ŠTÍTEK: Pavel Novák

Ilustrační foto.
Nové Strašecí - Průmyslové haly těsně u rozhledny Mackova Hora a u barokní kapličky. Podle právě připravovaného územního plánu by tam mohly stát už za několik let. Situace se nelíbí členům opozičního klubu novostrašeckého zastupitelstva Společně pro Nové Strašecí a Pecínov. Proto podávají připomínku kvůli změnám, které nastaly v připravovaném územním plánu od jeho prvního veřejného projednávání v roce 2015.

Opozice: Nechceme haly u rozhledny a chat

Rakovnicko
Na srazu rodáků ve Vřesníku panovala dobrá nálada.
Vřesník – Slavnostní odhalení sochy svatého Floriána bylo vrcholem letošního srazu vřesnických rodáků, který se uskutečnil ve Vřesníku závěrem května. Setkání rodáků se ve Vřesníku konalo po čtyřech letech, a také letos místní nadšenci v čele se sborem dobrovolných hasičů připravili pestrý program.
7 fotografií

Rodáci se sešli u nové sochy svatého Floriána

Pelhřimovsko
Fotbalisté Přerova (v bílém) proti Šumperku. Ilustrační foto
Až po skončení závěrečného divizního utkání si mohli fotbalisté Šumperku konečně oddechnout. Teprve nedělní jasná výhra nad Viktorii Přerov jim definitivně zajistila záchranu v soutěži. Naopak Přerované se s divizí loučí po šesti letech. Otázka, jestli sestup do krajského přeboru nebude pro Viktorku v tíživé finanční situaci jakýmsi vysvobozením.

Fotbalový Přerov se po šesti letech loučí s divizí

Fotbal
Kateřina Kašparová (uprostřed) s kamarádkami a také soupeřkami.
Kladno – Jeden by řekl, že ta pohledná blondýnka v přiléhavých a ne zbytečně dlouhých šatičkách, na vysokých podpatcích a nápadně velkými barevnými náušnicemi, na běžecké závody jen zabloudila.

Kateřina Kašparová: Hlava je mazec

Ostatní sporty
Václav Neckář.
Janské Lázně - Slavnostní zahájení sezóny v Janských Lázních, které se uskuteční v sobotu 3. června, se rozhodli organizátoři pojmout tentokrát ve stylu retro.

Lázně se otevřou v retro stylu

Krkonoše
Ilustrační foto
Týnec nad Sázavou – Ve 22. kole fotbalové I. B třídy se diváci gólů v okresním derby mezi sedmým Týncem nad Sázavou a osmými Miřeticemi dočkali až v penaltovém rozstřelu, který vyhráli domácí.

V Náklí padaly góly až v rozstřelu

Fotbal
Zastříleli si. Fotbalisté Kostelce (v tmavých dresech) dokázali dát v Počátkách 15 gólů, ale v neděli odjeli s nepořízenou z Černovic.
Vysočina – Fotbalová I. B třída má za sebou program 21. kola. Plus jednu dohrávku 19. kola, ve které si parádním způsobem zastříleli Kostelečtí. Na senzační výhru nad Počátkami ale nedokázali v neděli navázat, v Černovicích vyšli naprázdno. Husarský kousek se povedl Černíči, která si doma vyšlápla na vedoucí Mírovku.

Kostelec nasázel v páteční dohrávce patnáct gólů Počátkám!

Fotbal
Ilustrační foto
Miřetice – Ve fotbalové I. B třídě si osmé Miřetice vyskočily na lídra tabulky, který měl sice více ze hry, ale kvůli výbornému výkonu brankáře Nováka a střelce Filipa, si odvezl jen dva body, když vyhrál po penaltovém rozstřelu. Domácí tak brali jeden bod všemi deseti.

Brankář Novák obral lídra o bod

Fotbal
Jan Hála v zápase Dynama v Opavě atakuje domácího Petra Zapalače. V pátek s Vlašimí v dalším kole Dynamo nehraje, zápas byl odložen.
České Budějovice – Fotbalisté Dynama v pátek s Vlašimí doma hrát nebudou, zápas byl pro infekční onemocnění v budějovickém mužstvu odloženo. O náhradním termínu se jedná.

Dynamo s Vlašimi v pátek hrát nebude

Fotbal
Ilustrační foto.
Hradec Králové - Fotbalisté Třebše v dohrávce 16. kola krajské I. A třídy zvítězili na horké půdě Sobotky 3:1 a připsali si tak cenné tři body, čímž si v tabulce upevnili druhé místo.

Třebeš přivezla cenné tři body

Fotbal
Zdeněk Křížek dostal v zápase Dynama s Olomoucí pět gólů.
České Budějovice – Fotbalisté Dynama ve šlágru kola prohráli s Olomoucí doma nečekaně hladce 2:5 a této nadílce nezabránil ani zkušený brankář Zdeněk Křížek, jenž ve svých třiatřiceti letech patří v Dynamu k oporám týmu.

Bylo to školení z produktivity, uznal Zdeněk Křížek

Fotbal
Ilustrační foto.
Jihlavsko – Dvě jednoznačné výhry se o víkendu zrodily ve fotbalových I. B třídách, kde o body bojuje kvarteto z Jihlavska. Kostelec ve skupině A rozdrtil 6:1 Horní Cerekev. Podobnou výhru slavil na svém hřišti i výběr Velkého Beranova. Debakl v Náměšti schytaly Kněžice, bod ze Ždírce si přivezla Černíč.

Fotbalisté Kostelce a Velkého Beranova o víkendu opět nadělovali

Fotbal
Bývalý domov pro seniory na náměstí TGM v Bechyni.
Bechyně – Druhým rokem je dominantní areál na náměstí T. G. Masaryka opuštěný. Senioři tento svůj náhradní domov opustili 7. ledna 2015 a od té doby jeho vlastník - Jihočeský kraj hledal využití.

Pokoje po seniorech obsadí úředníci

Táborsko
Petr Benát v souboji s ústeckým Danielem Procházkou.
České Bu᠆dějovice – S cílem vybojovat první jarní vítězství jeli fotbalisté Dynama k páteční večerní předehrávce II. ligy do Ústí, ani na čtvrtý pokus se jim to však nepodařilo a domů se vraceli se třetí jarní remízou.

Ani čtvrtý pokus nevyšel, na jaře dál bez výhry

Fotbal