ŠTÍTEK: polévka

Rozlévání polévky na Václavském náměstí - Starosta Prahy 1 Pavel Čižinský (uprostřed)
Na Václavském náměstí se dnes v poledne servírovala rybí polévka. Lidem ji rozlévali starosta Prahy 1 Pavel Čižinský (Praha 1 Sobě) a radní této městské části Pavel Nazarský (Piráti). Akci zahájili zpěvem koledy Veselé vánoční hody, ke kterému se připojili i lidé čekající ve frontě. Polévka se dnes podávala také na Staroměstském náměstí, ve Vršovicích nebo Horních Měcholupech.  
29 fotografií

Vánoční tradice. Starosta Prahy 1 rozléval na Václavském náměstí polévku

Praha
Ilustrační foto.
Jižní Morava – Setkání s rodinou a přáteli ve vánoční atmosféře. A navíc příspěvek na dobrou věc. Dagmar Sýkorová z Černé Hory na Blanensku míří už léta na Štědrý den do rodných Boskovic. Hodinu před polednem provoní tamní Masarykovo náměstí tradiční Polévka pro chudé i bohaté. „Vždycky se moc těším. Potkám se s řadou známých lidí, které nevídám. Výtěžek navíc podpoří lidi v nouzi přímo v regionu. A na to vždy ráda přispěji,“ řekla žena.

Za polévku vybrali téměř milion korun

Blanensko
Tradice Polévek pro bohaté i chudé se v Boskovicích drží už 25 let
Boskovice /FOTOGALERIE/ – Polévka pro chudé i bohaté. Tradice na Štědrý den, která v Boskovicích funguje už čtvrt století. A pomáhá lidem z Blanenska v nouzi. Za toto období už příchozí za porce polévky přispěli téměř milion korun. Loni to bylo přes osmdesát tisíc. Čas ani místo se nemění. Začátek je v jedenáct dopoledne na Masarykově náměstí a konec v poledne.
27 fotografií

V Boskovicích naservírují tradiční polévku pro chudé i bohaté

Blanensko
Ze Zámecké zabijačky v Králově Dvoře.
/FOTOGALERIE/ Na králodvorském zámku v sobotu 6. listopadu konala další akce, kterou si lidé oblíbili. Tou je domácí zabijačka. Již od desáté hodiny dopoledne až do podvečerní osmnácté byl pro návštěvníky na stáncích na výběr pestrý sortiment zabijačkových pochoutek, jako tlačenka, ovar, polévka či guláš.
40 fotografií

V Králově Dvoře vyrazili lidé na zabijačku

Volný čas
Pracovníci Oblastní charity Znojmo nově rozdávají teplé polévky v zimních měsících bezdomovcům.
Blíží se zima a my se opět připravujeme na pravidelné vydávání teplé polévky pro lidi bez domova. Polévky, zaplacené s výnosu Tříkrálové sbrírky,  se začnene vydávat od podnělí 4. listopadu třikrát týdně, vždy v pondělí, středu a pátek, od 12:00 do 13:00 hod. v průjezdu Osobní asistence na Horní České 6, kde budou připraveny stoly a židle.

Charita opět nabídne polévku

Čtenář reportér
Vlevo Gabriela Hauznerová, vpravo její kolegyně Bára Ryklová.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Z okolí
Vlevo Gabriela Hauznerová, vpravo její kolegyně Bára Ryklová.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Z okolí
Vlevo Gabriela Hauznerová, vpravo její kolegyně Bára Ryklová.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Z okolí
Vlevo Gabriela Hauznerová, vpravo její kolegyně Bára Ryklová.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Z okolí
Vlevo Gabriela Hauznerová, vpravo její kolegyně Bára Ryklová.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Z okolí
Vlevo Gabriela Hauznerová, vpravo její kolegyně Bára Ryklová.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Z okolí
Vlevo Gabriela Hauznerová, vpravo její kolegyně Bára Ryklová.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Ústecko
Marie Kovářová z Lažánek zaslala fotky z Mariánských Lázní.
Klub turistů Lažánky pořádal podzimní výlet ,,Hurá do Lázní'' do Mariánských Lázní. Nejdříve jsme navštívili Kladské rašeliniště, po teplé polévce se jelo ke Krakonošovy, kde jsou v parku kouzelné miniatury našich hradů, zámků a kostelů. Vše je v dokonalé kopii.
3 fotografie

Výlet do Mariánek se vydařil

Čtenář reportér
Redaktor Hynek Dlouhý
Také rádi navštěvujete farmářské trhy? Vezmeme třeba zeleninu do polévky přímo od pěstitele, a taky krásná jablíčka na štrůdl. Co takhle cibulový chléb od pekaře? Nebo klobása, která voní až o tři stánky vedle? Takhle to na farmářských trzích běžně chodí, v poslední době jsou hodně oblíbené. Jenže… Lidé v Žatci, tedy většina, mají často smůlu…

Komentář Hynka Dlouhého: Špatný termín! Farmářské trhy pro hrstku lidí

Názory z regionu
Na farmě v Částkově bude v sobotu zahradní slavnost
Rodinná farma Částkov pořádá zítra podzimní slavnost. Návštěvníci mohou zakoupit zeleninu, ovoce a byliny pěstované bez použití jakýchkoliv umělých postřiků a hnojiv, jako občerstvení se bude podávat farmářský gulášek, maso a zelenina z grilu, podzimní polévka, koláče, pivo nebo domácí limonády.  
8 fotografií

Na farmě v Částkově bude v sobotu zahradní slavnost

Chrudimsko
Maloúpská vařečka, krkonošská kulinářská klasika, nabídla zajímavé soutěže.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Futrování borůvkovými knedlíky, pojídání nejpálivějších papriček světa, pití piva na ex ze speciální half yard sklenice na 0,8 litru za necelých pět sekund, soutěž devíti místních restaurací a horských bud o nejlepší krkonošskou polévku. Taková byla letošní Maloúpská vařečka. Zajímavým programem a pestrou přehlídkou kulinářských specialit přilákala na Pomezky stovky návštěvníků.
91 fotografií

Řád zlaté vařečky si vysloužil Trautenberk. Lidi nalákal bramboračkou se špekem

Regiony