ŠTÍTEK: National Geographic Society

Billy Kid (vlevo) hraje kroket se členy svého gangu.
Washington – Až pět milionů dolarů (téměř 119 milionů korun) by prý mohla vynést vzácná fotografie známého desperáta Billyho Kida, kterou jeden sběratel a nadšenec do Divokého západu pořídil před pěti lety v bazaru v balíku s dalšími snímky za pouhé dva dolary. Proslulý pistolník je na snímku z roku 1878 zachycen při hraní kroketu se svým gangem The Regulators.

Sběratel koupil fotku Billyho Kida za dva dolary, dostane za ní miliony

Svět
Ilustrační fotografie.
Brno - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) 9. září schválil prodej vydavatelství Vltava-Labe-Press investiční skupině Penta. Podle antimonopolního úřadu nebude mít spojení za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. Rozhodnutí není dosud pravomocné, uvedl předseda ÚOHS Petr Rafaj. Noviny prodává německý koncern Verlagsgruppe Passau.

ÚOHS schválil prodej majitele regionálních Deníků Vltava-Labe-Press Pentě

Ekonomika
Ilustrační foto
Trutnov - Rozený Trutnovák, od přírody fotograf a samozvaný selfiemaster. Focení se věnuje na plné obrátky, tvoří od 17 let a baví ho to. Pracoval chvíli v magazínu Reflex, je věrným uživatelem sociálních sítí. Prakticky ho nelze potkat bez aparátu nebo chytrého telefonu v ruce. To je fotograf a model „Alda" Alan Homolka.

Homolka: Fotograf musí mít dobré oko a pohodlné boty

Volný čas
Ilustrátorka Adéla Moravcová s ilustrovaným atlasem Evropy.
Rychnovsko - Mladá, krásná, úspěšná – napadlo mě v okamžiku, kdy jsem poprvé uviděla ADÉLU MORAVCOVOU (na snímku). Po setkání u dobré kávy, během něhož vznikl tento rozhovor, jsem ale musela ještě dodat – velice sympatická, vtipná a nesmírně pozitivní. Zkrátka přesně taková jako její obrázky.

Moravcová: „Lidé mi říkají, že obrázky vypadají jako já“

Rychnovsko
Šimánkovo putování Aljaškou a Pacifikem.
Teplice - Cestovatel a dobrodruh Leoš Šimánek projel svět křížem krážem. Žádná země ale na něj nezapůsobila tak jako Aljaška, místo s jedinečnou panenskou přírodou. Její pobřeží zdolával se svou rodinou a dvěma přáteli několik měsíců na nafukovacích člunech. Podle jeho slov vše fungovalo výborně i přesto, že občas nebyla nouze o dramatické momenty.
110 fotografií

Nikde není tolik divokých zvířat jako na Aljašce

Volný čas
Šimánkovo putování Aljaškou a Pacifikem.
Cestovatel a dobrodruh Leoš Šimánek projel svět křížem krážem. Žádná země ale na něj nezapůsobila tak, jako Aljaška, místo s jedinečnou panenskou přírodou. Její pobřeží zdolával se svou rodinou a dvěma přáteli několik měsíců na nafukovacích člunech.

Leoš Šimánek: Nejvíce divokých zvířat je na Aljašce

Cestujeme
Šimánkovo putování Aljaškou a Pacifikem.
Ústí n. L. – Cestovatel a dobrodruh Leoš Šimánek projel svět křížem krážem. Žádná země ale na něj nezapůsobila tak, jako Aljaška, místo s jedinečnou panenskou přírodou. Její pobřeží zdolával se svou rodinou a dvěma přáteli několik měsíců na nafukovacích člunech.

Leoš Šimánek: Nejvíce divokých zvířat je na Aljašce

Volný čas
Ilustrační foto.
Praha - Praha se domluvila se společností National Geographic (NGCI) na urovnání sporu o dokument Město podvodů. Radní hlavního města v úterý schválili znění dohody, že NGCI nebude dokument dále šířit. Společnost zároveň přiznala, že některé scény byly sehrané. Stažení dokumentu potvrdila i zástupkyně NGCI pro Česko a Slovensko.

Praha se dohodla s NG, že nebude dál šířit dokument Město podvodů

Praha
Victor Ponta
Bukurešť - Rumunská televizní stanice propustila reportéra, který na komunitní síti urazil premiéra Victora Pontu. Rozhodnutí vyvolalo rozporuplné reakce zástupců médií. Informoval o tom dnes server BalkanInsight.Cristi Citre, reportér soukromé stanice Digi TV, byl propuštěn poté, co na svém účtu na síti Facebook zveřejnil několik velmi kritických komentářů k osobě premiéra Victora Ponty. "Není pochyb, že Victor Ponta je chorý člověk… Dokáže vám zalhat bez jediného zaváhání," napsal rumunský novinář o povaze šéfa vlády.

V Rumunsku propustili reportéra, který urazil premiéra

Svět
Prezentace knihy rozhovorů šéfredaktora časopisu National Geographic Tomáše Turečka s předním českým archeologem a egyptologem Miroslavem Bártou (s brýlemi) pod názvem Kolaps neznamená konec.
Brno - Opakuje lidstvo pořád stejnou chybu? Nebo jsou apokalypsy dávných civilizací jen zapomenutou stránkou v knize historie? Odpovědi na tyto otázky nakousla čtvrteční prezentace knihy rozhovorů šéfredaktora časopisu National Geographic Tomáše Turečka s předním českým archeologem a egyptologem Miroslavem Bártou pod názvem Kolaps neznamená konec.
9 fotografií

OBRAZEM: Čeká nás podobný osud jako starověký Egypt?

Volný čas
Ilustrační foto.
Praha - Mediální koncern Sanoma prodal své aktivity v České republice vydavatelství Astrosat, tedy společnému podniku firem Vltava-Labe-Press (Verlagsgruppe Passau) a RTV media group. Sanoma to dnes oznámila v tiskové zprávě, cenu transakce neuvedla.

Sanoma prodala své aktivity v ČR společnosti Astrosat

Ekonomika
Ilustrační foto
Praha - Praha si najme právníky, kteří pro ni mají vytvořit strategii, jak postupovat v souvislosti s dokumentem National Geographic Město podvodů. V něm moderátor Conor Woodman Prahu vylíčil jako město plné podvodů. Policie ale zjistila, že dokument byl natočen s najatými figuranty. Praha chce po National Geographic omluvu, řekl dnes radní Lukáš Manhart (TOP 09).

Praha si najme právníky kvůli dokumentu National Geographic

Česko
VYPLATÍ SE OKRÁDAT? Taxikáři by se podle nového magistrátního návrhu už nemohli schovat za svého zaměstnavatele./Ilustrační foto
Praha – Televizní stanice National Geographic trvá na tom, že při své reportáži o podvodech, s nimiž se v Praze setkal moderátor pořadu Conor Woodman, nepoužila žádné herce. Lidé, kteří proti ní vystupují, jsou podle televize v řadě případů podvodníci, na které v pořadech upozorňuje. V dnešním tiskovém prohlášení televize zdůraznila, že má vůči hlavnímu městu i policistům plnou důvěru. Praha na začátku týdne uvedla, že kvůli reportáži zvažuje zahájení občanskoprávní­ho sporu.

National Geographic si dál stojí za reportáží o podvodech v Praze

Praha
NEJENOM OTŘEPANÉ KLIŠÉ, ale i opravdová krása. O tom, že je Praha stověžatá, se nyní může každý přesvědčit na internetu./Ilustrační foto
Pražští zastupitelé zváží možnost občanskoprávního sporu se společností National Geographic kvůli reportáži o zločinnosti v naší metropoli. Informoval o tom radní Lukáš Manhart. Reportáž, kterou televize odvysílala loni v prosinci, je podle něj manipulativní a poškozuje dobré jméno Prahy. Podle deníku Právo v dokumentu, který upozorňuje na kriminalitu v hlavním městě, vystupují místo skutečných podvodníků najatí herci.

Praha zváží žalobu na National Geographic. Kvůli lživé reportáži

Cestujeme
Ilustrační foto
Praha - Televizní stanice National Geographic trvá na tom, že při své reportáži o podvodech, s nimiž se v Praze setkal moderátor pořadu Conor Woodman, nepoužila žádné herce. Lidé, kteří proti ní vystupují, jsou podle televize v řadě případů podvodníci, na které v pořadech upozorňuje. V dnešním tiskovém prohlášení televize zdůraznila, že má vůči hlavnímu městu i policistům plnou důvěru. Praha na začátku týdne uvedla, že kvůli reportáži zvažuje zahájení občanskoprávní­ho sporu.

National Geographic si dál stojí za reportáží o podvodech v Praze

Česko
Ilustrační foto
Praha – Praha zváží možnost občanskoprávního sporu se společností National Geographic kvůli reportáži o zločinnosti v Praze. Na tiskové konferenci to řekl radní Lukáš Manhart. Reportáž, kterou televize odvysílala loni v prosinci, je podle něj manipulativní a poškozuje dobré jméno Prahy. 

National Geographic ukázal Prahu jako centrum podvodu, město se brání

Česko
Fejeton Jabloneckého deníku
Jablonecko – FEJETONY ZE SEVERU ČECH - Myslím si, že se podobám tisícům lidí v této naší malé zemi bez pláží a slaných vln. Moře jsem do svých pětatřiceti viděl hlavně z filmů National Geographic a tak, když přišla možnost se k moři podívat, nezaváhala jsem a vyrazila za dobrodružstvím.

Malá mořská etuda aneb co moře uchvátí...

Volný čas
Jindřiška Labounková slavila stovku
Myslejovice – Sklenku vína vypila do dna, pochutnala si na dortu. Sté narozeniny měla ve čtvrtek, oslavu na radnici v Myslejovicích pro ni přichystali v sobotu odpoledne. Jindřiška Labounková, drobná, usměvavá dáma, vždy říkala, že se těší na stovku. Teď ji překonala.
16 fotografií

Jindřiška Labounková slavila stovku

Prostějovsko
Dlouhé nohy umožňují vlkům vidět přes vysokou trávu, zkosené drápy usnadňují pohyb v bažinatém prostředí.
Liberec - Mláďata vlků hřivnatých, která přišla v liberecké zoo na svět 10. ledna, už mají svá jména. Zoologové je pojmenovali Pedro a Tarija. Sameček dostal typické španělské jméno pro chlapce, samička symbolizuje tedy jihoamerický kontinent, domovinu vlků.

Vlčata už mají jména. Jsou to Pedro a Tarija

Liberecký kraj
LINCOLN. Hlavní roli hraje Billy Campbell.
Praha - Napínavý dokument Vražda prezidenta Lincolna odhalující dosud netušené pozadí rozsáhlého spiknutí, které v roce 1865 vedlo k šokujícímu atentátu na prezidenta Abrahama Lincolna, uvede v neděli 3. března ve 20 hodin v české premiéře televizní kanál National Geographic Channel.

Vražda prezidenta Lincolna: O muži, který změnil Ameriku

Film a televize
Ilustrační foto.
Praha - Provozovatel televize Nova, společnost CET 21 dostala dnes od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci na nový kanál Telka. Vysílat začne v pátek 22. února ve 14:00 a zaměří se na již dříve uvedené divácky úspěšné pořady z dílny Novy, informovala mluvčí televize Marie Fianová.

Nova opráší své staré pořady, od února spustí kanál Telka

Česko
Logo nové televizní stanice Prima ZOOM
Praha /FOTOGALERIE/ – Unikátní stanice Prima ZOOM – první neplacený dokumentární kanál v ČR, který divákům přinese špičkové dokumentární filmy z divácky nejatraktivnějších oblastí (nejen z vesmíru či přírody, ale například i dějin civilizace, historie válek či největších světových katastrof), vstoupí do domácího televizního éteru 1. února ve 20 hodin.
11 fotografií

Poznejte svět zblízka na Prima ZOOM

Film a televize