ŠTÍTEK: Pavel Novák

Zpěvák Pavel Novák v "gastrorozhovoru" pro Deník
Jaké jídlo měl nejradši jeho otec, zpěvák Pavel Novák? Co si dá vždycky jako první, když přijede z Turecka do Česka, syn Filip? A kdy vznikl nápad představit oblíbené recepty rodiny Novákovy on-line prostřednictvím Pavlovy bigbítové kuchyně? Známý přerovský zpěvák Pavel Novák nedá podle svých slov dopustit na tradiční českou kuchyni, ale nepohrdne ani asijskými specialitami.
4 fotografie

Pavel Novák o jídle, lásce k plesnivému masu i oblíbené pochoutce svého táty

Doma
Šlágr parta
Dvoudenní benefiční akce Na dětech záleží, jejíž výtěžek půjde na dětskou onkologii Fakultní nemocnice v Olomouci, se uskuteční příští víkend 2. a 3. července v Areálu sportu v Kozlovicích. Akci opět pořádá přerovský zpěvák Pavel Novák. Návštěvníci se mohou těšit na nabitý program.

Benefice pomůže onkologicky nemocným dětem. Dorazí i Šlágr Parta

Přerovsko
Jaroslav Wykrent byl v minulosti hostem koncertů Pavla Nováka na Štědrý den, které se konaly na Masarykově náměstí v Přerově
Se zpěvákem Pavlem Novákem se pojí umělecké začátky skladatele a textaře Jaroslava Wykrenta, který v sobotu podlehl zákeřné nemoci. Společně hráli v nesmrtelné přerovské kapele Synkopa, která patřila v šedesátých letech minulého století k našim nejlepším big beatovým skupinám. Jak vzpomíná na Jaroslava Wykrenta přerovský zpěvák Pavel Novák ml., a co by chtěl vzkázat rodině?
6 fotografií

Velký člověk, rozdával se.. Pavel Novák ml. vzpomíná na Jaroslava Wykrenta

Přerovsko
Novoroční ohňostroj v Přerově - 1. 1. 2020
Silvestrovské oslavy tak, jak je znají Přerované, se už druhý rok přizpůsobují aktuální epidemické situaci. Stejné to bude i v letošním roce. I když je to mrzuté, lidé letos musejí oželet tradiční silvestrovskou show otužilců v řece Bečvě. Nekonal se ani Silvestr nanečisto, oblíbené setkání před koncem roku v Městském domě v Přerově, na němž si mohli návštěvníci zatančit a poslechnout hity ze šedesátých let. Novoroční ohňostroj ale v Přerově bude.
20 fotografií

Silvestrovská show otužilců se ruší, ohňostroj na Nový rok bude

Přerovsko
Ilustrační foto
I když koronavirová pandemie zrušila některé tradiční kulturní akce, které se konaly na Štědrý den, mohou si Přerované i tak vánoční atmosféru užít. Rodiny s dětmi se mohou dopoledne vypravit do kina Hvězda, ale také na krmení koní do areálu Střední zemědělské školy. Fanoušci otužování se zase dopoledne sejdou na Laguně.
18 fotografií

Štědrý den v Přerově: zažít lze krmení koní i otužilce

Přerovsko
Petr Šiška a Pavel Novák jsou Šlágr kluci.
/FOTOGALERIE/ Covidová pandemie ustupuje, ale hlediště divadel, kin, koncertních sálů bohužel, zejí zatím ještě prázdnotou. Řada umělců nabízí své projekty divákům a posluchačům především on-line. Mnozí tvůrci nerezignovali a připravují nové písničky, jevištní show, divadelní a filmová představení, natáčejí zajímavá cédéčka, chystají výstavy. Petr Šiška, známý textař, hudebník, producent a scénárista, který v minulých dnech oslavil šestapadesáté narozeniny, patří mezi ně. V této souvislosti jsme ho požádali o rozhovor.
9 fotografií

Petr Šiška: Píšu texty, scénář, účinkuji on-line a vytvořil jsem duo Šlágr kluci

Volný čas
Nejmladší syn zpěváka Pavla Nováka Tomáš v sobě muzikantské geny nezapře. Je talentovaným hudebníkem, který kromě hry na bicí a klavír také zpívá.
/ROZHOVOR/ Pro Přerovany je možná o něco málo známější ze slavné muzikantské rodiny Novákových jako starší syn Pavel. I nejmladší ze tří sourozenců Tomáš se ale naplno věnuje muzice. Několik let hrál jako bubeník s kapelou Support Lesbiens, ale zhruba před třemi lety přešel na sólovou dráhu. Nedávno vydal nový singl s názvem Svět - tím ale rozhodně jeho plány v hudebním světě nekončí.
2 fotografie

Mladší syn Pavla Nováka Tomáš vydal nový singl: Táta nás péroval, dělal dobře

Přerovsko
Z rokytnického Tátova obýváku je call centrum, pomáhá podnikům v nouzi.
/FOTO/ Bary, hospody, restaurace i další podniky, které nuceně musely zavřít, teď mohou stírat z prázdných stolů jen prach. Týdny a měsíce bez hostů přinesly řadě z nich i existenční problémy. Jejich naděje nyní směřují i do Tátova obýváku, baru na náměstí v Rokytnici v Orlických horách. Na jeho stolech nyní mají své místo notebooky, u nichž sedí "operátoři", s nasazenými sluchátky s mikrofonem co chvíli něco řeší. Tátův obývák se proměnil v základnu call centra iniciativy Chcípl pes, která se snaží zasaženým živnostníkům, podnikatelům i jejich zaměstnancům pomoci.
5 fotografií

Z rokytnického Tátova obýváku je call centrum, pomáhá podnikům v nouzi

Rychnovsko
Kapitán Madeta Motoru Pavel Pýcha tímto ukázkový blafákem překonal vítkovického gólmana Miroslava Svobodu a zajistil svému týmu v samostatných nájezdech bod navíc.
Poprvé v sezoně vyhráli hokejisté Madeta Motoru České Budějovice dva zápasy za sebou, i když pokaždé jen za dva body. Na tříbodové domácí vítězství mužstvo stále čeká, což je po čtrnácti pokusech skutečně nehezká vizitka… Přesto je to určitě povedený vstup do nového roku, o další body budou Jihočeši bojovat v úterý v Olomouci (17.30).

Dvě výhry za sebou těší, ale je třeba uhrát tři body, ví trenér Václav Prospal

Hokej
Český hokejista Pavel Novák se raduje z gólu. Vpravo je překonaný rakouský brankář Sebastian Wraneschitz na MS dvacítek
Česká hokejová dvacítka vyhrála ve svém závěrečném utkání v základní skupině B na mistrovství světa v Edmontonu nad nováčkem Rakouskem 7:0 a zajistila si postup do čtvrtfinále. Play off startuje v sobotu a tým kouče Karla Mlejnka se utká s vítězem utkání mezi Kanadou a Finskem, které začne o půlnoci.

Česká dvacítka vybojovala postup do čtvrtfinále MS. Rakousko porazila 7:0

Hokej
Mladá Boleslav (v bílém) přemohla Kladno 6:3. První gól v kariéře dal i mladík Klikorka.
Příprava na hokejové MS do 20 let, které se letos uskuteční v kanadském Edmontonu, jde do finiše. Do širší nominace na poslední přípravný kemp byl povolán také mladoboleslavský obránce Karel Klikorka, jenž vypomáhá i prvoligovému Ústí nad Labem. To dnes nastoupí od 18 hodin k dalšímu zápasu Chance ligy na ledě Sokolova.

Na přípravný kemp před MS pojede i ústecký Klikorka

Hokej
Hokejové utkání turnaje Karjala v Helsinkách, ruský brankář Jaroslav Askarov a Jiří Smejkal z ČR.
Čeští hokejisté podlehli v závěrečném třetím utkání na turnaji Karjala v Helsinkách Rusku 0:3 a po první bodové ztrátě skončili druzí. Svěřenci trenéra Filipa Pešána tak neohájili loňské prvenství z finského turnaje. První akci série Euro Hockey Tour ovládla sborná s týmem složeným výhradně z juniorů, která nenašla přemožitele a ztratila jediný bod.

Čeští hokejisté prohráli s ruskou juniorkou. Na Karjale skončili druzí

Hokej
Hokejisté Litoměřic ilustrační
Trenér hokejové reprezentace Filip Pešán musí ve čtvrteční nominaci na turnaj Karjala kvůli omluvenkám dělat změny. Za národní tým si vedle litvínovského Jana Myšáka či gólmana Lukáše Paříka z Liberce zahrají i mladíci z prvoligových Litoměřic.

Hokejovou reprezentaci oživí také litoměřičtí mladíci

Hokej
Pavel Novák mladší nasázel o víkendu Leštině v dresu Oskavy pět gólů. V zápase se trefil i jeho otec a strýc dostal červenou kartu.
Ještě v dorosteneckém věku naskočil Pavel Novák do čtyř zápasů divize v dresu Šumperku. A svoji minutáž střídajícího hráče přetavil v jednu branku. Naplno svůj střelecký um vypustil až o sezonu později v ročníku 2017/2018 v krajském přeboru za celek Medlova.

Nervák s čichem na góly. Snajpr z Oskavy Pavel Novák

Okresy
Ilustrační foto
V okrese Bruntál poskytuje adiktologické služby spojené s drogovou problematikou organizace Krystal Help z.ú. Její zástupci upozorňují, že tyto služby fungují v době epidemiologické krize bez větších omezení. Jedním z hlavních důvodů je i to, že mnoho lidí řeší tíživou životní situaci nestandardním chováním.  

K-centrum v Bruntále je připraveno poskytovat služby i v krizi

Bruntálsko