ŠTÍTEK: Pavel Novák

Břeclavské Vánoce na pěší zóně potrvají do neděle
Břeclav - Prožít pravou vánoční atmosféru mohou po několik dní lidé v Břeclavi na pěší zóně u vlakového nádraží a budovy gymnázia. Od dvou hodin odpoledne tam na ně čeká bohatý kulturní program, vánoční jarmark, živý betlém i vystoupení místních kapel, folklorních souborů, i žáků škol.

Tip na čtvrtek 19. prosince: Vánoce na pěší zóně v Břeclavi

Volný čas
Jarmila Fabišková získala druhé místo v soutěži Ocenění českých podnikatelek.
/ROZHOVOR/ Skvělého úspěchu dosáhla Jarmila Fabišková, která vlastní firmu STOPRO BEK s.r.o. provozující prodej střech v Krupé. Luženská podnikatelka, která se od roku 2013 až na jednu výjimku pravidelně zúčastňuje soutěže Ocenění českých podnikatelek, se ve všech zúčastněných ročnících v obrovské konkurenci tisíců středně velkých firem dostala vždy až do finále. Ovšem v tom letošním dosáhla se svojí firmou vůbec poprvé pódiového umístění - získala vynikající druhé místo!
4 fotografie

Jarmila Fabišková: Práce se střechami mě stále baví. Je zajímavá a poměrně akční

Příběhy
V Pcherách na Kladensku se uskutečnilo třetí Pcherské čertovské rejdění.
Kladenský deník přínáší přehled nejzajímavějších událostí, které se uskuteční v následujícím víkendu. Patří mezi čertí rejdění ve Pcherách, vánoční program na kladenském náměstí Starosty Pavla, Lánské přástky, aventní trhy v kině Sokol nebo zábavné odpoledne na kladenské fakultě ČVUT.

Tipy na víkend: Krampusáci ve Pcherách, adventní trhy nebo koncerty

Volný čas
Lukáš Havel se v zápase Dynama s Příbramí raduje ze svého gólu na 2:0.
Fotbalisté Dynama v posledním podzimním utkání FORTUNA:LIGY na domácím hřišti vyhráli v neděli s Příbramí 2:0 a protáhli tak svou nevídanou sérii utkání bez porážky na osm v řadě. Podzimní sezonu ligový nováček uzavře v neděli v Edenu proti obhájci titulu Slavii Praha.

Fotbalisté Dynama jsou k nezastavení, svalili i Příbram

FORTUNA:LIGA
Stavba estakády nad železniční tratí, která je součástí mimoúrovňového křížení v Předmostí - 25. listopadu 2019
Šest set metrů dlouhá estakáda nad železniční tratí, která má odvést dopravu z věčně ucpaného podjezdu a usnadnit život řidičům na trase mezi Přerovem a Olomoucí, už se tyčí v Předmostí. Teplý listopad stavebníkům přál, takže dohnali mírný skluz, způsobený jednáním se Správou železniční dopravní cesty o výlukách na trati. Termín dokončení, kterým je rok 2021, ale průtahy nijak neohrozily.
13 fotografií

Stavba estakády nad tratí výrazně pokročila

Přerovsko
Ilustrační foto.
Opoziční sdružení Společně pro Nové Strašecí a Pecínov bude na čtvrtečním zasedání zastupitelů navrhovat vyčlenění tří milionů korun v rozpočtu města na příští rok pro participativní rozpočet určený pouze pro Křivoklátské sídliště. Radnici se tento návrh ale nezamlouvá a vnímá jej jako diskriminační.

Opozice chce uvolnit miliony pro sídliště

Rakovnicko
Rozhledna Mackova hora.
O tom, jak by v budoucích letech mohlo vypadat okolí Mackovy hory v Novém Strašecí, by mohli nakonec rozhodnout občané v referendu. Na listopadovém zasedání zastupitelů bude uspořádání referenda požadovat Sdružení Společně pro Nové Strašecí a Pecínov s lídrem Pavlem Novákem. Podle radnice mohlo sdružení návrh podat radě města, která jej mohla zařadit do oficiálního programu jednání.
5 fotografií

O podobě části města by mohli rozhodnout lidé v referendu

Rakovnicko
Pavel Novák věří, že Dynamo se Slováckem v neděli uspěje.
V postupové druholigové sezoně byl devětadvacetiletý Pavel Novák v Dynamu na stoperu jednou z opor týmu, v I. lize sice na pár zápasů ze sestavy vypadl, ale ve vítězné sérii čtyř výher v řadě měl v týmu zase pevné místo. Byť na levém kraji obrany.

Novák před Slováckem: Doma vždy chceme vyhrát!

FORTUNA:LIGA
Ilustrační foto.
Pelhřimovsko – V nejnižší soutěži fotbalistů se děly věci. Především došlo ke změně lídra tabulky, na první příčku se vysokým vítězstvím nad Častrovem posunula Vyskytná. Premiérového vítězství v sezóně se dočkalo béčko Jiřic, to v domácím prostředí porazilo dosud taktéž bodově paběrkující rezervu Červené Řečice. Na poslední příčce sice zůstaly Petrovice, ale už alespoň poprvé bodovaly.

Béčko Jiřic slaví první vítězství

Okresy
Legendární kapela Synkopa vzpomínala na tancovačce v Městském domě v Přerově na Pavla Nováka i Karla Gotta
FOTOGALERIE / Dvě vzpomínky provázely sobotní tancovačku s legendární skupinou Synkopa v Městském domě v Přerově. Ta první patřila zesnulému zpěvákovi Karlu Gottovi, se kterým se v sobotu loučilo celé Česko, druhá přerovské legendě - Pavlu Novákovi. Skupina Synkopa, se kterou Pavel Novák odstartoval svou hvězdou kariéru, si připomínala desáté výročí jeho úmrtí.
36 fotografií

Tancovačka se Synkopou vzpomněla na Pavla Nováka i Karla Gotta

Přerovsko
Pavel Novák
Hity z repertoáru legendární přerovské Synkopy, ale i skladby, které kapelu proslavily v šedesátých letech za éry působení zpěváka Pavla Nováka, budou znít v sobotu 12. října z velkého sálu Městského domu v Přerově.

Tip na sobotu 12. října: Synkopa

Volný čas