ŠTÍTEK: Pavel Novák

Vítězství ve IV. třídě a postup o patro výše si zajistili fotbalisté Nové Cerekve. Pohár převzal kapitán týmu Kamil Zíka.
Pelhřimovsko – Fotbalisté ve IV. třídě jsou v cíli sezony. Poslední kolo už pořadím v nejvyšších patrech nezamíchalo, postupovou první pozici uhájila Nová Cerekev. Ta s přehledem vyhrála na hřišti posledních Jiřic. Černou tečku za sezonou udělala Velká Chyška, která nedorazila k sobotnímu duelu do Třeště.

Nová Cerekev poslední krok zvládla bravurně, slaví postup

Okresy
Dětský den pod dozorem myslivců slavili ve Vrchoslavicích. 1.6. 2019
FOTOGALERIE/ U příležitosti dne dětí jsou připravovány různé společenské, kulturní a sportovní akce. Ve Vrchoslavicích mají tradičně tento svátek pod svými křídly myslivci. Myslivecké sdružení Mořice – Vrchoslavice uspořádalo pro děti z Vrchoslavic i okolí Myslivecké odpoledne pro celou rodinu.  
33 fotografií

Odpoledne nejen pro děti v režii myslivců

Prostějovsko
Ilustrační fotografie.
Překážkovou dráhu, lov divé zvěře nebo třeba chůzi po liánách si budou moci vyzkoušet malí dobrodruzi, kteří přijdou v neděli 2. června oslavit svůj svátek do bohumínského Hobbyparku. Areál, v němž se nachází i zvířecí farma, se promění v džungli a děti v cestovatele. Atraktivní soutěže doplní na Den dětí vystoupení klauna Hopsalína či písničkáře Pavla Nováka.Program startuje ve 14 hodin, kdy rozjede oblíbenou show klaun Hopsalín. O devadesát minut později, tedy v 15:30 hodin, se na pódium postaví Anna Giecková, bohumínská pěvecká STAR 2018. S úderem čtvrté odpolední ji vystřídá bavič a písničkář Pavel Novák a vrcholem programu bude dětská diskotéka. Ta začíná v 17:30 hodin. Vstupné je jako obvykle symbolických 30 korun. (toj)

TIP Deníku: Děti oslaví svůj svátek v džungli

Volný čas
Ilustrační foto.
Odpustové oslavy se v obci uskuteční v sobotu 15. a v neděli 16. června. Sobotní program zahájí v 17 hodin svěcení kříže v zahradě rodiny Hahnových, poté se postupně představí Tři Vykřičníky, Ajdontker, Sebastian a Legendy se vrací.

TIP Deníku: V Markvartovicích oslaví odpust

Volný čas
Strádal Cup, hasičská soutěž O putovní pohár velitele stanice Hasičského záchranného sboru Kladno.
Kladno /FOTOGALERIE/ - Na Městském stadionu Sletiště v Kladně se v pátek 17. května uskutečnila už tradiční velká hasičská soutěž O putovní pohár velitele stanice Hasičského záchranného sboru Kladno se zažitým názvem Strádal Cup. Soutěž je určena pro žáky druhých a šestých tříd kladenských základních škol.
34 fotografií

Letošní Strádal Cup už zná své vítěze

Hasiči
Ilustrační foto.
Pelhřimovsko – Na pět bodů narostl náskok vedoucí Nové Cerekve ve IV. třídě. Lídr to se ziskem dalších bodů neměl těžké, Petrovice kladly jen minimální odpor. Jelikož navíc dohrávaly zápas v devíti, zrodil se naprosto jednoznačný výsledek. Domácí mohou děkovat brankáři Dolejšovi, že jejich prohra nebyla dvouciferná. Překvapení kola se zrodilo v Mnichu, kde nechala body Třešť C.

Nová Cerekev vede o pět bodů

Okresy
Legendární přerovská kapela Synkopa oslavila pětapadesát let své existence v Městském domě.
/FOTOGALERIE/ Do doby nedělních čajů, kdy hrála lidem z pódia legendární přerovská skupina Synkopa, se v sobotu večer vrátili návštěvníci Městského domu. Kapela, kterou v dubnu roku 1964 zakládali mimo jiné i zpěvák Pavel Novák a skladatel Jaroslav Wykrent, oslavila pětapadesát let své existence. A na parketu bylo stejně živo, jako v dobách její největší slávy.
20 fotografií

Pamětníci vzpomínali se Synkopou. Podívejte se

Přerovsko
Ilustrační foto
Jedním ze šlágrů této sezony České fotbalové ligy bylo východočeské derby mezi týmy SK Převýšov a TJ Sokol Živanice. Obě obce od sebe dělí jen něco málo přes dvacet kilometrů, i proto bývají zápasy těchto dvou pořádně vyšperkované a mezi hráči prestižně brané.

Derby pro Převýšov, i díky vlastenci

Fortuna ČFL + MSFL
Nový místostarosta Onomyšle Pavel Novák (vlevo) a nová starostka Kateřina Klečáková.
Onomyšl - Už téměř měsíc má obec Onomyšl novou starostku. Stala se jí Kateřina Klečáková (Spolek obcí KROM) po opakovaných volbách, které se uskutečnily v polovině března. V opakovaných volbách „Spolek obcí KROM“ získal v sedmičlenném zastupitelstvu tři mandáty a v koalici se zvolenou zastupitelkou Janou Šindelářovou (Patroni obcí) tak tvoří většinu.

Starostkou Onomyšle je Kateřina Klečáková

Kutnohorsko
Ilustrační foto.
Nové Strašecí – I přes kritiku opozičních zastupitelů vedení novostrašecké radnice změnu zápisu ze zasedání zastupitelstva města neplánuje. Podle starosty města Karla Filipa (ČSSD) zápisy splňují zákonné požadavky a není důvod je měnit a rozepisovat. Někteří opoziční zastupitelé si ale mysleli opak a požadovali rozšíření.

Novostrašečtí nechystají změny v zápisech z jednání zastupitelů

Rakovnicko
Ilustrační foto
Pelhřimovsko – Favorité uspěli. V prvním jarním kole IV. třídy s velkou jistotou přehrála Nová Cerekev fotbalisty Velké Chyšky. Naplno bodovaly také celky Třeště C a Rohozné. První jmenovaný nastřílel sedm branek Vyskytné, Rohozná obrala o body Petrovice. Ve velmi zajímavém zápase přetlačil Častrov béčko Jiřic.

Nová Cerekev si zastřílela

Okresy
Kutnohorští turisté zahájili jarní sezonu túrou po předměstích.
Kutná Hora - Jako každoročně i letos padesátka kutnohorských turistů za nádherného jarního počasí zahájila svoji jarní turistickou sezonu. Pozvání od TJ Turista Kutná Hora k odborné přednášce opět přijal Pavel Novák, který povyprávěl o historii vzdálených kutnohorských předměstí.
3 fotografie

Kutnohorští turisté zahájili jarní sezonu

Kutnohorsko
Další komunální volby v Onomyšli.
Onomyšl - Nové volby do obecního zastupitelstva se konaly v sobotu 16. března v Onomyšli na Uhlířskojanovicku. Důvodem je nedostatečný počet zastupitelů, poté co někteří z nich nesložili zákonem předepsaný slib po svém zvolení v řádných komunálních volbách, konaných na podzim 2018. Nové volby do obecního zastupitelstva se konaly v sobotu 16. března v Onomyšli na Uhlířskojanovicku. Důvodem nového hlasování byl nedostatečný počet zastupitelů poté, co někteří z nich nesložili zákonem předepsaný slib po svém zvolení v řádných komunálních volbách, konaných na podzim 2018.
31 fotografií

OBRAZEM: V Onomyšli opět volili zastupitele

Kutnohorsko
Billboardy kolem D1 a D46.
Jižní Morava /ANKETA/ – Obrovská orlice Mattoni se vyjímá u dálnice D2 nedaleko sjezdu do Hustopečí na Břeclavsku ve směru na Brno. Podobný billboard poutá pozornost u D1 poblíž Rousínova na Vyškovsku. Jako některé další poutače je vlastníci zatím neodstranili. Přestože od září 2017 platí jejich zákaz u dálnic a silnic prvních tříd. Nedávno to potvrdil i ústavní soud.

Orlice Mattoni u dálnic zůstanou. Jako umění

Z okolí
Ilustrační foto.
Nové Strašecí - Fotbalový klub v Novém Strašecí čelí kauze týkající se přidělení dotace ve výši 900 tisíc korun. Tu měl klub získat před čtyřmi lety od Fotbalové asociace České republiky (FAČR), a to údajně kvůli protekci, jelikož ve městě bydlí Marcel Chládek, v té době ministr školství.

Dotace z protekce? Tak to není, tvrdí bývalý předseda klubu

Rakovnicko
Ilustrační foto.
Nové Strašecí – V Novém Strašecí by měla začít tento měsíc zásadní investice. Město dostaví chybějící části kanalizace a postaví novou čistírnu odpadních vod za 109 milionů korun bez DPH. Podle novostrašeckých opozičních zastupitelů dojde v budoucnu k navýšení ceny za stočné. Takové tvrzení označil místostarosta Jan Bureš (Město pro rodinu – rodina pro město) za lež.

Novostrašečtí se dohadovali kvůli vývoji ceny stočného

Rakovnicko