako letní rodinné sídlo její tatínek, je nyní na prodej. K mání je za necelých 19 milionů korun. Deník se podíval dovnitř se zástupcem prodejce, makléřem Michalem Martinkem. Ten redakci ukázal pokoj, kde bydlela slavná herečka, i prostor pro hosty, kde přespal jako jeden z těch významných Vlasta Burian. Podobně krásnou a hodnotnou stavbu v nabídce zkušený realiťák z Karlovarska nemá.
31 fotografií

Vila po Zitě Kabátové v Dobříni je na prodej. Hostem tu býval i Vlasta Burian

Litoměřicko
Výsadba Aleje sira Nicholase Wintona v Račiněvsi na Roudnicku
/FOTO/ Desítky dobrovolníků se v pátek 28. října zapojily do vysazování nové aleje za rančem v Račiněvsi na Podřipsku. Nové stromořadí ponese jméno sira Nicholase Wintona, který v roce 1939 zachránil 669 převážně židovských dětí z okupovaného území Československa před transportem do koncentračních táborů a zajistil jim náhradní rodiny ve Spojeném království.
61 fotografií

V Račiněvsi dobrovolníci vysadili alej na počest sira Nicholase Wintona

Litoměřicko
Muže obžalovaného ze znásilnění přivedla eskorta ke krajskému soudu v Ústí, radil se s obhájcem.
Ještě neměla občanku, a už si začala se starším. Z 21letého vyučeného muže z Lovosic, s nímž se seznámila na sociálních sítích, se vyklubal „stalker“. Pronásledoval nejen 13letou z Podřipska, ale obtěžoval celou její rodinu. Okresní soud v Litoměřicích muži za pohlavní zneužití školačky loni v létě udělil podmínku. Dívku přesto vyhledával a nakonec ji podle státní zástupkyně znásilnil.
4 fotografie

Muž pronásledoval rodinu školačky, tu měl i znásilnit. Hrozí mu až 12 let

Krimi