ŠTÍTEK: trh

Klára Pospíšilová. Civilním zaměstnáním Salesman Military & Law Enforcement. Na první pohled se jedná o mladou dámu a manažerku se vším všudy, která je elegantní a usměvavá. Pak vám při rozhovoru prozradí, že ráda střílí, miluje adrenalinové sporty, silná
ROZHOVOR/ Jednou z nich je i Ing. Klára Pospíšilová, civilním zaměstnáním Salesman Military & Law Enforcement. Na první pohled se jedná o mladou dámu a manažerku se vším všudy, která je elegantní a usměvavá. Pak vám při rozhovoru prozradí, že ráda střílí, miluje adrenalinové sporty, silná auta a že ráda plní stanovené úkoly s taktickým námětem, přičemž má na zádech velkou polní a pohybuje se po lese. I díky tomu se stala poručicí Aktivní zálohy Vojenské policie Armády České republiky.  
3 fotografie

Česká zbrojovka skrývá nejednu zajímavost.

Podnikání
Elektrokolo - ilustrační foto
V ČR roste zájem o elektrokola. Podle srovnávače cen Heureka.cz se jich loni přes internet prodalo o desetinu více než předloni, kdy jich lidé nakoupili za víc než 100 milionů korun. Letos by trh s elektrokoly přes internet mohl vzrůst také o desetinu, sdělili ČTK zástupci portálu. Od začátku roku si lidé tuto kategorii prohlíželi proti loňsku dvojnásobně. Češi jsou za ně ochotní také utrácet vyšší sumy, ceny se podle Heureky plošně nezvedaly. Prodejci ale loni avizovali, že budou muset zdražovat.
18 fotografií

Popularita elektrokol roste. Vloni jejich prodeje stouply o desetinu

Ekonomika
Zkušebna převodovek společnosti Wikov
Společnost Wikov Industry podepsala smlouvu o převzetí stoprocentního podílu v německém konkurentovi na trhu kolejových vozidel Gmeinder Getriebe Gruppe (GGG). Firma o tom informovala v tiskové zprávě. GGG se zaměřuje na výrobu převodovek pro lokomotivy či tramvaje a s nimi související servisní služby.

Expanze do Německa. Wikov Industry koupila konkurenční GGG

Ekonomika
Betonové květináče na pražském Smíchově.
Betonové květníky, které radnice Prahy 5 rozmístila po městské části v roce 2012 v rámci nepovedeného projektu pro zlepšení životního prostředí, by měly do tří měsíců zmizet ze smíchovských ulic. Obří květináče byly v minulosti občany velmi kritizovány. Radnice je nakonec nabídla za odvoz a během jednoho dne byly rozebrány. Větší část z celkem 239 truhlíků budou mít čtyři firmy a jedna fyzická osoba.
9 fotografií

Kritizované betonové květináče zmizí z Prahy 5. Budou na bleších trzích

Praha
Hovězí maso
Česko k půlnoci ukončí povinné kontroly polského hovězího masa. Polsko poskytlo Česku záruky, že učinilo maximum, aby se na trh nedostávalo vadné maso. Oznámil to ministr zemědělství Miroslav Toman. Kontrola dovozu bude však podle něj i nadále intenzivní. Na polská jatka se zase zaměří dvoutýdenní audit Evropské komise. Inspektoři budou kontrolovat hovězí a drůbež. Podle televize Polsat jde o rutinní, již dříve naplánovanou kontrolu.
13 fotografií

Česko ruší mimořádná opatření na polské hovězí. Kontroly však budou trvat

Ekonomika
Ilustrační foto.
Jaroměř - Už jste zahájili jarní úklid? Vyřadili jste věci, které by ještě někomu mohly udělat radost? Spolek Pronáměstí zve prodejce a kupující na první letošní „Bleší trhy“, které se uskuteční v sobotu 30. března od 8 do 11 hodin na náměstí v Jaroměři.

Nepotřebné věci můžete nabídnout na bleším trhu

Náchodsko
Ilustrační foto.
Plzeň - Padesátka prodejců se v sobotu znovu sejde na plzeňském náměstí Republiky. Letos poprvé se konají farmářské trhy a zahajují už desátou sezonu v Plzni. Nově se připravují i výjezdní trhy.

Farmářské trhy začínají desátý rok

Plzeňsko
Ilustrační foto
Karlovarsko - Kvalitní, domácí, poctivé, tak hodnotí většina nakupujících fakt, že raději než do supermarketu zajdou potraviny koupit na farmářské trhy. „Vím, co a odkud kupuji,“ řekla Daniela Brabcová, která ráda jezdí na trhy v Mariánských Lázních.

Farmářské trhy se těší oblibě

Chebsko
Ilustrační foto
Karlovarsko - Kvalitní, domácí, poctivé, tak hodnotí většina nakupujících fakt, že raději než do supermarketu zajdou potraviny koupit na farmářské trhy. „Vím, co a odkud kupuji,“ řekla Daniela Brabcová, která ráda jezdí na trhy v Mariánských Lázních.

Farmářské trhy se těší oblibě

Karlovarsko
Ilustrační fotografie.
Někteří lidé už na to jednoduše nemají, další vyčkávají, zda nemovitosti náhodou nezlevní. V takové situaci se začátkem roku ocitl hypoteční trh. Druhý měsíc letošního roku si sjednalo hypotéku 4961 klientů, o 197 více než v lednu. A lidé si půjčili o něco méně: v lednu 10,93 miliardy, v únoru 10,881 miliardy korun.
13 fotografií

Hypotéky zlevnily. Do bank chodí méně zájemců než loni

Ekonomika
Ředitel Unie vydavatelů Václav Mach
V posledních dnech se zdá naše i evropská internetová scéna silně rozbouřená. Souvisí to s nadcházejícím hlasováním Evropského parlamentu ke směrnici o autorském právu na jednotném digitálním trhu. Bude se o ní jednat 26. března 2019 a výsledek bude znám ještě do konce současného funkčního období Evropského parlamentu.

Komentář Václava Macha: Cenzura internetu? Ne, jde o zisk gigantů

Komentáře
Ilustrační foto
Lanškroun – Už jen pár dnů zbývá do zahájení pravidelných lanškrounských trhů, kde trhovci nabízejí rozmanitý sortiment. První letošní na náměstí J. M. Marků vypuknou už tento pátek.

Lanškroun chystá oblíbené trhy

Orlicko
Na nákupy s Deníkem.
Vlastníte restauraci, v níž nabízíte menu podle nejnovějších trendů? Máte bar s vynikající kávou? Provozujete cukrárnu se zákusky podle zaručeně zdravých receptur? Chleba ve vaší pekárně vzniká podle tradičního postupu? Prodáváte bioprodukty, či potraviny bez škodlivin? Máte ideální šanci dát o svém produktu vědět přímo zákazníkům. A za minimálních nákladů. Právě v těchto dnech totiž Deník připravuje akci Slevový týden, která zákazníky přiláká přímo k vám. Startujeme v pondělí 8. dubna a akce potrvá až do neděle 14. dubna.

Díky Deníku oslovíte miliony zákazníků. Přidejte se do našeho Slevového týdne

Ekonomika
Tisková konference společnosti Škoda Auto.
Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Společnosti Škoda Auto se daří a budoucnost vypadá také optimisticky. Technologické nadšence zaujme rok 2019 chystanou elektromobilitou a oblastmi, jako jsou big data a umělá inteligence. Škoda Auto se také chystá na oblast autonomních aut. Hospodářské výsledky představila společnost Škoda Auto na středeční tiskové konferenci v Mladé Boleslavi.
4 fotografie

Škoda Auto v roce 2018 zvýšila tržby o 4,4 procenta

Podnikání