ŠTÍTEK: Pavel Novák

Ilustrační foto
Kolín - Na 250 žáků soutěžilo v desátém ročníku Vánoční laťky v Kolíně. Právě včas skončila rekonstrukce sportovní haly SOŠ informatiky a spojů Kolín, aby mohl proběhnout letošní už 10. ročník Vánoční laťky pro žáky základních škol a soutěže O nejrychlejšího páťáka. O čilý závodní ruch se postaralo více než 250 startujících!

Vánoční laťka: čtvrt tisícovky startujících!

Ostatní sporty
Nejlepším hráčem Dynama v derby byl vyhlášen Pavel Novák. Dárkový koš mu předal náměstek jihočeské hejtmanky Pavel Hroch.
České Budějovice – Fotbalisté Dynama se ve 13. kole Fortuna národní ligy rozešli s FC MAS Táborsko v Táboře bez branek a ani v sedmém vzájemném mistrovském utkání dvou nejlepších jihočeských týmů nepoznali hořkost porážky.

Pavel Novák: Za bod můžeme být rádi

Fotbal
Stačí chytrý mobilní telefon a jeden prst. Hráč rozjede obyčejnou multikáru a začne do ní chytat padající myšlenky z nebe. Všude kolem Zlín jako na dlani. Hru vytvořili vývojáři a kreativci ve zlínském digitálním studiu Madeo. Foto: Deník/repro
Stačí chytrý mobilní telefon a jeden prst. Hráč rozjede obyčejnou multikáru a začne do ní chytat padající myšlenky z nebe. Všude kolem Zlín jako na dlani. Hru vytvořili vývojáři a kreativci ve zlínském digitálním studiu Madeo, a to jako překvapení pro návštěvníky konference TEDx, která se konala o víkendu ve Zlíně.
2 fotografie

Myšlenky padají z nebe. A chytají se přímo ve Zlíně

Podnikání
FC MAS Táborsko – Dynamo Č. Budějovice (0:0)
Tábor – Ani v sedmém vzájemném mistrovském utkání dvou aktuálně nejlepších jihočeských týmů fotbalisté FC MAS Táborsko nad českobudějovickým Dynamem nevyhráli, tentokráte však měli k vítězství zřejmě nejblíž a hosté, kteří jako lídr tabulky byli v derby favoritem, si bod za bezgólovou remízu vezli od Jordánu jen díky obrovskému štěstí.
11 fotografií

Derby bez vítěze, bod ale favorit uhrál se štěstím

Fotbal
Ilustrační foto
Pelhřimovsko – Remízy znamenají změnu na špici tabulky IV. třídy. Fotbalisté Vyskytné a Třeště C získali jen po bodu, na první příčku se tak po vítězství nad Rohoznou posunula Nová Cerekev. Prvních bodů v soutěži se dočkaly Hněvkovice.

Střídání na špici. Do vedení jde Nová Cerekev

Fotbal
Michal Řezáč v zápase Dynama s Vítkovicemi (6:0) zvyšoval na 4:0.
České Budějovice – V pondělí slavil Michal Řezáč své jednadvacáté narozeniny, pěkný dárek si sám sobě ale nadělil už den předtím, když v utkání II. ligy s Vítkovicemi napodobil legendární padáček Karla Poborského a přispěl tak k vysoké výhře Dynama 6:0.

Lepší dárek k narozeninám prý Řezáč nemohl dostat

Fotbal
Soud. Ilustrační foto.
Případ Pavla Nováka, který se podle obžaloby pokusil získat vydíráním středočeské podnikatelky 30 milionů korun, nekončí. Pražský vrchní soud dnes vyhověl státnímu zástupci, jenž nesouhlasil s původním zprošťujícím verdiktem. Odvolací senát osvobození zrušil a nařídil kauzu znovu projednat. Novák své kamarádce z dětství hrozil, že rozešle a zveřejní její fiktivní přiznání ke kolaboraci podnikatelčiny rodiny s fašisty, což také nakonec částečně udělal.

Rozeslání falešného doznání vrátil soud k dalšímu projednání

Zločiny a soudy
Tenisový turnaj v deblu ve Sportovním areálu Kolomuty.
Poslední tenisový turnaj v deblu této sezóny mají za sebou ve Sportovním areálu Kolomuty. Turnaje se zúčastnilo 18 hráčů, tedy 9 dvojic. Po šesti hodinách se z prvenství radovala dvojice Jaroslav Štecha a Miroslav Pecha. Druzí skončili Ondřej Pivoňka a Martin Vyrtych, bronzovou příčku vybojovali Pavel Novák a Josef Šnajdr. Skokanem roku v tenisové hře byla vyhlášena Štěpánka Tutajová.
34 fotografií

FOTO: V Kolomutech vyhráli Štecha s Pechou

Ostatní sporty
Punkeři po roce znovu obsadili vyškovské letiště.
Vyškov – Ospalé sysly hudba nerušila. Na rozdíl od některých Vyškovanů, kteří diskutují na sociálních sítích o Festu Pod Parou, jenž se na marchanickém letišti konal od minulého čtvrtka. Obyvatelé se už potřetí rozdělili na dva tábory. Část se rozčiluje nad hlasitou produkcí, druzí se je snaží uklidnit. „Jednou za rok se to dá vydržet,“ uvedla například Mirka Dingová.

Punkeři odjeli z Vyškova, sysli dostali jablka

Vyškovsko
Ilustrační foto
Pelhřimovsko – Střelecké manévry nabídl zápas prvního kola IV. třídy mezi Plačkovem B a Novou Cerekví. Po čtyřech trefách Štěpána sahali po vítězství domácí fotbalisté, Nová Cerekev ale v samém závěru vyrovnala. Podobný scénář mělo i utkání v Častrově, tam naopak v hodině dvanácté srovnávali domácí. Body z hřiště soupeře vezla Vyskytná, které se povedlo vyhrát v Jiřicích.

Čtyři góly Štěpána nestačily, béčko Plačkova přišlo o vítězství v závěru

Fotbal
Kolomuty žily nohejbalem
Kolomuty - Tradiční nohejbalový turnaj Štecha cup 2017 v Kolomutech, který se uskutečnil v sobotu, poznamenalo počasí. Protože jeden kurt byl po noční bouřce a lijáku pod vodou, hrálo se jen na jednom. To nic neubralo na výkonech všech pěti týmů. Hrálo se systémem každý s každým, a následně si to první čtyři týmy rozdaly o konečné pořadí.
9 fotografií

OBRAZEM: Kolomuty žily nohejbalem

Boleslavsko
Ilustrační foto
Rokycany – Smutný dárek k šedesátému výročí Rokycanské nemocnice – zavření gynekologicko–porodnického oddělení – s sebou nese i nutnost vypořádat se s jeho zaměstnanci. Devět z nich je ve výpovědi, do konce měsíce mají podle ředitelky čas na rozmyšlenou.

Devět pracovníků gynekologie má výpověď

Rokycansko